دانشگاههایی که کرونا تعطیل نکرد!/از مأموریتهای دانشجویی تا ابتکار اساتید کرمانی
سال ۹۸ متفاوت برای ایران به پایان رسید و کشور درگیر ویروس کرونا شد، جوانان بسیجی آتش به اختیار مانند گذشته در صف مقدم خدمترسانی به مردم بودند اما در کرمان متفاوتتر شد و مأموریت کمک به سیلزدگان در شرایط قرنطینه به مأموریت مقابله با کرونا اضافه شد اما دانشجویان بهخوبی از پس آن برآمدند.

سال ۹۸ متفاوت برای ایران به پایان رسید و کشور درگیر ویروس کرونا شد، جوانان بسیجی آتش به اختیار مانند گذشته در صف مقدم خدمترسانی به مردم بودند اما در کرمان متفاوتتر شد و مأموریت کمک به سیلزدگان در شرایط قرنطینه به مأموریت مقابله با کرونا اضافه شد اما دانشجویان بهخوبی از پس آن برآمدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، بعد از فرمان ولی امر مسلمین در بحث آتش به اختیار کمتر کسی فکر میکرد این فرمان میتواند در برهههای حساس زیادی به داد مردم برسد، گروههای جهادی که امر ولی خود را سرلوحه کارشان قرار دادند همه جا در همه حوادث نفر اول در کنار مردم آسیب دیده هستند.
فرقی نمیکند سرپلذهاب باشد، سیستان یا جنوب کرمان.
سال ۹۸ متفاوت برای ایران به پایان رسید و کشور درگیر ویروس خطرناک کرونا شد این بار نیز جوانان بسیجی آتش به اختیار برای گندزدایی و ضدعفونی کردن مانند گذشته در اول صف مقدم خدمترسانی به مردم بودند.
در استان کرمان تحت عنوان گروه جهادی، ۴۵۰ نفر بهصورت آتش به اختیار حاضر شدند در کنار مبارزه مردم با کرونا، اما در سومین روز فروردین ماه که سیل بیرحمانه به جان برخی شهرهای جنوب کرمان افتاد، به گفته اهالی منطقه بعد از گذشت چند ساعت گروههای جهادی و دانشجویان بسیجی را در کنار خود دیدند زودتر از هر مسئولی!
در بحث کرونا با توجه به شرایطی که در کشور پیش آمد مجموعه بسیج دانشجویی تحت عنوان قرارگاه مبارزه با کرونا در استان کرمان فعالیتش را آغاز کرد که بیشتر در حوزه خدماتدهی به مردم فعالیت میکند.
علاوه بر تولید و توزیع مواد ضدعفونی و ماسک، بسیج دانشجویی در بحث اطلاع رسانی و آگاهی مردم، تولید و توزیع بروشور و پوستر در بین مردم فعالیتهایش را در دستور کار قرار داد و اختصاصا حاشیههای شهر در استان کرمان به بسیج دانشجویی واگذار شد و بحث ضدعفونی مراکز پرتردد مانند سوپرمارکتها، نانواییها و پارکها...
را دنبال کردند.
یکی از قصههای مهم بین دانشجویان بسیجی و جهادگران مدافع سلامت در کارگاههای تولید ماسک این است که در این کارگاهها هستند خانوادههایی که که با همسر و بچههای خود چند شیفت کار میکنند.
ضدعفونی 2500 نقطه در شبها توسط دانشجویان بسیجی
به گفته ناصر بهروز مسؤول بسیج دانشجویی استان کرمان، در روزهای ابتدایی کار ضدعفونی در دستور کار این قرارگاه قرار گرفت و پنجم اسفند تاکنون بیش از ۴۵۰ نفر نیروی جهادی در سطح استان درگیر موضوع ضدعفونی هستند که بیش از 2 هزار و ۵۰۰ نقطه را در شبها در سطح استان ضدعفونی میکنند.
وی بیان کرد: در کنار ضدعفونی یکسری نیازمندیهای هم مردم داشتند که به آن مسئله ورود پیدا کردیم مثل ژل ضدعفونی و اسپری ضدعفونی دست و تولیداتی مثل صابون مایع با استفاده از ظرفیت آزمایشگاه شهرستان بردسیر داشتیم و روزانه بهطور متوسط ۲ هزار محصول را تولید و در اختیار مردم قرار میدادیم.
بهروز عنوان کرد: در بحث ضدعفونی سطوح هم این فعالیت آغاز شد که در مجموعه آزمایشگاهی بیش از ۵ هزار لیتر روزانه تولید مواد ضدعفونی سطوح داشتیم که در اختیار مردم قرار داده شد.
مسؤول بسیج دانشجویی استان کرمان گفت: در کنار این ضرورت تولید ماسک، در کارگاههای بسیج دانشجویی در استان روزانه حدود 9 هزار عدد ماسک تولید و در اختیار مردم قرار میدهد.
ابتکار اساتید کرمانی دانشگاه تکمیلکننده زحمت دانشجویان
با ورود ویروس کرونا، کمبود البسه پزشکی که بهصورت جهادی و خودجوش تا حدودی در استان کرمان حل شد اما این نوع تولیدات که میتوانست خودش حامل ویروس یا میکروب باشد مشکل تازهای بود که باز هم فرزندان توانمند استان کرمان در دانشگاههای علوم پزشکی، باهنر و هایتک با همکاری هم دست به ابتکاری جدیدی زدند که در کشور نمونه آن را نداریم، آنها با تهیه اتاقی در دانشگاه این مشکل را بهصورت علمی و تخصصی حل کردند برای توضیحات بیشتر دکتر داوود کلانتر متخصص میکروبشناسی و استاد دانشگاه علومپزشکی کرمان در گفتوگو با خبرنگار فارس از روند این ابتکار جدید گفت.
وی عنوان کرد: هدف اصلی ما از راهاندازی این بخش ضدعفونی کننده این بود که الان با توجه به کمبود ماسک یا روپوش یا شیلد و هر وسیلهای که کادر درمان ما میخواستند در بیمارستانها استفاده کنند، عدهای از مردم یا کارگاههایی که کارشان تولید ماسک یا البسه پزشکی نبود در این شرایط حساس بهکمک ما آمدند که این تولیدات آن شرایط مناسب استاندارد بهداشتی را ممکن بود نداشته باشند.
کلانتر افزود: چون فرآیند بهداشتی نیست هر میکروبی میتواند به این تولیدات منتقل شود از ویروس کرونا تا هر عامل ویروسی که میتواند بیماریزا باشد وقتی ما میخواهیم اینها را برای کادر درمان تهیه کنیم ناخودآگاه آلودگی را به داخل بیمارستان منتقل میکنیم حالا چه کرونا یا هر میکروب بیماریزا دیگر باشد.
وی بیان کرد: یک فضایی را بهکمک همکاران دکتر گنجویی از هایتک کرمان، دکتر تراز از دانشگاه باهنر و اینجانب فضایی را جهت استریل و ضدعفونی کردن این البسه و ماسکها که بهصورت بهداشتی ممکن است تولید نشده باشند را طراحی کردیم.
کلانتر اظهار کرد: در این فضا از لامپ uv استفاده کردیم که اشعه این لامپ توانایی ضدعفونی کردن را دارد، بر اساس این یک اتاقی را طراحی و با استفاده از این اشعه روی قسمتهای مختلف این اتاق از سقف تا کف بهکار بردیم که از زوایای مختلف در آن فضا تابیده میشود و در مرحله بعد برای اینکه از لحاظ ایمنی اطمینان خاطر بیشتری پیدا کنیم دستگاههای تولید ازون هم در داخل این اتاقها قرار دادیم یعنی دستگاههایی که هوا را به ازون تبدیل میکند و ازون هم یکی از عوامل ضدعفونی کننده قوی است و میتواند باعث از بین رفتن میکروبها و ویروسها شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دستگاه تولید ازون با استفاده از دانش بومی خود استان تولید شده و یک تیم متخصص از همکاران میکروبشناس و همکاران الکترونیک و فیزیک این دستگاههای ازونساز را برای ما تهیه کردهاند.
کلانتر خاطرنشان کرد: ما این البسهها و ماسکهایی که مردم میدوزند را در این اتاق بهصورت تمیز و بهداشتی در اختیار مصرف کننده قرار میدهیم دانش بومی که مختص خود استان کرمان است و گاز ازون را از طریق پلاسمای سرد تولید کردهایم و این تکنولوژی قوی و بهروزی است.
قرارگاه کرونا به فکر اقتصاد و معیشت محرومان هم هست
مهدوی مسؤول قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونا استان کرمان نیز گفت: قبل از اینکه کرونا وارد کرمان شود تمام دانشگاههای استان این قرارگاه را تشکیل دادند و در مرحله اولیه با همکاری یکی از دانشگاهها یک آزمایشگاه در اختیار ما قرار گذاشته شد و تولید موادضدعفونی دست را شروع کردیم.
وی با بیان اینکه از حجم 200 لیتر شروع کردیم و امروز به 800 لیتر رسیدیم، عنوان کرد: مایع ضدعفونی هم روزانه حدود 100 لیتر تولید میکنیم که به دلیل تمام شدن الکل کار متوقف شده است.
مسؤول قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونا استان کرمان با بیان اینکه در مرحله اول تمام حواشی شهرها ضد عفونی میشود و اکنون از ظرفیت دهیاریها نیز استفاده میشود، اظهار کرد: حدود 3 هزار خانوار مواد ضدعفونی در اختیار آنها قرار دادیم.
مهدوی گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و اینکه کارهای خیلی از این خانوادهها مختل شده، حدود 700 بسته غذایی تهیه و در مناطق حاشیه شهر تا امروز توزیع شده است و کار ادامه دارد و هر شب کار انجام میشود.
مأموریت دومی که به گروههای جهادی بسیج دانشجویی واگذار شد/این بار سیل
پس از سیل نیمی از توان قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونا در استان کرمان در خدمت مناطق سیلزده قرار گرفت بهطوری که تیمهای تخصصی این کارگاه راهی شهرستان رودبار جنوب شدند و به خدماترسانی به سیلزدگان پرداختند.
اعضای قرارگاه سیل روز اول وارد منطقه شدند و الان هم در منطقه حضور دارند و خدماترسانی به مردم را انجام میدهند، روزهای اول تخلیه آب از منازل اولویتشان بود و بیش از 10 تیم تخصصی تخلیه آب از منازل را انجام دادند و به گفته مسؤول بسیج دانشجویی استان، در حال حاضر بیش از ۱۵۰ دانشجوی بومی خود این شهرستان و شهرستان کهنوج درگیر موضوع سیل هستند.
بهروز میگوید: بحث گل و لای و تخلیه منازل سیلزدگان تمام شده، بحث ضدعفونی منازل و اسبابکشی و شستشوی قالیهای منازل در حال انجام است و 20 روستا شامل ۱۹۰۰ خانوار خدماتدهی و پشتیبانی آنها با بسیج دانشجویی است.
وی افزود: تاکنون 3 هزار بسته غذایی را در اختیار مردم آسیبدیده از سیل قرار دادهایم و این روند را ادامه میدهیم تا مردم به روال طبیعی زندگیشان برگردند.
مسؤول بسیج دانشجویی استان کرمان خاطرنشان کرد: در بحث کرونا در این مناطق ما از همان ابتدا ضدعفونی اماکن و کوچهها را در دستور کار داشتیم و سعی کردیم جلوی همه تجمعات را بگیریم و توزیع اقلام شبها درب منازل انجام و از تجمعات جلوگیری میشود.
انتهای پیام/3388/ق/خ