با وجود جدیت و حسننیت حماس؛ آیا رژیم صهیونیستی در مبادله جدید اسیران جدی است؟
یک عضو مطرح دفتر سیاسی جنبش حماس با تاکید بر اعتمادی به رژیم صهیونیستی به سبب سابقه بد این رژیم در نقض قوانین و قطعنامههای بین المللی خاطر نشان کرد رهبران حماس میزان جدی بودن اشغالگران صهیونیست برای عقدقرارداد مبادله اسیران را بررسی میکنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، محمودالزهار خاطر نشان کرد جنبش حماس شروط خود و اسامی اسیران را مشخص کرده و کسانی که برای آزادی در اولویت هستند به ویژه بیماران و اسیرانی که مسن هستند.
الزهار که با روزنامه محلی «فلسطین» گفتگو می کرد، اظهار داشت اصل اساسی ما این است که اسیران را به هر شکلی که امکان دارد، آزاد کنیم
ما این شیوه را مدتهای مدیدی است که در پیش گرفته ایم و مشهورترین آن در قرارداد موسوم به وفاءالاحرار(وفاداری به آزادگان) در سال 2011 رخ داد.
اسیران در زندانهای اشغالگران وضعیت بسیار خطرناکی دارند و تمایل حماس برای رهایی آنها به شدت افزایش یافته است، باید برای آزادی اسیران فعالیت کرد، حماس خواهان قرارداد مبادله بی نهایت متوازنی است که اشغالگران هیچ دستاوردی به زیان اسیران ما کسب نکنند.
اکنون ممکن است که اشغالگران نسبت به گذشته میانجیگران بیشتری پیدا کنند، ولی ما نمی خواهیم که این مسئله تلاشی باشد که هر یک از طرفهای اسرائیلی برای چانه زنی و تشکیل دولت به زیان دیگران در پیش بگیرد و اینکه بازی سیاسی نباشد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر تلاش کند به زیان اسیران برای خود دستاوردی کسب کند.
الزهار در این باره گفت قطعا حماس خواهان جدی بودن مقاصد برای تحقق هدف نهایی یعنی آزادی اسیران است، بازگشت و رهایی اسیران عید ما است، بهای بازگشت آنها، در برابر اسیران یا اجساد یا اشیای دیگری است که نزد ما(گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس) است.
الزهار برهه کنونی را مرحله سنجش درباره این مسئله دانست که آیا درخواست اشغالگران برای مبادله اسیران جدی است یا خیر و واسطه ها برای فهم این مسئله تلاش خواهند کرد.
ما منتظر گامهای مثبتی از سوی اشغالگران هستیم و هنگامی که مسائل دیگری آماده باشد که حسن نیت را اثبات کند، اعلام خواهد شد.
الزهار افزود مسئله منطقی این است که موضوع پیشنهاد شده بررسی شود و اینکه آیا تلاش جدی از سوی اشغالگران است که بتوان وارد شد و میزان مناسب بودن شرایط و بررسی شروط ما اگر وارد این مرحله شویم.
اولویت آزادی با اسیران بیمار و مسن است.
الزهار خاطر نشان کرد مسئله مهم، هدف و نه سازوکارهایی است که هر زمان تغییر می کند.
حماس از نظر هدف خواهان قرارداد مبادله ای است که اسیران را از شرایط دشوار کنونی خارج کند و اگر اشغالگران خواهان این کار باشند، ما وارد مذاکرات جدی درباره جزئیات برای انجام قرارداد هستیم.
وی درباره موضوع انعطاف پذیری جزئی حماس در قرارداد مبادله اسیران اظهار داشت برخی مسائل اصولی وجود دارد که نمی توان آنها را زیر پا گذاشت، ولی برای ابزارهایی وجود دارد که جنبش حماس می تواند در آن انعطاف پذیری از خود نشان دهد البته اگر طرف دیگر هم انعطاف پذیری از خود نشان دهد، هیچ مانعی در خصوص انعطاف پذیری در ابزارها و شیوه ها نیست، اما در اصول و پایه ها انعطاف پذیری وجود نخواهد داشت.
فوزی برهوم سخنگوی جنبش حماس هم گفت ابتکاری که اخیرا از سوی یحیی السنوار فرمانده جنبش حماس در خصوص پرونده اسیران مطرح کرد، بیانگر میزان انعطاف پذیری جنبش حماس در اداره پرونده است و اشغالگران را در برابر آزمون جدید برای شناخت میزان جدی بودن آنها قرار می دهد.
یک مسئول امنیتی صهیونیست : فرصتی برای عقد قرارداد مبادله اسیران فراهم شده است
یک مسئول امنیتی رژیم صهیونیستی گفته است که فرصتی برای عقد قرارداد مبادله اسیران با جنبش حماس به وجود آمده است.
بر اساس گزارش پایگاه خبری شهاب، یک مسئول امنیتی امنیتی رژیم صهیونیستی که روزنامه یسرائیل هیوم اظهاراتش را شامگاه پنجشنبه منتشر کرده، اظهار داشت فرصت تکرار نشدنی برای انجام قرارداد مبادله اسیران با جنبش حماس فراهم شده است.
این مسئول که روزنامه اسرائیلی اشاره ای به نامش نکرده ولی او را مقامی بلندپایه خوانده، مدعی شده است که اسرائیل در خصوص قرارداد مبادله اسیران میان دو طرف جدیت دارد.
این مسئول صهیونیست مدعی شد اسرائیل هم حسن نیت دارد و هم جدیت و حماس باید این نکته را درک کند که این فرصت برای یک بار است و هرگز تکرار نخواهد شد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که دوران ریاستش به پایان رسیده، خواستار گفتگوی فوری از طریق میانجیگران درباره نظامیان صهیونیستی شد که در اسارت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در نوار غزه به سر می برند.
دفتر نتانیاهو در بیانیه ای اعلام کرده بود که یارون بلوم هماهنگ کننده امور اسیران و مفقودشدگان ارتش اسرائیل و تیم وی با همکاری هیئت امنیت داخلی و موسسه امنیتی آماده هستند به شکل سازنده برای بازگرداندن کشته ها و مفقودان و بستن این پرونده فعالیت کنند و خواهان آغاز گفتگوی فوری از طریق میانجگیران هستند.
این اولین بار است که اشغالگران از آمادگی خود برای گفتگو درباره نظامیان اسیر خود در نوار غزه سخن می گویند.
اشغالگران ادعا می کنند که جنبش حماس چهار نظامی صهیونیست را از جنگ 2014 میلادی علیه نوار غزه اسیر کرده است، در حالی که جنبش حماس اصرار دارد که هیچ اطلاعاتی را درباره نظامیان اسیر ارائه نکند مگر آنکه اشغالگران اسیرانی را که در جریان قرارداد مبادله آزادی گلعاد شالیت آزاد شدند و رژیم صهیونیستی بار دیگر آنها را بازداشت کرد، آزاد کنند.
اخیرا یحیی السنوار فرمانده جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در نوار غزه با اشاره به توقف رایزنی های قرارداد مبادله جدید اسیران از آغاز بحران سیاسی رژیم صهیونیستی(بحران تشکیل کابینه جدید و برگزاری سه انتخابات پیاپی) از امکان انعطاف پذیری محدود از سوی حماس در موضوع اسیران وجود دارد.
السنوار این موضع جدید حماس را بیانگر یک ابتکار انسانی در سایه شیوع ویروس کرونا به ویژه در کرانه باختری و مناطق اشغالی و احتمال انتقال این ویروس به زندانهای رژیم صهیونیستی با توجه به مبتلا شدن بسیاری از نظامیان و نیروهای رژیم به کرونا دانسته بود، البته اولویت حماس از نظر السنوار در خصوص اسیران در مرحله اول، آزادی اسیران بیمار و سالخورده، زنان و کودکان است.
جنبش حماس هم با حمایت قاطع از ابتکار یحیی السنوار تصریح کرده است که اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است تا گامهای جدی و عملی را در پرونده آزادی اسیران بردارد.
نخست وزیر رژیم صهیونستی و دیگر مقامات این رژیم مدعی آمادگی برای مذاکره از طریق میانجیگران برای مبادله اسیران شده بودند.
آوریل سال 2016 بود که گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس برای اولین بار از وجود چهار نظامی صهیونیست خبر داد که در اسارت رزمندگان فلسطینی هستند، قسام هیچ اطلاعاتی درباره وضعیت جسمانی یا هویت نظامیان اسیر صهیونیست به استثنای یکی از این نظامیان به نام آرون شائوول ارائه نکرد.
رژیم اشغالگر در جریان تجاوز نظامی به نوار غزه در سال 2014 میلادی که هشتم جولای آغاز شده و تا بیست وششم آگوست همان سال ادامه یافته بود، از مفقود شدن دو نظامی خود به نامهای آرون شاوول و هدار گولدن خبر داده بود، ولی وزارت امنیت رژیم اسرائیل آنها را در ژوئن 2016 در فهرست اسیران و مفقودشدگان اعلام کرد.
علاوه بر این دو نظامی، اشغالگران از مفقود شدن دو صهیونیست خبر داده بودند که طی سالهای 2014 و 2015 میلادی به داخل نوار غزه نفوذ کره بودند.
این تحولات در حالی است که اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تلاشها و رایزنیهای خود با سران و مقامات برخی کشورها برای عمل کردن به مسئولیت خود در راستای پایان یافتن رنج و مشکلات ملت فلسطین و نیز مقابله با توطئه های علیه مسئله فلسطین به ویژه توطئه موسوم به معامله قرن آمریکا گسترش داده است به ویژه در شرایط دشوار کنونی ناشی از شیوع ویروس کرونا در مناطق اشغالی و احتمال بالای دست زدن اشغالگران به جنایت انتقال ویروس کرونا به مناطق فلسطینی که ابتلا برخی اسیران چنین خطری را بیش از پیش هشدار می دهد.
طاهر النونو مشاور اطلاع رسانی اسماعیل هنیه هم یکی از مهمترین دغدغه های جنبش حماس را مسئله اسیران دربند رژیم صهیونیستی با توجه به شرایط خطرناکی که در سایه شیوع کرونا در میان زندانبانان و نظامیان صهیونیست با آن روبرو هستند، اعلام کرده که بخش زیادی از تلاشهای دیپلماتیک اسماعیل هنیه را در سطح منطقه ای و بین المللی به خود اختصاص داده است.
مسئولان جنبش حماس بر ضرورت آزادی فوری اسیران دربند رژیم صهیونیستی تاکید کرده و رژیم اشغالگر قدس را مسئول کامل سلامت و حفظ جان آنها در سایه شیوع ویروس کرونا معرفی کرده اند.
به طور کلی هر چند رژیم صهیونیستی مدعی جدی بودن خود برای انجام قرارداد مبادله اسیران با جنبش حماس شده است، اما سابقه بد این رژیم در گذشته و همچنین عهدشکنی ها و نقض مکرر تعهدات و زیر پاگذاشتن قطعنامه های بین المللی سبب شده است تا رژیم صهیونیستی در برابر آزمون جدید برای مشخص شدن میزان جدی بودن یا نبودن این رژیم قرار گیرد.
انتهای پیام/