هشدار به باغداران و گلخانهداران آذربایجان غربی درباره سرمازدگی بهاره
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با توجه به ناپایداری های جوی در فروردین ماه سال جاری و احتمال وقوع افت دما و وقوع سرمازدگی های دیر رس بهاره در روزهای آینده، از باغداران استان میخواهیم توصیه های هواشناسی و کارشناسان جهاد کشاورزی را در خصوص پیشگیری از وقوع سرمازدگی در باغات جدی بگیرند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با توجه به ناپایداری های جوی در فروردین ماه سال جاری و احتمال وقوع افت دما و وقوع سرمازدگی های دیر رس بهاره در روزهای آینده، از باغداران استان میخواهیم توصیه های هواشناسی و کارشناسان جهاد کشاورزی را در خصوص پیشگیری از وقوع سرمازدگی در باغات جدی بگیرند.
اکبر کرامتی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه، با اشاره به تغییرات جوی در فصل بهار اظهار کرد: با توجه به ناپایداری های جوی در فروردین ماه سال جاری و احتمال وقوع افت دما و وقوع سرمازدگیهای دیررس بهاره در روزهای آینده، از باغداران استان خواست توصیههای هواشناسی و کارشناسان جهاد کشاورزی را در خصوص پیشگیری از وقوع سرمازدگی دیررس بهاره در باغاترا جدی بگیرند.
وی تصریح کرد: در زمان افت دما نسبت به سوزاندن کاه، کلش و بقایای گیاهی در کف باغات اقدام شود و از آتش زدن لاستیک خودداری شود، چرا که دود حاصل از لاستیک سبک بوده و هاله ای از دود در سقف باغ ایجاد نکرده و باعث آلودگی هوا خواهد شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: استفاده از بخاری های باغی جهت جلوگیری از سرمازدگی، فعال کردن ماشینهای مولد باد و همچنین مه پاش ها در هنگام وقوع یخبندان، غرقاب کردن کف باغ با استفاده از آب چاه و استفاده از سامانه هوشمند ضد سرمازدگی در باغاتی که مجهز به این سیستم هستند از جمله این راهکارهای پیشگیری است.
کرامتی تصریح کرد: پوشانیدن شاسی های نشاکاری، ترمیم پوشش های گلخانه ای و تنظیم دما و رطوبت در گلخانه ها و بازدید دریچه ها، حذف علف های هرز کف باغات، خودداری از اجرای شخم ناهمگن در کف باغات و همچنین خودداری از هرس باغات به منظور به تاخیر انداختن رشد و شکوفه خصوصا در باغات انگور تا اطلاع ثانوی از دیگر اقداماتی است که باغداران باید به این نکات توجه کنند.
وی خاطرنشان کرد: مرطوب کردن خاکهای خشک پیش از وقوع یخبندان تا عمق 30 سانتیمتری خاک و اجتناب از خاکورزی، کنترل دما، رطوبت و تهویه در گلخانه ها و واحدهای قارچ خوراکی، بازدید سوخت و سیستم گرمایش و تدارک سوخت احتیاطی نیز از جمله نکاتی است که نباید فراموش شود.
انتهای پیام/ح