سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت گیاهان دارویی و خوراکی در کردستان ممنوع شد

ایسنا | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | چهارشنبه، 13 فروردین 1399 - 02:50
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال انتشار آن از طریق گیاهان دارویی و خوراکی  هرگونه برداشت این گیاهان چه برای مصرف و چه برای درمانی ممنوع است.
گياهان،برداشت،خوراكي،استان،طبيعي،دارويي،كردستان،نقشبندي،آبخي ...

ایسنا/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال انتشار آن از طریق گیاهان دارویی و خوراکی هرگونه برداشت این گیاهان چه برای مصرف و چه برای درمانی ممنوع است.
سعدی نقشبندی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مطابق سیاست حفاظت، احیاء و بهره‌برداری سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور بهره برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی ممنوعیت داشته و ناآگاهی در چگونگی برداشت گیاهان بهاری زوال تدریجی گیاهان و تخریب مراتع را در پی دارد.
وی افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و احتمال انتشار آن از طریق گیاهان دارویی و خوراکی هرگونه برداشت این گیاهان چه برای مصرف و چه برای درمانی ممنوع است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان بیان کرد: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده که این منطقه زادگاهی برای رویش بیش از دو هزار گونه گیاهی باشد و اکثر مردم این دیار نیازهای غذایی خود را از گیاهان بهاری تامین می‌کنند.
اما با توجه به اینکه مشخص نیست که اشخاص بهره بردار از تهیه و توزیع ناقل ویروس هستند یا خیر و شرایط به وجود آمده در خصوص فاصله گذاری اجتماعی نیز مانع حضور مردم در تجمعات خطر زا است تمام توصیه‌ها بر این اساس است که از تهیه و توزیع گیاهان خوراکی و دارویی پرهیز شود.
نقشبندی ذکر کرد: در بسیاری از مواقع عملیات برداشت گیاهان به صورت گروهی انجام می‌شود و با توجه به اینکه گیاهان خوراکی بیشتر به صورت خام و تازه خوری مورد استفاده قرار می‌گیرد، با شیوع ویروس کرونا و بیماری در بین مردم، امکان انتشار آلودگی در تمام مراحل بهره برداری و مصرف گیاهان خوراکی دور از انتظار نخواهد بود.
وی تصریح کرد: به دلیل ناآگاهی برخی از مصرف کنندگان و بهره‌برداران، متاسفانه نسبت به برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان اقدام می‌شود در حالی که گیاهان مراحل تکامل خود را طی نکرده و به مرحله بذر دهی نرسیده اند و خطر زوال گونه پیشرو است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان بیان کرد: در برخی از گیاهان پیازدار که خود پیاز عامل رشد و تکثیر مجدد است باید پیاز گیاه داخل خاک باقی بماند اما متأسفانه به غلط بهره برداران تمامی آن ها از ریشه برداشت می کنند و خاک را فشرده و غیر قابل بارور کرده و همین امر در وقوع سیلاب نقش اساسی دارد.
نقشبندی با اشاره به اینکه اکثر گیاهان خوراکی بهاره دارای خواص دارویی و صنعتی هستند، ذکر کرد: مسائل اقتصادی و مادی انگیزه‌ای قوی، برای برداشت بی‌رویه و تجاری گیاهان بهاره توسط برخی از مهاجران و روستاییان است.
وی همچنین بیان کرد: برای حفظ این گیاهان با ارزش بومی، علاوه بر آموزش نحوه برداشت صحیح بهره‌برداران و جوامع محلی، باید درصدد کشت گیاهان بومی چندمنظوره و دارویی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری پیشرفته برای بهره‌برداری اصولی از محصولات مرتعی و جنگلی باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: حدود ۱۵‌ تا ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان کردستان وجود دارد که گونه‌های شاخص آن شامل کنگر، ریواس و شنگ غازیاغی انواع تره و پیاز کوهی است.
نقشبندی در پایان از مردم خواست به طبیعت احترام بیشتری گذاشته و از تخریب و آسیب رساندن به طبیعت خودداری کنند تا رویشگاه‌های ویژه طبیعی استان با خطر انقراض و نابودی مواجه نشوند و همچنین در صورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و تخلف در عرصه های طبیعی موارد را به شماره تماس شبانه روزی 1504 امداد جنگل و مرتع استان گزارش دهند.
انتهای پیام