خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرز تهیه شیرینی نارگیلی ویژه مهمانان نوروزی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 05 اسفند 1397 - 09:02
کدبانو‌های ایرانی می‌توانند با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه و تهیه شیرینی‌های خانگی خوشمزه از مهمانان نوروزی خود پذیرایی کنند.
شيريني،نارگيلي،مواد،فر،تقويت،پودر،بزنيد،طب،پژوهشگر،مخصوص،محق ...

عیدانه/
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به نزدیک شدن نوروز و سال نو، کدبانوهای ایرانی به فکر تدارک بساط پذیرایی از مهمانان نوروزی خود می‌افتند، در این بین مناطق مختلف کشور با فرهنگ و آداب و رسوم متنوع، ایده‌هایی جالب در اختیار خانم‌ها قرار می‌دهد.
شیرینی نارگیلی یکی از شیرینی‌هایی است که در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد؛ برای بررسی خواص شیرینی نارگیلی و آموزش طرز تهیه این شیرینی با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
ترکیبات موجود در شیرینی نارگیلی
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهم‌ترین ترکیبات موجود در شیرینی نارگیلی اظهار کرد: این شیرینی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، گروه ویتامین‌های B، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، فولات، کلسیم، مس، آهن، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی، (زینک)، قند و اسید‌های چرب امگا ۳ و ۶ است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قطاب یزد؛ شیرینی خوشمزه مخصوص نوروز
مهم‌ترین خواص شیرینی نارگیلی
وی بیان کرد: شیرینی نارگیلی نقشی مؤثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد، این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی به شادابی، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو کمک می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرینی نارگیلی به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند، این شیرینی خاصیت چربی سوزی دارد بنابراین به تناسب اندام افراد کمک می‌کند.
عظمایی تأکید کرد: شیرینی نارگیلی نشاط‌آور است بنابراین تأثیری چشمگیر در جلوگیری از بروز اضطراب، استرس و افسردگی دارد، این شیرینی به علت وجود کلسیم، منیزیم و سلنیوم استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.
وی تصریح کرد: شیرینی نارگیلی حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری می‌کند، این شیرینی به علت داشتن فیبر نقشی مؤثر در تقویت معده و دستگاه گوارش و رفع یبوست دارد.ا
ین محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شیرینی نارگیلی ماهیچه‌ها را تقویت و کم خونی را هم رفع می‌کند، این شیرینی نقشی مؤثر در تقویت بینایی و کبد، رفع التهابات مفاصل (آرتریت) و خوشبو کردن دهان دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای خانگی؛ شیرینی مخصوص پذیرایی از مهمانان نوروزی
مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی
پودر نارگیل ۲۰۰ گرم
آرد گندم ۲ قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
شیره انگور غلیظ ۳۰۰ گرم
سفیده تخم‌مرغ ۶ عدد
روغن کنجد به مقدار لازم
پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم
روش پخت شیرینی نارگیلی
- نخست سفیده تخم‌مرغ را درون ظرفی مناسب به خوبی هم بزنید تا کمی پُف کند.
- شیره انگور غلیظ را به سفیده تخم‌مرغ اضافه کنید.
- مواد را به خوبی هم بزنید تا حالت کِش‌دار پیدا کند.
- آرد گندم را به تدریج به مواد اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.-
سپس پودر نارگیل و وانیل را به مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی هم بزنید.
مواد را درون قیف مخصوص یا کیسه فریزری سوراخ شده بریزید.
- روی سینی فر کاغذی روغنی بگذارید.
- کاغذ روغنی را با روغن کنجد کمی چرب کنید.
- سپس مواد درون قیف مخصوص یا کیسه فریزری سوراخ شده را با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید.
- فر را در دمای ۱۶۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.
- پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را در قسمت بالای آن قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه صبر کنید تا شیرینی نارگیلی طلایی رنگ شود.
- پس از اینکه شیرینی طلایی رنگ شد، حرارت فر را کاهش دهید و بگذارید شیرینی پنج دقیقه دیگر درون فر باقی بماند.
- پس از گذشت این مدت شیرینی را از فر بیرون بیاورید، روی آن را با پودر پسته تزئین و صبر کنید تا خنک شود.
انتهای پیام/