تعامل معاونت علمی و وزارت بهداشت در حمایت از فناوران و نوآوران
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: کمیته علمی کرونا با تعامل مستقیم وزارت بهداشت از فناوران و نوآوران برای مقابله با شیوع گسترده و درمان ویروس کرونا حمایت می کند.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری گفت: کمیته علمی کرونا با تعامل مستقیم وزارت بهداشت از فناوران و نوآوران برای مقابله با شیوع گسترده و درمان ویروس کرونا حمایت می کند.
فارس من| تعامل معاونت علمی و وزارت بهداشت در حمایت از فناوران و نوآوران
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، سامانه «فارس من» سامانهای است که مخاطبان خبرگزاری فارس میتوانند از طریق آن مشکلات خود در تمام حوزهها را مطرح کنند تا خبرنگاران این مشکلات را پیگیری کرده و پاسخ آن را از مسؤولان دریافت کنند.
مخاطبان خبرگزاری فارس موضوع «لزوم پشتیبانی و حمایت از دانشمندان ایرانی برای ساخت واکسن و داروی کرونا» را مطرح کرده و از خبرگزاری فارس خواستار گفت وگو با مسئولان شدند که خبرنگاران خبرگزاری فارس برحسب وفای به عهد این موضوع را در دستور کار قرار دادند.
اسماعیل قادریفر رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این باره گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از ارکان تسهیلگر در حوزه توسعه دانش، فناوری و نوآوری در کشور وظیفه ذاتی و حاکمیتی خود را بر این مبنا قرار داده که از جامعه علمی و فناوری کشور با ایجاد و توسعه پلتفرم شرکتهای دانشبنیان و کسبوکارهای نو و یا استارتاپها حمایت کند.
وی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بلافاصله با مواجهه با شیوع ویروس کرونا کمیته علمی کرونا با تعامل مستقیم وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی کشور سعی کرده وظیفه خود را در حمایت از فناوران و نوآورانی که برای مقابله با شیوع گسترده و درمان این بیماری مورد نظر کشور است را انجام دهد و این مسؤولیت توسط دکتر ستاری به ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی سپرده شد.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی ادامه داد: پدیده شیوع ویروس کرونا یک پدیده زیست فناورانه و بیولوژیک است؛ بنابراین ستاد توسعه فناوریهای زیستی معاونت علمی ماموریت پیدا کرد به عنوان دبیرخانه کارگروه علمی از شرکت های دانشبنیانی که توانایی ارائه راهکارهای خلاقانه، هدفمند و محصولات را در سه حوزه پیشگیری، تشخیص و درمان کرونا دارند را حمایت کند.
وی درباره حوزه پیشگیری گفت: در این حوزه تولید انواع ماسکهای نانویی N99، N95 یا تولید انواع مواد ضدعفونی کننده استاندارد مدنظر کشور است و شرکتهای دانشبنیان در این زمینه به خوبی درخشیدند و با حمایتهای جدی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد و امروزه در تولید انواع وسایل مورد نیاز برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به اشباع رسیدهایم.
قادریفر اضافه کرد:انواع ماسک، ضدعفونیکنندهها، لباسهای محافظتی یا گانهای ویژهای که مورد نیاز مردم و کادر درمانی قرار میگیرد به وفور در مراکز درمانی و کشور وجود دارد و مردم میتوانند از آنها استفاده کنند.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی در ادامه به حوزه تشخیصی اشاره کرد و گفت: در این حوزه ساخت انواع کیتهای تشخیصی که براساس استانداردهای روز دنیا بتوانند شناسایی بیماران را انجام دهند، ساخت دوربینهای تبسنج حرارتی و ساخت دستگاهی مانند پالس اکسیمتر که به صورت ابتدایی و دستی میتوانیم اکسیژن خون هر فرد مبتلا را به سرعت در منزل بسنجیم.
در این حوزه شرکتهای دانشبنیان به صورت جدی ورود کردند و مورد حمایت قرار گرفتند و در حال طی کردن مسیر بسیار خوبی هستند؛ به طوری که سازمان غذا و دارو مرجع اصلی تایید این اقلام در کنار معاونت علمی و فناوری قرار گرفته و بدون بروکراسی و بیوقفه کار تایید و احراز صلاحیت توان شرکتهای دانشبنیان را انجام میدهد و به تبع در این حوزه هم مشکلی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بحث درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا گام نهایی است که مورد بررسی و هدفگذاری قرار گرفته که یکی از آنها تولید انواع داروهای رایجی است که طبق پروتکل درمانی در حال حاضر در بیمارستانهای سراسر کشور مورد استفاده قرار میگیرد و داروهایی که به صورت معمول برای این بیماری یا بیماریهای مشابه استفاده میشوند مانند داروی فاووپیراویر که بحث تولید انبوه آن در کشور مطرح شده و در پروتکلهای درمانی انجام میشود و در حوزه تولید دارو شرکتهای دانشبنیان و بخش خصوصی توانمندی که تاییدیه ستاد سازمان غذا و دارو را گرفتهاند مورد حمایت قرار میگیرند.
قادریفر یادآور شد: برای درمان اختصاصی کرونا و تولید واکسن مربوطه که یک ایمنیافزایی است شرکتهای دانشبنیان و فناوران عمدتاً جوان ایرانی همپا با محققان برتر دنیا در مرحله کارآزماییهای بالینی و راهیافتن راهکارهای خلاقانه هستند.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی افزود: معاونت علمی در کمیته علمی مربوطه از تمام فناوران، شرکتهای دانشبنیان و نوآروان حوزههای تحقیقاتی کشور که بتوانند ایدههای خود را به صورت علمی چه در ساخت واکسن، ساخت داروهای اختصاصی این بیماری مطرح کنند حمایت میکند.
وی گفت: شرکتهای دانشبنیان در کشور همپا با محققان جهانی در حال تحقیق و پژوهش هستند؛ بنابراین اگر فناور، نوآور یا شرکت دانشبنیانی مدعی است که میتواند راهکار نوآورانهای برای تولید دارو یا واکسن بیماری ویروسی انجام دهد بلافاصله میتواند طرح خود را به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کارگروه توسعه علمی موضوع را به ستاد زیست فناوری ارائه دهد.
قادریفر همچنین گفت: هم اکنون طرحهای مختلفی را دریافت کردهایم و در حال ارزیابی و بازبینی هستیم به طوری که در تعطیلات نوروز و تعطیلات ابتدایی آغاز سال همکاران ما حضور داشتند و به صورت برخط ایدههای را دریافت، رصد و پالایش میکنند و امیدوارم در این مرحله بتوانیم سربلند بیرون بیاییم و همپا با مراکز تحقیقاتی دنیا بحث دارو و واکسن را کشف کنیم.
رئیس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی خاطرنشان کرد: بحث واکسن، درمان و دارو موضوعی نیست که ظرف مدت زمان چند روزه و یا چند هفتهای به نتیجه برسد، طبیعتا باید کارآزماییهای بالینی در بُعد حیوانی و بعد از آن روی انسان آزمایش شود و براساس منشور اخلاقی مربوطه توسط کمیته اخلاق وزارت بهداشت مورد تایید قرار بگیرد و توسط رسانههای جمعی پس از تایید سازمان غذا و دارو به مردم عرضه شود.
وی یادآور شد: هر پیشنهاد و پروپوزالی که توسط شرکت دانشبنیان، محققین و فناوران ایرانی عرضه شود مورد بررسی دقیق قرار میگیرد و بدون بروکراسی در اختیار معاونت قرار میگیرد و بعد از به نتیجه رسیدن بررسیهای اولیه در سیر مراحل حمایتی معاونت قرار میگیرند.
قادریفر در پایان اضافه کرد: شاهد پیشرفتهای فوق العادهای در حوزه تجهیزات پزشکی و درمانی کشور هستیم.
تولید انواع دستگاههای ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی که یکی از بهترین ابزارهای درمانی برای بیماران بدحال کرونایی مخصوصاً بیمارانی که در ICUها بستری هستند را داشتیم که پیشرفت بسیار بزرگ برای کشور در این حوزه است.
در حال حاضر کشور بزرگ و پرمدعایی مانند آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی ناله کمبود ونتیلاتور را میزنند که در این بین محققان ایرانی و شرکتهای دانشبنیان با تیراژ حداقل ۳۰ دستگاه در روز و ۹۰۰ دستگاه در ماه موفق شدند این دستگاه را بر پایه آخرین استانداردهای روز دنیا تولید و فناوری ایرانی و کالای ایران ساخت پزشکی ایرانی را در خدمت درمان بیماران بر پایه استانداردهای روز دنیا قرار دهند.
انتهای پیام/