سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارائه و بررسی راهکارها برای جهش تولید

فارس | دانش و فناوری | یکشنبه، 03 فروردین 1399 - 14:38
نیازمندی به مراکز تولیدی، شرکت‌های دانش بنیان و پژوهش‌های دانشگاهی از راهکارهایی است که نمایندگان مجلس برای جهش تولید از آنها نام بردند.
توليد،جهش،كشور،مجلس،توليدي،مراكز،اسلامي،پژوهش،تحقيقات،آموزش، ...

نیازمندی به مراکز تولیدی، شرکت‌های دانش بنیان و پژوهش‌های دانشگاهی از راهکارهایی است که نمایندگان مجلس برای جهش تولید از آنها نام بردند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس،حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹ هجری شمسی، به ارزیابی میزان پیشرفت شعار سال ۹۸ یعنی رونق تولید پرداختند و با اشاره به گزارش‌های موثق از بازگشت به کار برخی از کارخانه‌های راکد یا تعطیل، افزایش ظرفیت تولید بعضی از واحدها، به میدان آمدن شرکتهای دانش‌بنیان و برداشتن گام‌های جدی در پژوهش و تحقیق به‌عنوان سرچشمه تولید، فرمودند: این گزارشها نشان می‌دهد در سال ۹۸ علاوه بر استقبال صاحبنظران از شعار رونق تولید، در عمل نیز از آن استقبال شد و با کار و تلاش دستگاه‌های مختلف، تولید تا حدودی به راه افتاد البته اثر آن در زندگی مردم محسوس نشد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید با کار ده برابری، تولید به جایی برسد که در زندگی مردم اثر بگذارد، افزودند: مسائل اقتصادی کشور متعدد است از جمله «اصلاحات بانکی، گمرکی و مالیاتی» و «بهبود فضای کسب‌وکار» اما نقش تولید بی‌همتا است و با راه افتادن تولید و استفاده از بازار فروش ۸۰ میلیونی در داخل و ضمناً ارتباط با فروش و بازارهای خارجی، مشکلات اقتصادی قطعاً پایان می‌یابد و تحریم‌ها به نفع کشور تمام خواهد شد.
ایشان افزودند: تحریم تاکنون در کنار ضررهایش، سودهایی نیز داشته و ما را وادار کرده است که به فکر تهیه لوازم زندگی و نیازهای کشور از طریق امکانات داخلی باشیم که این حرکت بسیار مغتنم ان‌شاءالله ادامه خواهد یافت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با جمع‌بندی سخنانشان در خصوص نیاز قطعی کشور به تولید، سال ۹۹ را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند و خطاب به دست‌اندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم به‌وجود آید.
ایشان افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامه‌ریزی است و بخشهای مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه‌قضائیه، مجموعه‌های دانش‌بنیان و گروههای پر شمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامه‌ریزی‌ها شرکت کنند.
بر این اساس خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به سراغ برخی از نمایندگان مجلس رفته است تا به بررسی و ارائه راهکارها از زبان آنها در مورد جهش تولید بپردازد.
علیرضا سلیمی دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی،‌در این رابطه معتقد است که جهش تولید چند پیش‌نیاز لازم دارد، جهش یعنی یک کار فوق‌العاده و متفاوت، بنابر این مدیران و مسؤولین ما باید نسبت به سال‌های قبل متفاوت و مضاعف عمل کنند.
* بخش تولید نیازمند کار جهادی است
وی با بیان اینکه باید در بخش تولید و اقتصاد کار جهادی انجام شود، یادآور شد: اگر قرار است کار جهادی انجام شود مدیران جهادی با تفکر جهادی باید وجود داشته باشند، مدیری که تفکر فرسوده دارد و اعتقاد به کار جهادی ندارد باید جای خود را به مدیران جهادی دهد.
*نقش فوق العاده پژوهش در جهش تولید
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت علمی کشور غفلت نکنیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند بخش پژوهش در جهش تولید نقش فوق‌العاده‌ای دارد بنابر این باید حوزه پژوهش را فربه کرد و در بخش پژوهش سرمایه‌گذاری بیشتری کرد و پژوهشگران را بیشتر حمایت کرد.
*شرکت های دانش بنیان عامل جهش تولید
سلیمی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید سراغ توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برویم چرا که این شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که می‌توانند در این بخش ما را به هدف برسانند.
وی اصلاح زیرساخت‌های اقتصادی مانند بخش گمرک، نظام پولی بانکی، نظام مالیات را برای جهش تولید دارای نقش وافری دانست و گفت:‌ باید در نرخ تسهیلات تولید تجدیدنظر کنیم و اقدامات کافی را برای بخش تولید انجام دهیم.
*مدیریت قاچاق تاثیر مستقیمی در جهش تولید دارد
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:‌ مدیریت قاچاق می‌تواند تأثیر مستقیمی در کیفیت جهش تولید و افزایش تولید داشته باشد، جهش تولید در بخش‌های مختلف چون کشاورزی، صنعت و علم را شامل می‌شود بنابراین تمام وزارتخانه‌ها همچون وزارت تعاون، وزارت بهداشت،‌ آموزش و پرورش و وزارت علوم باید بخش‌های مختلف خود را تقویت کنند و در تبدیل تولیدات علمی به فناوری حتماً تغییر معناداری داشته باشیم.
*نقش آفرینی جوانان در جهش تولید
این نماینده مجلس در ادامه با تأکید بر اینکه باید امسال جوانان را وارد کار کنیم و اگر دنبال جهش تولید هستیم باید از نیروی خلاق و ویژه که همان جوانان هستند، استفاده کنیم چرا که آنها می‌توانند در این بخش نقش‌آفرینی کنند.
*برای جهش تولید مصرف تولیدات داخلی در دستور کار قرار بگیرد
وی تصریح کرد: استفاده از تولیدات داخلی کشور باید به طور جدی پیگیری شود و برای مردم در این زمینه آگاه‌سازی صورت بگیرد.
اگر قرار است تولید در کشور جان بگیرد مصرف تولیدات داخلی در دستور کار قرار بگیرد و دولت باید قوانین دست و پاگیر را کنار بگذارد و اگر نیاز به قانون جدید باشد، قانون را به مجلس ارائه کند.
سلیمی گفت: ان‌شاءالله مجلس در سه یا چهار ماه آینده تغییر ساختار بودجه را خواهد داشت تا بتواند در جهت جهش تولید کارهای بزرگی انجام دهد.
وی اظهار داشت: بخشی از ظرفیت کشور برای جهش تولید مغفول مانده است بنابراین باید همه ظرفیت‌ها را به میدان بیاوریم و دست به دست هم دهیم که این شعار رهبر معظم انقلاب را اجرایی و عملیاتی کنیم.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر ما به دنبال صادرات غیرنفتی هستیم باید در بخش تولید تأمین منابعی را داشته باشیم اضافه کرد: ما باید به سراغ صادرات غیرنفتی برویم و بودجه بدون نفت را در نظر بگیریم در حال حاضر به صورت پنهان بخش زیادی از بودجه ما به نفت وابسته است این وابستگی پنهان را باید اصلاح کنیم و بتوانیم به اهداف خودمان برسیم.
وی در پایان تأکید کرد: تولید مواد خام ممنوع است و باید به سراغ ارزش افزوده در بخش معدنی برویم تا از نظر کیفیت سرمایه مضاعفی برای کشور خلق کنیم.
*بررسی و تدوین برنامه های جدید در مجلس شورای اسلامی به منظور جهش تولید ملی
داود محمدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در رابطه با نامگذاری سال به نام جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: رهبر معظم انقلاب سال گذشته را سال رونق تولید ملی نامگذاری کردند که یک بحث بنیادی در اقتصاد است.
وی افزود: اقتصاد کشور زمانی باروری لازم را خواهد داشت و شرایط مناسب در کشور ایجاد می کند که تولید مناسب داشته باشیم.
محمدی با بیان اینکه تولید و اقتصاد فقط مربوط به کشور ما نیست، گفت: کشور های صنعتی پیشرفته در سایه تولید توانستند اقتصاد خود را به سرانجام برسانند.
با توجه به شرایطی که تحریم و فشار های اقتصادی برای کشور ما ایجاد کرده است باید شرایط کشور را احیاء کنیم.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد:با توجه به مشکلاتی که در برای تولید ، صنعت و بسیاری از موسسات تولیدی کشور ما به وجود آمده است رهبر معظم انقلاب با نامگذاری این سال به نام جهش تولید و با دقت نظری که ایشان در این نامگذاری داشتند و دولت هم اهتمام به خرج داد شرایط تولید بهتر شد.
وی با تاکید بر اینکه مجلس هم در سال جدید برنامه های جدیدی را برای جهش تولید طراحی می کند، یادآور شد: تولید باید ادامه پیدا کند و این فرآیند را با قوت بیشتری دنبال کنیم و مسئله این است که اگر قرار باشد اقتصاد ما بارور شود و شاخص های منظم و بهتری داشته باشیم بنابراین باید باز هم روی تولید کار کنیم.
*آسیب شناسی تولید باید صورت بگیرد
محمدی تاکید کرد: باید با مطالعه به آسیب شناسی تولید بپردازیم و بررسی کنیم که تولید ما در کجا مشکل دارد و کجا نتوانستیم آنچه برای کشور ما لازم بوده را وارد و آنچه را که لازم است صادر کنیم .
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: با آسیب شناسی و مطالعه می توانیم تولید را شکوفا تر کنیم و با برنامه ریزی دقیق در شاخص های جهانی شرایط بهتری را برای کشور ایجاد کنیم.
*دانشگاه ها نیاز های مراکز تولیدی را در راستای مسائل پژوهشی حل کنند/مراکز تولیدی با چند شیفت فعالیت کردن جهش تولید را ایجاد کنند
سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی می گوید: در شرایط کنونی راهی جز جهش تولید وجود ندارد، با توجه به اعمال تحریم ها و ویروس کرونا که باعث افزایش مشکلات شده است ما به بازوان پر توان جوانان و اهالی تولید و مردم امیدوار هستیم.
وی افزود: اگر در شرایط عادی بخواهیم تولید را در پیش بگیریم قطعا نمی توانیم بر قله های مد نظر ، انتظاراتی که در جامعه وجود دارد و نیاز هایی که الان هم شدیدتر شده است برسیم.
ما در شرایطی که تحریم نداشتیم و نفت را تا ۱۲۰ دلار می فروختیم یک روال عادی برای کار خانه ها وجود داشت که شیفت کاری مانند مراکز اداری داشتند.
میرزاده ادامه داد: در حال حاضر که فروش نفت دچار مشکل شده و نمی توانیم نفت بفروشیم و قیمت تعریف شده ای نداریم و تحریم ها صد چندان شده است چاره ای جز جهش تولید نداریم.
باید ساعات کاری مراکز تولیدی ۳ شیفته شود و اولویت دولت باید حمایت از مراکز تولیدی باشد و مراکز تولیدی هم تولید را در راستای اولویت های کشور قرار دهند و خط تولید باید تغییر کند.
*امروز به وجود مراکز تولیدی برای جهش تولید نیازمندیم
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امروز به وجود مراکز تولیدی برای جهش تولید نیاز است که خط تولید را به سمت اولویت ها و نیاز های کشور ببرند.امروز تولید مواد غذایی و مسائل بهداشتی و درمانی برای ما در اولویت است.
بنابراین خیلی از مراکز تولیدی نیاز های کشور را باید در اولویت خود قرار دهند.این شرایطی بود که در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید شده بود و مردم هم خواستار همین نیازها هستند و می‌شود با یک تیر چند نشان زد.
وی گفت: مراکز تولیدی از طرف دولت حمایت می شدند و تسهیلات از سوی دولت برای آنها در نظر گرفته می شد اما تولیدات آنها بر اساس نیازها و اولویت کشور نبوده است اما برای کشور لازم بوده است و مردم مطالبه داشتند.
میرزاده یادآور شد: با توجه به مشکلاتی که برای فروش نفت ایجاد شده و با توجه به اینکه تنظیم بودجه کشور با تکیه بر نفت و مالیات تنظیم شده بود و در حال حاضر شرایط نفت مشخص است و با توجه به مشکلات اقتصادی موجود بیش از این نمی‌توان به مراکز تولیدی،‌ بازار و مردم برای مالیات فشار آورد بنابراین مراکز تولیدی باید به صورت چند شیفته کار کنند و تلاش خود را برای رفع نیازها چند برابر کنند.
میرزاده ادامه داد:‌دانشگاه و مراکز آموزشی باید شیوه خود را در راستای اینکه بخش پژوهش اولویت داشته باشد و همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند تولید برگرفته از پژوهش و پژوهش و تولید در کنار هم باشند قرار دهند و نیازهای مراکز تولیدی را در راستای مسائل پژوهشی حل کنند.
وی خاطرنشان کرد: وقت استراحت دانشگاه‌ها نیست دانشگاه‌ها باید در راستای نیازهای کشور اولویت‌های پژوهشی خود را تعیین کنند و با برخی از پژوهش‌های کاربردی که نتایج آن کاربست کافی برای مراکز تولیدی داشته باشد می‌توانند هم در شرایط تولید نقش ایفا کنند و هم به مردم کمک کنند.
*دانشگاه ها باید به جای صدور مدرک مهارت یاد بدهند
میرزاده یادآور شد: دانشگاه محل صدور مدرک و تولید مدرک نیست باید پرونده صدور مدرک در دانشگاه بسته شود چرا که به اندازه کافی مدرک تولید کردیم.
و جوانان ما کارآفرین نیستند و مهارت کافی ندارند.
اما امروز باید به جای ارائه مدرک مهارت یاد بدهیم پس دانشگاه‌ها می‌توانند این شرایط را تغییر دهند.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:‌دانشگاه‌ها باید به جای تولید مدرک مهارت تولید کنند و اولویت پژوهش‌های خود را پژوهش‌های کاربردی قرار دهند نه پژوهش برای ارتقاء اساتید، پژوهش برای مدرک گرفتن، قرارداد بستن و در ازای آن پولی دریافت کردن و قفسه‌های کتابخانه‌ها را پر کردن باشد چرا که به اندازه کافی قفسه‌های کتابخانه‌ از پژوهش‌هایی که صرفا برای پژوهش نه برای حل مشکل بوده پر شده است.
*مجلس پشتیبان مراکز تولیدی است
وی ادامه داد:امروز باید اولویت دانشگاه‌های ما پژوهش کاربردی باشد و نیازهای کشور باشد و به جای مدرک آموزشی مهارت را در دستور کار قرار دهند.ما می‌توانیم و ثابت کردیم که می‌توانیم بر سر پای خود بایستیم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم قطعا مجلس در کنار دولت است و مجلس پشتیبان مراکز تولیدی است کما اینکه در بودجه تا حد ممکن سمت و سو به سمت حمایت از مراکز تولیدی و پژوهشی بوده است.
انتهای پیام/