موج همدلی جهادگران در کویر ایجاد شد/همتی بلند برای شکست کرونا
بیرجند- با شیوع بیماری کرونا در خراسان جنوبی، گروه های مردمی و جهادگران زیادی با الگو برداری از ایثارگری های دفاع مقدس پای کار آمدند تا با موجی از همدلی این ویروس را برای همیشه از بین ببرند.

خبرگزاری مهر، گروه استانها: اواخر سال ۹۸ بود که سایه ویروس کرونا بر خراسان جنوبی افتاد.
ویروسی که امروزه در سراسر جهان کاملاً شناخته شده بوده و نام آن ناخودآگاه ذهن انسان را با دنیایی از نگرانی پیوند میدهد.
این روزها شیوع این بیماری در نقاط مختلف کشور باعث شده تا علاوه بر مسئولان، مردم هم پای کار باشند.
امروزه در نقاط مختلف خراسان جنوبی گروههایی خودجوش به میدان آمدهاند تا هر کدام متناسب با توان شأن برای بیرون راندن کرونا از استان تلاش کنند.
عدهای به ضدعفونی شبانه معابر و درب منازل میپردازند، برخی برای افراد نیازمند به جمعآوری اقلام بهداشتی میپردازند و عدهای دیگر هم جهادی وار اماکن عمومی و مساجد را ضد عفونی میکنند.
برخی نانواییها و فروشگاهها هم در راستای جلوگیری از شیوع این بیماری و پیشگیری از حضور افراد در جامعه فروش اینترنتی راه انداختهاند و یا با بهکارگیری پیک، درخواستهای تلفنی مشتریان را به طور رایگان به درب منازل آنها ارسال میکنند.
هدف واحد گروههای مختلف مردمی
برخی دیگر هم از جهادگران با اقدامی متفاوت به تولید ماسک و لباس محافظ انفرادی پرداختهاند.
مهم نیست که تولیدات آنها به دست چه کسی میرسد بلکه تنها برای حفاظت از جان هم نوعان در برابر آسیبهای کرونا ویروس تلاش میکنند.
آری، این روزها گروههای مختلف مردمی شکل گرفتهاند تا عزم خود را برای ایجاد سلامت جامعه یکی کنند.
کارشان متفاوت اما هدفشان یکی است و برای رسیدن به مقصدشان زمان نمیشناسند.
به راستی که چه زیبا برای بازگرداندن سلامت جامعه شعار همدلی سرودهاند و برای این امر از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
اقدام فروشگاههای مواد غذایی برای مقابله با کرونا
فروشنده یک فروشگاه مواد غذایی واقع در خیابان معلم بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در راستای مبارزه با ویروس کرونا، بستر خرید اینترنتی را فراهم کردهایم.
رضا یوسفی ادامه داد: همچنین درخواست مردمی را از تماس تلفنی دریافت میکنیم و از طریق پیک به صورت رایگان به درب منزل افراد میرسانیم.
وی با بیان اینکه از شهروندان خواستاریم از حضور غیر ضروری در جامعه پرهیز کنند، گفت: بدون شک اگر مردم با یکدیگر متحد شوند میتوانند این ویروس را ریشه کن کنند.
یوسفی در گلایهای از شهروندان بیان کرد: گاهی خانوادگی برای خرید یک کیلو شکلات یا میوه وارد مغازه میشوند که این وضعیت مناسب شرایط کنونی جامعه نیست.
تولید لباس حفاظت فردی برای مدافعان سلامت
یک شهروند بیرجندی که به کار تولید لباسهای محافظ فردی است، در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با شیوع آنفولانزای نوع A به فکر تولید لباسهای یک بار مصرف بیمارستانی افتادیم.
وی که نمیخواهد نامی از او قید شود، ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا با استفاده از مواد اولیه موجود در انبار به دنبال تولید لباس حفاظت فردی رفتیم تا به مراکز درمانی کمک شود.
این جوان بیرجندی بیان کرد: افراد حاضر در این کارگاه طی یک ساعت، ۱۰ دست لباس حفاظت فردی تولید میکنند که امیدواریم بتوانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه تاکنون توانستهایم تا حدودی نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی سطح شهر را تأمین کنیم، گفت: روزی ۵۰۰ عدد ماسک صورت تولید میشود که کار عینک و ماسک را با هم انجام میدهد.
وی اظهار کرد: قرار است با همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند روزانه هزار عدد ماسک سه لایه پزشکی هم دوخته شود.
الگو برداری بانوان از ایثارگریهای دفاع مقدس
یکی از افراد حاضر در کارگاه هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: از هفت صبح تا هفت شب مرتب مشغول دوخت لباس حفاظت انفرادی هستیم.
زهرا کیوانی با بیان اینکه امید است بتوانیم گامی مؤثر برای ایجاد سلامت شهروندان برداریم، افزود: هدف مان تنها جلوگیری از شیوع کرونا است.
وی ادامه داد: از شهروندان خواستاریم فقط برای انجام کارهای ضروری از منزل بیرون بیایند و در محیط بیرون هم استفاده از ماسک و دستکش را فراموش نکنند.
کیوانی با بیان اینکه با خدمت به شهروندان احساس رضایت میکنم، افزود: بانوان زیادی در جنگ هشت سال دفاع مقدس در پشت جبهههای نبرد علیه دشمن حضور یافتهاند و ما هم امروز برای تأمین نیازهای مدافعان سلامت تلاش میکنیم.
وی بیان کرد: اگر مادران خانواده، مدیریت درستی در رفت و آمدهای اهل خانه داشته باشند، میتوان به خوبی بیماری کرونا را کنترل کرد.
اعلام آمادگی ۲۰۰ جهادگر برای تولید ماسک
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر از اخذ مجوز تولید ماسک سه لایه فیلتر دار خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۵ کارگاه تولید ماسک در شهرستانهای خراسانجنوبی راهاندازی شده که در حال تدبیر برای تولید ماسک فیلتر دار نیز هستیم.
هنری با بیان اینکه ۲۰۰ خیاط در استان به صورت جهادی برای تهیه ماسک اعلام آمادگی کردند، افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ خیاط در کارگاههای بسیج سازندگی فعال هستند و مابقی به کارگاههای دیگر تولید ماسک که در استان فعال هستند، معرفی شدند.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات پیش روی ما برای تولید ماسک فیلتر دار مورد تأیید غذا و دارو، تأمین پارچه مناسب است، گفت: با پیگیریهای انجام شده با دستگاههای مختلف، بخشی از پارچه مورد نیاز تأمین شده است.
ظرفیت تولید روزانه ۲۰ هزار ماسک در استان
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه پارچه اولیه برای تولید ۴۰ هزار ماسک در استان تأمین شده است، گفت: با تأمین پارچه مورد نیاز بعد از ایام عید در استان بحث تولید ماسک فیلتر دار فعال خواهد شد.
وی افزود: کار تولید و دوخت ماسک توسط جهادگران انجام میشود و ماسکهای تولید شده هم توسط جهادگران به صورت رایگان در مناطق محروم و حاشیه شهرها توزیع خواهد شد.
بنا به گفته هنری، اگر پارچه مورد نیاز تأمین شود، کارگاههای خراسان جنوبی ظرفیت تولید روزانه ۲۰ هزار ماسک را دارند.
امید است با موج همدلی مردم و مسئولان بتوانیم این ویروس را از خراسان جنوبی و کشورمان ایران بیرون برانیم و باری دیگر شادمانی و نشاط را به خانهها برگردانیم.