سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سد چری شهرستان فاروج سرریز شد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 27 فروردین 1399 - 09:50
بجنورد- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفت: مخزن سد چری در شهرستان فاروج از توابع استان خراسان شمالی پر شد و ذخیره آب این سد سرریز کرد.
سد،چري،آب،خراسان،شمالي،سيلاب

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی سید عقیل مرتضوی گفت: در پی بارش‌های اخیر در خراسان شمالی و پر شدن مخزن سد چری، ذخیره آب این سد شب گذشته سرریز کرد.
وی گفت: سد چری با توجه به نوع طراحی و آورد حوزه سد توان تنظیم سالانه شش میلیون مترمکعب آب را دارد و اکنون سه میلیون و ۷۲۶ هزار مترمکعب آب در مخزن آن ذخیره‌شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرریز سد چری از نوع لبه پهن جانبی است و توان عبور ۲۴۸ مترمکعب بر ثانیه سیلاب را دارد، افزود: این سد در فروردین‌ماه امسال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب را مهار کرده است.
گفتنی است سد چری در ۱۰ کیلومتری شهر فاروج از توابع استان خراسان شمالی که با هدف کنترل سیلاب و توسعه و بهبود زمین‌های کشاورزی پایین‌دست ساخته‌شده، در سال ۱۳۷۷ به بهره‌برداری رسیده است و شبکه آبیاری و زهکشی زمین‌های پایین‌دست این سد، یک هزار و ۱۰۰ هکتار زمین را پوشش می‌دهد.
سازه سد چری از نوع خاکی با هسته رسی، ارتفاع دیواره آن ۴۲ متر و طول تاج سد ۴۰۴ متر است.