امسال جهش تولید در تجهیزات پزشکی عملیاتی می شود
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده جهت تامین اقلام حفاظتی و تجهیزات درمانی مرتبط با کرونا برای بیمارستان ها و پرسنل بهداشتی و درمانی و با بیان اینکه وضعیت شکننده کشورهای پیشرفته در بیماری کرونا را نداریم، گفت: اکنون تولید اقلامی را در کشور شاهد هستیم که اصلا در کشور تولید نمی شدند و عملا جهش تولید با این موضوع محقق شد.

رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده جهت تامین اقلام حفاظتی و تجهیزات درمانی مرتبط با کرونا برای بیمارستان ها و پرسنل بهداشتی و درمانی و با بیان اینکه وضعیت شکننده کشورهای پیشرفته در بیماری کرونا را نداریم، گفت: اکنون تولید اقلامی را در کشور شاهد هستیم که اصلا در کشور تولید نمی شدند و عملا جهش تولید با این موضوع محقق شد.
به گزارش ایسنا، دکتر مهدی یوسفی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران با بیان اینکه هیئت امنای صرفه جویی ارزی یک نهاد غیر دولتی است که در خدمت وزارت بهداشت است، گفت: ما از روز شیوع بیماری کرونا در کشور به صورت شبانه روزی در خدمت مراکز درمانی و وزارت بهداشت بودیم.
در این مدت سعی کردیم اقلام محافظتی کادر درمان را تامین کنیم؛ به صورتی که ۲۴ میلیون قطعه تجهیزات پزشکی توزیع شده است و بالغ بر ۹۳۲ تخت آی سی یو نیز با دستور معاون درمان وزارت بهداشت در مراکز درمانی توزیع شده است.
هزینه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی برای خرید اقلام ۲۶گانه داخلی مرتبط با کرونا
وی با اشاره به این که بالغ بر ۸۵ درصد اقلامی که برای دانشگاهها تامین کردیم تا کنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه برده است و از میان تولید کنندگان داخلی تامین شدهاست، گفت: یکی از این تولیدات ونتیلاتور بود که اکنون بسیاری کشورها در جهان برای تامین آن به مشکل خوردند اما ما در این زمینه مشکلی نداریم؛ دوستان ما در حوزه تولیدی به حدی رسیدند که حتی به تولید دستگاه تولید کننده ماسک رسیده اند و میزان تولید ماسک را به ۳ برابر قبل از کرونا رساندند و بسیاری از کارگاهها ترغیب شدند که خط تولید را به اقلام محافظتی تغییر دهند.
ماسک چه زمانی در داروخانه ها توزیع می شود؟
یوسفی گفت: در بعضی از اقلام حفاظتی مشکلاتی داشتیم به شکلی که در ابتدای شیوع بیماری نیاز نسبت به تولید و تامین یک به پنج بود و این رقم اکنون تقریبا به ۴ به ۵ میرسد و در هفتههای آینده نیاز مراکز درمانی ما و تولید سر به سر خواهد شد و می توان مابقی اقلام در مراکز فروش برای نیازمندی مردم توزیع شود.
در همین ایام، بسیاری از مراکز مثل بسیج اصناف، اقلامی را از ما گرفتند و به صورت رایگان بین مردم توزیع کردند؛ در مورد مواد ضدعفونی کننده به دانشگاهها تقریبا یک ذخیره ۳ هفتهای دادیم و در مورد ماسک هم به زودی همین دپو را خواهیم داشت و شرایطمان روز به روز بهتر خواهد شد.
امیدواری برای تولید ۱۰۰درصدی تجهیزات تنفسی بیماران کرونا در داخل کشور
امسال، جهش تولید در تجهیزات پزشکی عملیاتی می شود
وی افزود: بالغ بر ۸۵ درصد اقلام ۲۶ گانهای که ما تامین کردهایم تولید داخل است و اقلامی مثل سی تی اسکن که وارد کشور میشد را اکنون ۲ مرکز برای تولید آن در داخل اقداماتی انجام دادهاند.
این امید میرود که در ۶ ماه آینده ۱۰۰ درصد اقلام مورد نیاز برای بیماران تنفسی و کرونایی در داخل کشور تولید شود.
به نظرم امسال از آن سالهایی است که جهش تولید در حوزه تجهیزات پزشکی عملیاتی میشود.
چون با دستور وزیر، هر کس که تولید داخل انجام می داد، خرید تضمینی میکردیم و با مصوبه شورای عالی امنیت ملی این خریدها از تولید کنندگان اول بدون سقف انجام شد.
تامین منابع اعتباری صورت گرفت و وقتی منابع اعتباری به دست تولید کننده برسد، میتواند موارد تولیدی خود را با منابع انسانی انجام دهد و با تضمین خرید، تولیدکننده می تواند پای کار بیاید.
وضعیت شکننده در کشورهای پیشرفته را نداریم
یوسفی ادامه داد: خبر خوب دیگر اینکه وضعیت ما در حوزه تولید دستگاههای تولید هم خوب شده است.
زمانی این دستگاهها را از خارج از کشور وارد میکردیم و به این شکل میتوانیم باافتخار جزء صادرکنندگان تجهیزات پزشکی باشیم؛ تا یک ماه آینده جزء کشورهایی هستیم که به راحتی کشورهای همسایه و دنیا را از این لحاظ تامین کنیم، این نشان دهنده این است که از تهدیدی که دیگر کشورها تصور میکردند در تحریم هستیم، با هدایت مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری به سمت افزایش تولید رفتیم و وضعیت شکننده در کشورهای پیشرفته را نداشته باشیم.
کشورهایی که سهم خاص در اقتصاد و صنعت دارند و مدعی هستند اکنون در زیر ساخت های اجتماعی به مشکل برخوردند و این همه موفقیت ما نتیجه توان و تلاش جوانان ایرانی و محصول مدیریت بحران در ایران است.
اکنون تولید اقلامی را در کشور شاهد هستیم که اصلا در کشور تولید نمی شدند و عملا جهش تولید با این موضوع محقق شد.
تامین شبانه روزی کالا برای دانشگاه های علوم پزشکی
یوسفی افزود: با اقدامات صورت گرفته در کشور تامین کالا به بارآوری رسیده است و انبارهای هیات امنای ارزی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی بودند و شبانه روزی کالا در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار می گیرد، هیچ ایام تعطیل نداشتیم و این باعث شد امنیت خاطری برای دانشگاهها ایجاد شود و امروز با همت دوستانمان در هیات امنای ارزی آمادگی داریم تا کمترین مشکل را برای تامین نیاز بیماران داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مباحث مطرح شده از طرف سازمان جهانی بهداشت برای استفاده عموم از ماسک و تامین ماسک در داخل کشور بیان کرد: میزان واردات ماسک که در دو هفته گذشته انجام شده به میزانی است که فاصله مصرف ماسک توسط مراکز درمانی و مصرف عموم پر شود.
تا آخر فروردین اگر تولید ما به میزان انبوه برسد، واردات ماسک برای این دو هفته کافی است.
وزارت صمت نیز اعلام خواهد کرد که چه زمانی این توزیع انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: هیات امنای صرفه جویی ارزی متولی تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها است.
روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار ماسک در کشور تولید میشد و بعد از شیوع کرونا این میزان تا چندین برابر افزایش یافت.
با برنامه ریزی انجام شده این میزان به ۳ تا ۴ میلیون تولید ماسک در روز میرسد.
پیش بینی ما این است که با توجه به افزایش تولید داخل، میتوانیم پاسخگوی نیاز مردم برای استفاده از ماسک باشیم.
البته وزارت صمت و وزارت بهداشت به میزان فراوانی از این ماسکها را وارد کردهاند و قسمتی هم در حال وارد شدن است.
حتی اگر ملاک بر این باشد که استفاده از ماسک برای عموم مردم ضروری است، با میزان تولیدی که در داخل کشور ایجاد میشود و دستگاهها در حال نصب است، نیازهای مردم برطرف خواهد شد.
ادامه دارد...