کمبودی در داروی بیماران کرونایی و خاص نداریم
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: در حال حاضر در استان کمبودی در داروهای بیماران مبتلا به کرونا و خاص وجود ندارد و به هر داروخانه استان حدود ۲۰۰۰ ماسک برای توزیع تحویل داده شده تا در دسترس مردم قرار گیرد.

ایسنا/زنجان معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: در حال حاضر در استان کمبودی در داروهای بیماران مبتلا به کرونا و خاص وجود ندارد و به هر داروخانه استان حدود ۲۰۰۰ ماسک برای توزیع تحویل داده شده تا در دسترس مردم قرار گیرد.
جواد تاجکی دیروز (۴ فروردین) در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، ضمن تشریح اقدمات معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان، با بیان اینکه آمار بستریشدگان نشاندهنده این است که ظرفیت تختهای بیمارستانی پیشبینی شده برای کروناویروس هنوز پر نشده و تمهیداتی نیز برای پیک این بیماری اندیشیده شده است، افزود: به نظر میرسد در استان کمبود ژل ضدعفونیکننده دست و محلولهای ضدعفونیکننده نداشته باشیم، چرا که فاکتورهای صادر شده برای داروخانهها برگشت خورده که دلیل آن وجود این اقلام در داروخانهها بوده است.
این مسئول با اشاره به توزیع انواع دستکش از هفته گذشته در سطح داروخانههای استان، تصریح کرد: بر اساس قانون، داروخانهها در روزهای تعطیل نباید دایر باشند ولی امسال با توجه به شرایط موجود، همه داروخانههای استان در ایام تعطیلات نوروز اجازه فعالیت دارند و خدمترسانی میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه علاوه بر داروخانههای شبانهروزی، ۱۵ داروخانه دیگر در شهر زنجان نیز فعال هستند، ادامه داد: امروز در داروخانههای فعال ماسک توزیع شده و به هر داروخانه حدود ۲۰۰۰ ماسک برای توزیع تحویل داده شده است تا در دسترس مردم قرار گیرد.
تاجکی با بیان اینکه طبق پیشبینیها و با توجه به روند تولید و عرضه ماسک در استان، امیدواریم بتوانیم در روزهای آینده نیز این اقلام را توزیع کنیم، اگر چه با در خانه ماندن برای قطع زنجیره انسانی شیوع ویروس کرونا نیاز به ماسک نخواهیم داشت، اظهار کرد: امروز از لحاظ توزیع اقلام حفاظتی، وضعیت مناسبی داریم و معمولا این اقلام در داروخانههای استان باید در دسترس مردم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پیک بیماری کرونا در استان هفته پیش بود و احتمال دارد پیک بالاتری از این بیماری را پیشرو نداشته باشیم که این منوط به رعایت همه موارد توصیه شده به مردم است، افزود: اکنون نگرانی ما از شیوع این بیماری، این است که اگر کرونا گسترش پیدا کند با کاهش ظرفیت پذیرش بیمارستانها و کمبود نیروی انسانی مواجه خواهیم شد.
این مسئول با اشاره به اینکه فرضیه بیولوژیک بودن یا نبودن ویروس کرونا نیازمند مطالعات همه جانبه است که در آینده به این موضوع پاسخ داده خواهد شد، تصریح کرد: تمهیدات لازم برای پیشگیری از همهگیری بیماری کرونا در سطح وسیع پیشبینی شده، به طوری که ایجاد نقاهتگاه در راستای همهگیری این بیماری و کاستن از بار بیمارستانها پیشبینی شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان با بیان اینکه دایر کردن نقاهتگاه بر اساس پروتکلهای تعریف شده انجام میشود و حضور یک پرستار به ازای هر ۵۰ بیمار، اکسیژن درمانی، اقدامات حفاظتی، ارائه دارو و سایر امکانات مورد نیاز، از جمله پیشبینیهای نقاهتگاهها است، ادامه داد: بیمارانی که پس از ترخیص از بیمارستان به دلایلی نمیتوانند در محیط زندگی خود حضور یابند، تحت نظارت پزشک، دوره نقاهت خود را در نقاهتگاهها طی میکنند.
تاجکی با بیان اینکه هیچ کمبود دارویی برای بیماری کرونا در استان وجود ندارد و در حال حاضر به اندازه کافی داروهای مورد نیاز این بیماری در استان وجود داشته و به بیمارستانهای استان نیز ارسال میشود، خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهای دریافتی، کمبودی در داروهای بیماران خاص نیز در استان وجود ندارد و داروهای این بیماران در داروخانههای شهید رجایی، ۵ شهریور و هلالاحمر موجود است.
انتهای پیام