"دور زدن قانون" توسط دولت در ایام کرونایی / فقدان استراتژی دولت در مدیریت بحران
نماینده مردم تبریز در مجلس با انتقاد از دور زدن قانون توسط دولت در ایام کرونایی گفت: در چنین شرایطی باید شورای عالی مدیریت بحران تشکیل یابد که وظایف، اختیارات، جایگاهها و ترکیب نفرات آن مشخص است.

احمد علیرضابیگی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، در مورد برگزاری آنلاین جلسات علنی مجلس، اظهار داشت: در قانون، جلسات آنلاین موضوعیت ندارد و رأیگیری تلفنی و...
در قانون پیشبینی نشده است.
این اقدام میتواند شروع بدعتی باشد که بعداً کشور را به مشکل دچار کند، همچنان که جلسات هیئت دولت و شورای عالی قضایی تشکیل مییابد، باید جلسات مجلس هم با رعایت اصول مراقبتی بهداشتی تشکیل یابد تا کشور دچار خلاء نطارتی و قانونی در ایام بحرانی نشود.
وی با بیان اینکه تا این لحظه در جلسات آنلاین به دلیل غیر قانونی بودن شرکت نکردم چراکه مفهوم «جلسه علنی» در قانون مشخص شده است، در مورد نحوه جبران خلاء مجلس در این ایام مهم، پاسخ داد: دستهایی وجود دارد که اساساً مجلس را از چرخه تصمیم گیری خارج کنند و کرونا بهانه بسیار خوبی به دست این طیف داده است.
عملاً پیوند رئیس مجلس و رئیس دولت باعث شده بود که مجلس از مدار امور کشور خارج شود لذا بر اساس همین اتفاق، مقام معظم رهبری اخیرا تصمیمی گرفت تا کشور خلاء نداشته باشد.
معتقدم مجلس دهم در مورد بودجه 99، ماجرای بنزینی و...
اثرگذاری مثبتی نداشت و از رأس امور خارج و از تصمیم گیریها کنار گذاشته شد که متاسفانه غالب نمایندگان به این امر رضایت دادند و کشور را دچار مشکل کردند.
نماینده مردم تبریز در مجلس دهم و منتخب مجلس یازدهم، به کنایه روحانی در مورد اینکه «از همه آنهایی که بیرون صحنه تصمیمگیری هستند که البته ممکن است مقامی داشته باشند یا دو سه ماه آینده مقامی پیدا کنند خواهش میکنم که کمک کنند.
شرایط ما شرایط مرید جمع کردن نیست.
شرایط ما شرایط جنگ سیاسی نیست» گفت: نگرانی روحانی از این است که مجلس یازدهم مانند مجلس دهم نیست و به رأس امور برخواهدگشت و نسبت به امور مختلف که ملت را آزرده کرده است، بیتفاوت نخواهد بود.
وی افزود: مردم با هزاران امید ماها را دوباره به مجلس فرستادند، مردم میگفتند که شما تاکنون در مجلس دهم در اقلیت بودید، ترکیب مجلس را در دور یازدهم با رأی خود تغییر دادیم و حالا منتظر اقدامات جدی منتخبان هستیم.
اکنون قاطبه مجلس با تفکر انقلابی تشکیل یافت و این تفکر در مقابل کوتاهیها و کارشکنیها نمیتواند سکوت کند.
بیگی در ادامه، با انتقاد از دور زدن قانون توسط دولت در ایام کرونایی، تصریح کرد: بحران کرونا کل امور کشور و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است.
کشور ما بلایا و بحرانهای کمی را به خود ندیده است، عصاره تجربیات این بحرانها، تصویب «قانون مدیریت بحران» است که دو سال در مجلس چکش کاری شد و در شهریور 98 به تصویب نهایی و تأیید شورای نگهبان رسید؛ در چنین شرایطی باید شورای عالی مدیریت بحران تشکیل یابد که وظایف، اختیارات، جایگاهها و ترکیب نفرات آن مشخص است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون، تمام تکالیف این شورا لازم الاجراست و تخطی از این ابلاغیهها مستوجب مجازات است، ابراز داشت: شما میبینید دولت به راحتی این قانون را نادیده گرفت و ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل داد و ریاست آن را به وزیر بهداشت سپرد.
از سوی دیگر متاسفانه رئیس مجلس هم میگوید که برای عمل به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا، باید ستاد پشتیبانی از تصمیمات ستاد ملی کرونا تشکیل یابد که با این اقدام، در واقع دور زدن قانون توسط دولت را تأیید کرد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه این سخنان و تشکیل مراکز موازی در حالی صورت میگیرد که قانون به صورت شفاف وظایف، اختیارات و جایگاهها را مشخص کرده است، تاکید کرد: این حکایت از این است که بنا نیست در کشور قانون حاکم شود و امکان نظارت بر فعالیتها صورت گیرد.
اکنون شاهد موازی کاریها و تصمیمات متناقض هستیم که این حاصل بی قانونی و عدم مدیریت متمرکز است.
منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم، با تاکید بر اینکه آشکارا با تصمیمات متناقض و موازی کاری، فقدان استراتژی در مدیریت بحران را شاهد هستیم، اظهار داشت: رئیس جمهور حاضر نیست مسئولیت مستقیم قبول کند؛ به عنوان مثال در ستاد ملی اقتصاد مقاومتی، ریاست ستاد با رئیس جمهور است ولی ایشان ترجیح میدهد معاون اولش این مسئولیت را بر عهده بگیرد.
در موضوع بنزین هم کار به این بزرگی در کشور رخ داد ولی رئیس جمهور میگوید که کار را انجام دهید و به من هم اطلاع ندهید، رئیس جمهور هم در تبریز گفت که کار را در این امر به وزیر کشور سپردم و همه مشکلات را به گردن وی انداخت.
بیگی تصریح کرد: در ادامه این روند هم، رئیس جمهور مسئولیت ستاد ملی مبارزه با کرونا را به وزیر بهداشت سپرد تا اگر خوب بود، پز آن را میدهیم و اگر بد بود، همه چیز را بر سر وزیر بهداشت خراب میکنیم، در حالی که امورات بسیار فراتر از توان و اختیارات وزیر بهداشت بوده است و حتماً باید شورای عالی مدیریت بحران بر اساس قانون تشکیل یابد و قانون توسط دولت دور زده نشود.
انتهای پیام/111/ش