خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 15 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دولت‌ها برای کاهش آثار اقتصادی‌کرونا همکاری کنند

ایسنا | سیاسی | یکشنبه، 17 فروردین 1399 - 05:17
یک حقوقدان گفت: دولت‌ها از هم اکنون باید با برنامه ریزی و هماهنگی از طریق سازمان‌های بین المللی اقتصادی و تجاری برای کاهش آثار اقتصادی و سیاسی شیوع کرونا همکاری کنند.
سازمان،كرونا،همكاري،جهاني،شيوع،مبارزه،آثار،جهان،اقتصادي،كشور ...

یک حقوقدان گفت: دولت‌ها از هم اکنون باید با برنامه ریزی و هماهنگی از طریق سازمان‌های بین المللی اقتصادی و تجاری برای کاهش آثار اقتصادی و سیاسی شیوع کرونا همکاری کنند.
داریوش اشرافی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با "تاثیرات کرونا بر سیاست در کشورها و کل جهان"، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا و آثار و عواقب آن ثابت کرد که جهان و سرنوشت ابنای بشر بیش از آنچه که تصور می‌شد به یکدیگر گره خورده و فقط با مشارکت همگانی و همکاری همه جانبه همه دولت‌ها و ملت‌ها راه غلبه بر مشکلات رویاروی بشر ممکن‌ است.
وی با بیان اینکه "همکاری بین دولت‌ها نیز قاعدتا باید سازمان یافته باشد"، گفت: این کار حتی المقدور باید از طریق سازمان‌های بین المللی انجام گیرد.
یکی از جلوه‌های این همکاری سازمان یافته در حوزه بهداشت و مبارزه با شیوع کرونا سازمان جهانی بهداشت می‌باشد و از جمله اهداف این سازمان که در سال ١٣٢٧ تاسیس گردید، مبارزه با بیماری‌ها مخصوصا بیماری‌های مسری و ارتقا سلامت عمومی است.
این وکیل دادگستری در خصوص نقش سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: در این شرایط خطیر که تقریبا همه کشورها درگیر مبارزه با کرونا هستند، این سازمان می‌تواند مشکلات و کمبودهای بهداشتی و درمانی اعضا را به دیگر اعضا منتقل کند تا از طریق آن کشورها تجارب خود را با یکدیگر مبادله کنند.
اشرافی افزود: همچنین سازمان جهانی بهداشت می‌تواند بعنوان مرکز ثقل مبادله اطلاعات و تحقیقات راجع به مبارزه با کرونا باشد.
بهره گیری از امکانات این سازمان برای کشورهایی مانند ونزوئلا و ایران که تحت تحریم هستند قطعا می‌تواند سبب انعکاس جهانی عوارض ناشی از تحریم‌ها و حساس کردن افکار عمومی برای همدردی و حمایت از لغو تحریم‌ها باشد.
این حقوقدان با اشاره به "آثار فوری شیوع کرونا که همانا بیماری و مرگ و میر ده‌ها هزار نفر در سرتاسر جهان است"، تصریح کرد: یقینا تعطیلی واحدهای خدماتی و تولیدی در اغلب کشورها سبب بیکاری گسترده و رکود اقتصادی خواهد شد که غلبه بر این مشکل حتما دشوارتر از مبارزه با کروناست و جز با همکاری جمعی و طرح و اقدام کمک بین المللی خصوصا برای کشورهای توسعه نیافته بسیار حیاتی است.
اشرافی افزود: قطعا از هم اکنون دولت‌ها باید با برنامه ریزی و هماهنگی از طریق سازمان‌های بین المللی اقتصادی و تجاری همچون بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی برای کاهش آثار اقتصادی و سیاسی شیوع کرونا همکاری کنند.
وی در پایان گفت: باید سیاستمداران جهان خصوصا رهبران کشورهای قدرتمند در نظر داشته باشند که رمز آرامش و سلامت کشورهای آنان سلامت و وجود آرامش در همه کشورهاست، چون در غیر این صورت هر اتفاقی در هر گوشه جهان ممکن است به همه جا سرایت کند و هیچ کسی از آثار و عواقب آن در امان نماند.
انتهای پیام