جهاد ضد کرونایی روحانیان در استان سمنان/ عزم جزم برای ایستادن
شاهرود - گروههای مردمی با حضور جهادگران و روحانیان این روزها در خط مقدم مقابله با کرونا هستند ویروسی که اگر جهاد با دستان خالی و همتی والای این گروهها نبود زندگی مردم را دشوار میکرد.

خبرگزاری مهر، گروه استانها – محمدحسین عابدی: روایت این روزها جهاد علیه ویروس کرونا، این مهمان ناخوانده و پردردسر روایت آشنا برای مردمی است که ایام انقلاب و دوران دفاع مقدس را به یاد میآورند روایت ایستادگی با دستان خالی، روایت جوانانی که فداکارانه به میدان میآمدند روایت مردان وزنانی که هوای همسایه و همشهریهایشان را داشتند روایت یکلقمه کمتر خوردن برای آنکه لبخند کودکی به گریه بدل نشود این روزها اما این تابلوهای زیبای هنری با موضوع معرفت، بهگونهای دیگر نمایانگر عشق و فداکاری هستند.
عشق و فداکاری که بازیگران اصلیاش را همین مردم و جوانان شهر و دیار خودمان میسازند و روایتش را جهاد با دستان خالی اما باهمتی فولادین علیه ویروس ناشناخته و ناخوانده رقم میزند.
روایتی مملو از فداکاری، ایثار و عشق…
راهاندازی قرارگاه شهید قاسم سلیمانی
نامش قرارگاه مردمی شهید حاج قاسم سلیمانی است، محوریت آن را امامجمعه شاهرود بر عهده دارد.
پیش از نماز مغرب و عشا گردهم میآیند مملو از جوانانی هستند که برخیشان هنوز محاسن چندانی بر صورت ندارند.
سنها همه روایت زندگی در دهه ۷۰ و یا حتی ۸۰ میدهد.
جهاد و آن روحیه گمشدهای که برخی مو سپیدان ما از دوران انقلاب و دفاع مقدس تعریف میکنند هنوز زنده و جاری است
ابتدای بروز کرونا هرکدام گروهی را تشکیل داده بودند و خودشان به ضدعفونی معابر شهر و تولید ماسک میپرداختند اما بعداً که تعدادشان زیاد شد نیاز به یک ساماندهی سبب ایجاد قرارگاه مردم شد تا کمکهای مردمی و تلاشهای جهادی کم ثمر نشود.
هرکس که کاری از دستش برمیآید به میدان آمده است.
روحانیان هم اینجا پیشگام هستند، وقتی روایت کارهایی که میکنند را میشنوی ناخودآگاه به این جمله فکر میکنی که جهاد و آن روحیه گمشدهای که برخی مو سپیدان ما از دوران انقلاب و دفاع مقدس تعریف میکنند هنوز زنده و جاری است.
این قرارگاه تولید ماسک، توزیع اقلام بهداشتی، ضدعفونی معابر، غسل دادن جانباختگان کرونا و تدفینشان، تولید محتوای فرهنگی در فضای مجازی با استفاده از هیئتهای مردمی و فضای مجازی و دهها کار دیگر را انجام میدهند همه با دستان خالی … با کمکهای مردمی.
جوانان همه کارها را انجام میدهند
امامجمعه شاهرود بهعنوان فرمانده قرارگاه شهید سلیمانی شاهرود که مبارزه مردمی با کرونا را رهبری میکند، معتقد است کار اصلی را این جوانان انجام میدهند و ما فقط سعادت این راداریم که کنارشان یک خدا قوت بگوییم.
حجتالاسلام عباس امینی بابیان اینکه هزینه این مواد ضدعفونیکننده و اقلام و مواد اولیه ماسک و … همگی از خیران و کمکهای مردم تأمین میشود، میگوید: حساب مشترکی با امضای فرماندار، فرمانده سپاه و رئیس قرارگاه ایجادشده و همه میتوانند هر رقمی که در وسعشان است واریز کنند تا این مبالغ صرف خدمترسانی به شهر بهخصوص نیازمندان شود.
امینی بابیان اینکه بیش از ۱۵۰ جوان در قرارگاه شهید سلیمانی ساماندهی شدهاند، ابراز میکند: وظیفه ضدعفونی کردن معابر، پیاده راهها، مقابل ادارات و مراکز تجمع، عابر بانکها و آپارتمانها و… بر عهده این افراد است که مخلصانه پایکار آمدهاند و از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
استقبال جوانان بی نظیر بود
نکته قابلتوجه در قرارگاه مردمی مبارزه با کرونا در شاهرود این است که حضور پرشور جوانان در گروههای مردمی برای ضدعفونی کردن معابر و خدمترسانی به مردم، سبب ایجاد این قرارگاه برای ساماندهی و نظمبخشی به اقدامات بود و این نشان میدهد که جوانان نسل امروز انقلاب حتی جلوتر از مسئولان ما، آتش به اختیار عمل کردهاند.
محمدرضا حسینی یکی از کسانی که با گروههای جوانان درزمینهٔ ضدعفونی کردن معابر همکاری میکند به خبرنگار مهر میگوید: زمانی که خواستیم کار ضدعفونی کردن معابر را با حضور جوانان انجام دهیم در فضای مجازی اعلام کردیم که نیرو میخواهیم و بر این تصور بودیم که ۱۰ جوان حضور پیدا میکنند و این جوانان را سه گروه تقسیم میکنیم چراکه کرونا، نگرانیهای خانوادهها، قرنطینه، فرصت تعطیلی مدارس و دانشگاهها برای درس خواندن و … وجود داشت و فکرش را نمیکردیم تعداد قابلتوجهی از جوانان حضور یابند اما وقتی آگهی گروههای مردمی منتشر شد فردای همان روز با پیغام آمادگی ۶۵ جوان روبرو شدیم و روز بعدش این تعداد به ۹۰ نفر رسید و این شگفتی ما را همراه داشت چراکه در بین این افراد جوان متولد ۸۳ نیز حضور دارد.
خدمت رسانی جهادی
یکی از روحانیان فعال در قرارگاه مردمی مبارزه با کرونا و از مبلغان دینی شهرستان شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره فعالیتهای مردمی میگوید: در بدو ایجاد این قرارگاه جلسات مختلفی با مسئولان برگزار شد و سعی کردیم تا در این جلسات علوم پزشکی نیز حضورداشته باشد و مبنا بر آن قرار گرفت که هرچه علوم پزشکی بگوید و ما در توان داریم انجام دهیم لذا این امر سبب شد تا علوم پزشکی از اقدام ما استقبال و درنتیجه کارها شکل روتین و درستی گرفت.
تمام اموات کرونا به شکل ویژه و صحیح غسل داده و کفن میشوند و باکمال احترام برعکس آنچه برخی میگویند مانند سایر اموات دفن شده برای آنها نماز خوانده میشود
حجتالاسلام روحالله عباسی بابیان اینکه قرارگاه بخشهای مختلفی دارد که ازجمله آن غسل دادن اموات کرونا، ضدعفونی کردن معابر، تهیه ماسک، کمک به نیازمندان و … را میتوان نام برد، بیان کرد: پس از استفتایی از که از رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره جانباختگان کرونا شد فهمیدیم که باید حداقل واجبات برای این افراد انجام شود درنتیجه با همکاری حوزه و سازمان تبلیغات اسلامی روحانیانی که داوطلب بودند را به میدان آوردیم و چند دست لباس مخصوص هم از قم برای غسل دادن و تدفین اموات کرونایی خریداری کردیم چراکه واجبی بر زمینمانده بود و این دغدغهای برای همه مردم شده بود.
وی بابیان اینکه تمام اموات کرونا به شکل ویژه و صحیح غسل داده و کفن میشوند و باکمال احترام برعکس آنچه برخی میگویند مانند سایر اموات دفن شده برای آنها نماز خوانده میشود، لحد قرار دادهشده و روی لحد کمی آهک ریخته میشود درنتیجه اینکه میگویند بر روی اموات آهک ریخته میشود نیز درست نیست و لذا این امر یک آرامش خاطری و تسلی برای دل خانواده مرحومان است حتی اگر زمان و شرایط وجود داشته باشد ذکر مصیبت دعایی هم بر مزار افراد خوانده میشود.
تقدیر از کادر درمانی
این روحانی فعال در حوزه مقابله با کرونا ادامه میدهد: دیگر بخش کار ما تقدیر از پرسنل بیمارستان امام حسین (ع) بود که در خط مقدم کرونا قرار دارند که توسط ستاد هزار و ۴۰ گل خریداری و تزئین شد و قرارگاه به بین پزشکان و پرستاران و بیماران رفت تا از آنها قدردانی شود موضوع بعد شناسایی گروههای داوطلب برای ضدعفونی بود حتی گروههایی که مکان برای تجمیع مواد شوینده و آمادگی برای ضدعفونی کردن معابر را نداشتند سعی کردیم با رایزنی با آموزشوپرورش مدارس را در اختیار این گروهها قرار دهیم تا از این مکانها تجهیز و به سمت مکانهای موردنظر درباره ضدعفونی معابر پیش بروند.
عباسی بیان کرد: دیگر محور انجام فعالیتها ذبح گوسفند با کمکهای مردمی، توزیع گوشت آن در بین مردم برای سلامتی مردم و همچنین کمک به نیازمندان، توزیع اقلام، کمکهای مردمی، دعوت و بهکارگیری از کانونهای فرهنگی که بسیار خوش درخشیدند برای مثال کانون فرهنگی سیدالشهدا (ع) ۲۱ میلیون تومان توانستند کمک جمع کرده و برای مقابله با کرونا کار انجام دهند و ازایندست موارد است که خوشبختانه بهخوبی مدیریتشده است.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که قرارگاه شهید سلیمانی در شاهرود انجام داد تهیه بستههای میان وعده و حضور در پایگاههای سنجش سلامت و تب سنجی هلالاحمر، شبکه بهداشت و درمان و ناجا در ایام عید بود که روزانه صدها نفر را مورد پایش سلامت قرار میدادند و بهنوعی حضور قرارگاه در بین این افراد نوعی قدردانی و خدا قوت به این قشر بود که داوطلبانه در راستای مقابله با کرونا خدمترسانی میکنند.
اقدامات فرهنگی و کمک به نیازمندان
قرارگاه مردمی مبارزه با کرونا البته اقدامات فرهنگی و کمک به نیازمندان را نیز در دستور کار دارد حجتالاسلام محمدی از دیگر افرادی که در قرارگاه فعالیت دارد، به خبرنگار مهر، میگوید: یکی از اقداماتی که قرارگاه انجام داد جمعآوری خشکبار، ماکارونی، سویا، روغن و بستههای اقلام غذایی و توزیع آنها در بین خانوادههای نیازمند بود که این بستهها توسط هیئات مذهبی و با مشارکت آنها جمعآوری و توزیع شد که اقدامی ارزشمند بود.
بخش دیگری از اقدامات انجامشده در حوزه مقابله با کرونا به موضوعات فرهنگی و تولید محتوای فاخر، توصیه مردم به ماندن در خانه، بهداشت فردی و اجتماعی و … است
وی بابیان اینکه بخش دیگری از اقدامات انجامشده در حوزه مقابله با کرونا به موضوعات فرهنگی و تولید محتوای فاخر، توصیه مردم به ماندن در خانه، بهداشت فردی و اجتماعی و … بود که در این حوزه نیز شاهد رقم خوردن اتفاقات خوبی در درون استان سمنان و شهرستان شاهرود بودیم که حتی پویشهایی نیز برای نیمه شعبان راهاندازی شده که امیدواریم این پویشها نیز با ماندن مردم در خانه همراه و بتواند بخشی از دغدغههای مردم را کاهش دهد.
رزمایش فرهنگی یاوران مهدی (عج)
رزمایش فرهنگی بهداشتی و اجتماعی یاوران مهدی (عج) از دیگر اقداماتی بود که توسط نیروهای انقلابی حاضر درصحنه درزمینهٔ مقابله با کرونا انجام شد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شاهرود و عضو قرارگاه مردمی مبارزه با کرونای شهرستان شاهرود درباره این برنامه به خبرنگار مهر، توضیح داد: این برنامه بیست و یکم فروردینماه و باهدف نشان دادن عظمت نیروی مردمی و تقویتکننده فضای معنوی، امید و انگیزه الهی به یمن میلاد حضرت ولیعصر (عج) انجام و توانست به مردم این قوت قلب را بدهد که نیروهای انقلابی و مردمی پایکار هستند.
حجتالاسلام حمید عبداللهیان بیان داشت: در این رزمایش همزمان با ضدعفونی و پخش سرودهای مناسب در سطح شهر و محلات، توزیع رایگان ماسک و دستکش و اهدای بسته غذایی بین نیازمندان و همچنین توزیع نذورات قربانی مردم برای سلامتی امام زمان (عج) انجامشده است.
امام موسی کاظم (ع) میفرمایند «خداوند متعال در زمین بندگانی دارد که درراه برطرف کردن نیازهای مردم گام برمیدارند.
چنین افرادی در روز قیامت در پناه خداوند هستند و بدانید هرکس مؤمنی را شاد کند، خداوند، قلب او را در روز قیامت شاد میکند» این مصداق کسانی است که در قرارگاه مردمی مقابله با کرونا خدمترسانی میکنند و بدون چشمداشتی این روزها به فکر دفع بلا از جامعهمان هستند.
باید قدردان خدمات بود
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در قرارگاه مردمی، روحانیان، تشکلهای دینی و هیئات مذهبی و مردم برای فعالیت علیه بیماری کرونا، بیان کرد: گرهگشایی و خدمت به خلق یکی از مسائلی است که در دین مبین اسلام و آیات و روایات به آن تأکید بسیاری شده است.
حجتالاسلام علی شکری ایثار و ازخودگذشتگی را از فضیلتهای انسانی برشمرد و بیان کرد: همانطور که حضرت علی (ع) میفرمایند ازجمله کفارههای گناهان بزرگ، به فریاد بیچاره و مظلوم رسیدن و تسلّی دادن به افراد غمگین است، ما نیز باید بدانیم که اگر میتوانیم قدمی برای کسی برداریم تا از آلام او بکاهیم، قطعاً برای وی و توشه آخرتمان کاری نیک کردهایم و این مثال مصداق کار جهادی است که درزمینهٔ مبارزه با کرونا در دست انجام است.
وی افزود: از سوی دیگر باید گفت که تأکید نهجالبلاغه بر این است که قرارگیری آن دسته از افرادی که در برآوردن نیازهای مردم در تلاشهستند، در زمره عباد الله است که این خود مقامی بزرگ محسوب میشود و این امر نشان میدهد که دستگیری و انجام دادن کار برای مردم در زمره عبادتهای الهی است.
همراهی روحانیان و هیئات مذهبی در مبارزه با کرونا قابل قدردانی است
معاون سیاسی و امنیتی استاندار سمنان نیز درباره نقش آفرینی نهادها و ارگانهای فرهنگی و روحانیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پیشتاز مقابله با بیماری کرونا در استان، نهادهای دینی و مذهبی ما بودند که علیرغم حساسیتهای بسیار زیاد مذهبی که در این استان وجود دارد، نماز جماعات و بقاع متبرکه برای حفظ سلامت مردم تعطیل شد و اگر این پیشتازی نبود، دیگران به سرعت به این طرح و مقابله با کرونا ملحق نمیشدند.
حبیبالله خجسته پور با بیان اینکه تمام کسانی که امروز پایبند شعار در خانه ماندن هستند، در این مقابله، پیشگیری و مبارزه سهیم هستند و امیدواریم نتیجه این تلاشها و صبرهایی که مردم ما انجام میدهند، پایان و مهار و کنترل این بیماری باشد، ابراز کرد: همراهی روحانیان و نهادهای مذهبی در خصوص مقابله با بیماری کرونا بسیار اثرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه امروز ما در مرحله مدیریت مقابله با این بیماری از روزهای نخست اسفند ماه که امر مقابله آغاز شد، به توفیق خوبی دست یافتیم اما تا مرحله کنترل و مهار همچنان باید تلاش کنیم که انشاالله هرچه سریعتر به این مهم دست یابیم، گفت: همراهی مردم استان با ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا و توجه به توصیهها و همچنین اقدامات مدیریتی، پزشکی، درمانی و بهداشتی که با حضور تمامی دستگاهها در استان از ابتدا تا به امروز انجام شد، از عوامل اصلی این موفقیت است که جای تقدیر و قدردانی دارد.
ایستادگی در اوج فداکاری
قرارگاه مردمی، جوانان، بسیجیان، روحانیان، خیران، کادر درمانی و پزشکی و مسئولان سیاستگذار و دیگرانی که در راستای مقابله با کرونا آستین بالا زدهاند همگی یک ویژگی بزرگ مشترک دارند آنهم نگاه جهادی.
نگاهی که حلال بسیاری از مشکلات است و هرکجا که در این چهار دهه از این نوع نگاه فاصله گرفتهایم دچار مشکلات و سکون شدهایم.
کرونا میآید و میرود اما آنچه میماند تصویری از جهادگرانی است که با تمام همتشان برای مصون ماندن جامعه از شر پلیدیهای فداکارانه ایستادگی کردهاند حال میخواهد در لباس سفید پزشکی باشد یا در لباس بسیج و روحانیان …