میانگین نمک دریافتی ایرانی ها بالاتر از مقدار توصیه شده است
انتخاب
|
سلامت و پزشکی، چندرسانهای
|
چهارشنبه، 19 دی 1397 - 23:03
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت:متوسط نمک دریافتی روزانه در ایران بالاتر از مقدار توصیه شده یعنی 5 گرم در روز است.

خلاصه خبر
سازمان جهانی بهداشت از میان بیماری های غیرواگیر 4 بیماری دیابت، قلبی - عروقی، سرطان و بیماری های تنفسی را به همراه 4 عامل خطر رفتاری شامل تغذیه ناسالم،کم تحرکی، مصرف الکل و دخانیات از جمله مهمترین علل مرگ و میر ناشی از این بیماری ها می داند.
حسینی افزود: یکی از مهمترین علل زمینه ساز بروز بیماریهای غیرواگیر تغذیه ناسالم و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بر اساس شواهد علمی با بروز بیماری های قلبی عروقی، پُرفشاری خون، دیابت ، چاقی و سرطان مرتبط است.
حسینی ادامه داد: کاهش بیشتر از این مقدار به حدود کمتر از 5 درصد (مقدار ایده آل توصیه شده)، به طور قطع با پیامدها و دستاوردهای مثبت بیشتری در وضعیت سلامت فرد همراه خواهد بود.
حسنی اظهار داشت: در ایران حدود 44 درصد قند دریافتی به صورت قند افزوده ( شامل انواع نوشابه، کیک و شیرینی، نبات و آب نبات، پاستیل،عسل ومربا،شکلات و ژله ) تامین شده است که با احتساب قند موجود در محصولات لبنی مقدار قند دریافتی بین 60 تا 65 گرم در روز تخمین زده شده بود .از اینرو اتخاذ تدابیری به منظور جلوگیری از ادامه روند موجود الزامی است.
حسینی افزود: یکی از مهمترین علل زمینه ساز بروز بیماریهای غیرواگیر تغذیه ناسالم و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بر اساس شواهد علمی با بروز بیماری های قلبی عروقی، پُرفشاری خون، دیابت ، چاقی و سرطان مرتبط است.
حسینی ادامه داد: کاهش بیشتر از این مقدار به حدود کمتر از 5 درصد (مقدار ایده آل توصیه شده)، به طور قطع با پیامدها و دستاوردهای مثبت بیشتری در وضعیت سلامت فرد همراه خواهد بود.
حسنی اظهار داشت: در ایران حدود 44 درصد قند دریافتی به صورت قند افزوده ( شامل انواع نوشابه، کیک و شیرینی، نبات و آب نبات، پاستیل،عسل ومربا،شکلات و ژله ) تامین شده است که با احتساب قند موجود در محصولات لبنی مقدار قند دریافتی بین 60 تا 65 گرم در روز تخمین زده شده بود .از اینرو اتخاذ تدابیری به منظور جلوگیری از ادامه روند موجود الزامی است.