تصاویری از اولین و بزرگترین اَبرماه سال ۹۹
در ساعت ۲۲ و ۳۸ دقیقه سهشنبه شب ۱۹ فروردین ماه جاری، «ماه» به کمترین فاصله با زمین رسیده و ناظران زمینی شامگاه سهشنبه شب و چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه شاهد اولین و بزرگترین اَبرماه سال ۱۳۹۹ خواهند بود.

ایسنا/یزد در ساعت ۲۲ و ۳۸ دقیقه سهشنبه شب ۱۹ فروردین ماه جاری، «ماه» به کمترین فاصله با زمین رسیده و ناظران زمینی شامگاه سهشنبه شب و چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه شاهد اولین و بزرگترین اَبرماه سال ۱۳۹۹ خواهند بود.
حرکت ماه به دور زمین از منظرهای مختلفی میتواند مورد توجه قرار گیرد؛ از جمله در یک مدار بیضی به گرد زمین میگردد و از این رو نسبت به زمین در دو نقطه «اوج» (بیشترین فاصله با زمین) و «حضیض» (کمترین فاصله با زمین) قرار میگیرد.
از سوی دیگر گردش ماه به دور زمین و تغییر زاویه آن نسبت به زمین و خورشید، دوری از اَهله ایجاد میکند که به آن «فاز ماه» میگویند.
بنابراین هموطنان در طول سهشنبه شب تا بامداد چهارشنبه با «ماه کامل» مواجه هستند که به علت قرار داشتن ماه در کمترین فاصله با زمین به آن «اَبر ماه» یا «سوپرمون"م(Super Moon) گفته میشود.
ریشه نامگذاریهای اَبرماهها:
بر اساس اعتقادات بومیان امریکا، هر ماه کامل با یک نامی نامیده میشود که با توجه به ماه آوریل (فروردین) و وجود شکوفههای اوایل بهار یک گل وحشی صورتی رنگ که در شرق امریکای شمالی میروید، به ماه کامل فروردین، «ماه صورتی» میگویند.
این در حالی است که این صرفاً یک نامگذاری است و نباید متوقع رنگ مایل به صورتی برای ماه در این دو شب باشیم.
انتهای پیام