اقتصاد و فرهنگ را باید با هم ببینیم/ لزوم بسترسازی برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم با بیان اینکه اقتصاد و فرهنگ را باید با هم ببینیم، گفت: مسؤولان و مقامات کشور اگرچه در لفظ از اقتصاد مقاومتی صحبت و از آن تمجید میکنند، اما در عرصه عمل آن را باور ندارند.

منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم با بیان اینکه اقتصاد و فرهنگ را باید با هم ببینیم، گفت: مسؤولان و مقامات کشور اگرچه در لفظ از اقتصاد مقاومتی صحبت و از آن تمجید میکنند، اما در عرصه عمل آن را باور ندارند.
غلامرضا منتظری منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گفت: یکی از دغدغههای بسیار جدی همه دستاندرکاران در مجلس و دولت آینده باید تقویت روحیه امید و افزایش رضایت از زندگی در میان مردم باشد.
وی افزود: مرکز ثقل بیانیه گام دوم انقلاب آنجایی است که رهبر معظم انقلاب انقلاب بر این موضوع تأکید میکند که بدون تقویت روحیه امید این بیانیه عملی نخواهد شد که این مسأله برعهده دولتمردان است.
* نخستین مجلس بعد از بیانیه گام دوم انقلاب
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: مجلس یازدهم اولین مجلس در گام دوم انقلاب اسلامی است و بیشترین مسؤولیت را در وهله نخست مجلسی برعهده دارد که در گام دوم انقلاب متولد شده و باید تمام هم و غم خود را به فراهم کردن بسترهای امیدآفرین و اعتمادآفرین در میان مردم معطوف کند.
منتظری خاطرنشان کرد: یکی از راههای تحقق این امر شکلگیری کابینه جوان، انقلابی و کارآمد در دولت بعدی است که این کابینه جوان انقلابی کارآمد بتواند امید را در جامعه تقویت کند.
واقعیت این است که بدون امید زندگی اصلاً معنا پیدا نمیکند.
* مردم به دنبال روزنههای امیدند
وی افزود: مردم انتظار دارند که پس از گذشت حداقل یک چله از انقلاب اسلامی ایران امروز روزنههای امید را در گام دوم بیشتر ببینند که باید سازوکارهای آن تعیین شود و بسترها و مولفههای امیدآفرینی که از جمله رونق اقتصادی و بهبود شرایط معیشتی مردم است.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: مجلس و دولت فعلی و آینده باید بر اساس یک تقدم رتبهای چرخه معیشتی مردم و رونق تولید و اقتصاد را جزء اولویتهای اولیه خود قرار دهند.
* اقتصاد و فرهنگ را باید با هم ببینیم
منتظری خاطرنشان کرد: ما اگر بتوانیم ضریب امید به زندگی و رضایت از زندگی را در میان مردم افزایش دهیم به همان نسبت در عرصههای ملی و بینالمللی حضورمان چشمگیرتر خواهد شد که برای تحقق این امر باید به دو عنصر اقتصاد و فرهنگ توجه داشته باشیم و هر دو را به موازات هم ببینیم.
مجلس و دولت فعلی و آینده باید بر اساس یک تقدم رتبهای چرخه معیشتی مردم و رونق تولید و اقتصاد را جزء اولویتهای اولیه خود قرار دهند
وی افزود: متأسفانه ما نسبت به مسائل فرهنگی اندکی غافل شدهایم، با توجه به تاکیداتی که امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری داشته و دارند و فرهنگ را به عنوان زیربنای توسعه متوازن قلمداد میکنند، ما باید توجه بیشتری به عنصر فرهنگ داشته باشیم که این مسأله کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
* راهکارهای عملی برای رفع موانع
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: یکی از مباحث جدی در حوزه تولید این است که باید دولتمردان ما موانع پیش روی تولید و اشتغالزایی و کارآفرینی را شناسایی کنند و در مرحله اول موانع را از پیش رو بردارند.
منتظری خاطرنشان کرد: من در همین شرایط فعلی به شهرکهای صنعتی استان گلستان سر زدم و وضعیت آنها را بررسی کردم.
بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی با ظرفیت اندکی در حال فعالیت هستند و نیروهای خود را تعدیل کردهاند که این مسأله ناامیدی ایجاد میکند و وقتی با آنها صحبت میکنیم از چند موضوع گلایهمند هستم که در رأس گلایهها موانع پیش روی آنهاست و از دیگر دغدغههای جدی آنها موضوع تسهیلات بانکی است.
اینها میگویند این سود فراوانی که از بخش تولید در رابطه با تسهیلات گرفته میشود اصلاً توجیهی ندارد.
* مالیات و مجوز دو مشکل عمده تولیدکنندگان
وی افزود: تولیدکنندگان در حوزه مالیاتی بحثهای جدی دارند.
بسیاری از آنها میگویند که کار تولیدی برایشان توجیهی ندارد.
یکی دیگر از دغدغههای تولیدکنندگان طولانی بودن فرایند اخذ مجوز است که باید از هفتخوان رستم عبور کنند.
آنها به من میگفتند شما در 4 سال نمایندگی خود حتی اگر یک کار هم میخواهید بکنید، این موانع را از پیش پای ما برای اخذ مجوز بردارید.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: یکی دیگر از نکاتی که در صحبتهای تولیدکنندگان وجود داشت این بود که برخی از افراد در سازمانها برای صدور مجوز تقاضاهای نامشروعی دارند و حق حسابهایی را میخواهند و بعضی از تولیدکنندگان میگفتند ما به ناچار برای اینکه از بنبست خارج شویم، به تقاضای کثیفی که آن فرد در این مجموعهها از ما داشت تن میدادیم.
منتظری خاطرنشان کرد: به نظر من باید در این حوزه آسیبشناسی لازم صورت گیرد و متأسفانه موانع در این بخش زیاد است و موانع باید از پیش پای تولیدکنندگان برداشته شود.
* لزوم بسترسازی برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی
وی افزود: موضوع دیگر فراهم کردن بستری برای سرمایهگذاریهای مشروع در منویات ملی و بینالمللی است.
واقعیت این است که ما نمیتوانیم بر اساس بودجه 98 پاسخگوی همه نیازهای بخش خصوصی باشیم.
بخش خصوصی حیاتش با سرمایهگذاری گره خورده است.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: واقعیت این است که سرمایهگذار اگر احساس امنیت نکند و اگر تکریم نبیند و اگر بستر برایش فراهم نشود، به مکان دیگری میرود.
منتظری خاطرنشان کرد: دو چیز فرار است؛ یکی اندیشه است و یکی سرمایه.
سرمایه و اندیشه نیاز به تکریم دارند.
متأسفانه در بعضی استانها با وجود رعایت همه استانداردها، برای جذب سرمایهگذار همت بالایی دیده نمیشود.
ما چارهای نداریم جز اینکه جذب سرمایهگذاران دلسوز را استاندارد سازی کنیم تا بتوانیم غبار محرومیت را از همه شهرها و روستاهایمان کم کنیم.
وی افزود: با توجه به پیامهای متوالی و متبادری مقام معظم رهبری که در این سالها در حوزه اقتصاد و معیشت داشتند امروز ایران اسلامی از یک اقتصاد قوی و اقتصاد مقاومتی برخوردار باشد.
ضریب استقامت و پایداریاش افزایش پیدا میکند و اگر ما یک اقتصاد ضعیف داشته باشیم نفوذ دشمن در کشور فراهم میشود.
* اقتصاد مقاومتی نسخه شفا بخش اقتصاد است
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم گفت: امروز اقتصاد جنبه سیاسی هم برای ما پیدا کرده لذا اقتدار ما در کنار مسائل علمی و فرهنگی این است که به زیرساختهای اقتصادیمان هم توجه کنیم و به نظرم نسخه شفابخش اقتصاد را مقام معظم رهبری ارائه کرده است که نه تنها کارشناسان داخلی بلکه کارشناسان عرصه بینالملل هم با ادبیاتهای مختلف بر این نسخه مهر تائید زدند که این همان اقتصاد مقاومتی است.
مشکل ما در کشور این است که برخی از مسئولین و زمامداران از اقتصاد مقاومتی در لفظ به نکویی از آن یاد میکنند اما در عمل آن را باور ندارند؛ ما باید باور کنیم که اقتصاد مقاومتی یک نسخه شفابخش است
منتظری خاطرنشان کرد: مشکل ما در کشور این است که برخی از مسئولین و زمامداران از اقتصاد مقاومتی در لفظ به نکویی از آن یاد میکنند اما در عمل آن را باور ندارند.
ما باید باور کنیم که اقتصاد مقاومتی یک نسخه شفابخش است.
* نقطه شروع ما باید از اقتصاد باشد
وی افزود: ما اگر دوست داریم قلمرو امید آفرینی مردم را در گام دوم انقلاب افزایش دهیم باید نقطه شروعمان از مسائل اقتصادی باشد و با توجه به ترکیبی که مجلس پیش رو دارد امیدوارم پیوند فرهنگی و معنوی مجلس و دولت پیوند معناداری شود که بتوانند در پرتو یک هم اندیشی، وحدت و همدلی دغدغههای سیاسی را کنار بگذارند و همه دغدغهشان این باشد که رضایت مردم را جلب کنند.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهای اعضای هیأت دولت با ایشان با صراحت تأکید کردند "اگر دوست دارید به جایی برسید و توفیق کسب کنید حداکثر استفاده را از این فرصت زودگذر داشته باشید و برای مردم کار کنید تا بتوانید هم رضایت پروردگار را کسب کنید و هم نام نیک دنیوی را در میان مردم به دست آورید و هم مردم بگوید خدا پدرش را بیامرزد".
مردم زمانی میگویند خدا پدرش را بیامرزد و زمانی این اتفاق میافتد که مردم تغییرات معنادار را بر سر سفرههایشان ببینند.
منتظری خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) در جایی به مالک میفرمایند:"مالک هر از گاهی بین مردم برو، از نزدیک دغدغههایشان را ببین، حرفهای آنها را گوش کن، مشکلات آنها را بررسی کن، حتی این لباس حکومتیات را کنار بگذار تا وقتی به میان مردم میروی ابهت لباس تو گره به زبان مردم نیندازد تا بتوانند راحت حرفهایشان را به شما بزنند، و در ادامه میفرمایند اگر مالک اینگونه نباشی نسخهای که تو برای درمان دردهای جامعه میپیچی شفابخش نخواهد بود".
* تقویت ارتباط مسئولان با مردم ضروری است
وی افزود: متولیان و مسؤولان باید در شرایط سختی که امروز مردم در آن قرار گرفتهاند ارتباطشان را با مردم تقویت کنند و حرفهای آنها را بشنوند.من وقتی با مردم صحبت میکنم بعضیها به من میگویند "فرماندار فقط برای افتتاح یک برش در جامعه حضور پیدا میکنند و دیگر اصلاً پیدایش نیست، گوش شنوایی نیست که بخواهد حرف ما را گوش کند".
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: در کنار مسائل اقتصادی و فرهنگی متولیان من و مسؤولان اعم از دولتی و حوزه مجلس باید ارتباطشان را با مردم حفظ کنند.
باید گوش شنوا داشته باشند و دغدغههای مردم را گوش کنند و مشکل مردم را مسأله اساسی خود قلمداد کنند.
منتظری خاطرنشان کرد: ما در حوزه فرهنگی چند مشکل جدی داریم با توجه به تاکیدی که امام (ره) داشتند و هم مقام معظم رهبری دارند و فرهنگ را زیر بنا مینامند و امام فرهنگ را مبدا همه خوشبختیها معرفی میکنند اگر در برنامههای توسعه دوم تا چهارم نگاه کنیم در متن برنامه به مسأله فرهنگ توجه شده اما در عرصه عمل توجه لازم مشاهده نمیشود.
* مدیریت فرهنگی نیازمند بازنگری است
وی افزود: ما در حوزه فرهنگ با چند چالش و اولویت مواجه هستیم که مجلس آینده و دولت آینده باید به آن توجه کنند که اولین نکته بحث مدیریت فرهنگی است.
مدیریت فرهنگی ما در مجموعههای مربوط به این حوزه نیاز به بازنگری دارد.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: مقام معظم رهبری در یکی از سخنانشان در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند" شما باید یکسری تشکیلات متمرکز داشته باشید" که متأسفانه این اتفاق رخ نداده است.
ما در حوزه فرهنگی موازی کاری فراوانی داریم.
منابعمان محدود است و نیازهایمان متکثر و فراوان.
از مهندسی فرهنگی، از پیوست فرهنگی، مطالب مختلفی مطرح میشود اما اگر از سازمانها و نهادهای مرتبط پرسیده شود که در کجای این برش سند چشم انداز و غیره ایستادهاند بعید به نظر میرسد که بتوانند پاسخ دقیقی بدهند
منتظری گفت: اولین اشکال موازی کاری این است که هزینهها را هدر میدهد.
ما در حوزه فرهنگی منابع کم نداریم اما به دلیل تکثر و تعدد خروجی مجموعهها را نمیتوانیم ببینیم.
وی افزود: نکته دوم در حوزه فرهنگ آن است که ما الان چند سالی است که از موضوع سند چشم انداز 20 ساله در کشور سخن گفته میشود.
از مهندسی فرهنگی، از پیوست فرهنگی، مطالب مختلفی مطرح میشود اما اگر از سازمانها و نهادهای مرتبط پرسیده شود که در کجای این برش سند چشم انداز و غیره ایستادهاند بعید به نظر میرسد که بتوانند پاسخ دقیقی بدهند.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: ما در حوزه فرهنگ بر اساس چشم انداز حرکت نمیکنیم.
به همین دلیل وقتی یک وزیر یا مدیر جابجا میشود سیاستها تغییر میکند.
* لزوم بازنگری جدی در مهندسی فرهنگی
منتظری خاطرنشان کرد: ما در سطح ملی و استانی باید به موضوع مهندسی فرهنگی و پیوست فرهنگی توجه ویژه داشته باشیم و یک بازنگری مجددی در این زمینه صورت پذیرد به گونهای که هر وزارتخانه بتواند برشهای استانی خود را مشخص کند و بر مبنای این برشهای استانی معنا پیدا میکند.
وی افزود: کار باید به گونهای باشد که ما مراحل رشد فرهنگی را در جامعه ببینیم و زمانی این امر محقق میشود که بام هدف در حوزه فرهنگ تعریف شود.
و وقتی مدیری میخواهد کارش ارزیابی شود باید بام هدف ومدت زمانی که او در سمتش بوده مدنظر قرار گیرد که چه مقدار کار در این مدت زمان قابل انجام بوده است.
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: موضوع دیگر سبک زندگی ایرانی اسلامی است که رهبر معظم انقلاب سالها آن را مطرح کرده است که مدتی با یک شور وعلاقه و حلاوتی و حرارتی به آن پرداخته شد اما متأسفانه امروز در حاشیه قرار گرفته است.
منتظری خاطرنشان کرد: موضوع بعدی موضوع کادر بندی در حوزه فرهنگ است.
ما برای آینده کشور امثال آوینیها داشته باشیم و برای این منظور باید کادر سازی کنیم.
یکی از مسائل ما در حوزه فرهنگ، بحث هنر است که بخش جذاب و زیبای فرهنگ محسوب میشود.
منابع فرهنگی ما مطابق مأموریتهای فرهنگی ما نیست؛ ما از فرهنگ خیلی صحبت میکنیم اما زمان تخصیص اعتبار و بودجه که میشود مسائل فرهنگی به حاشیه میرود
وی افزود: از دل جشنوارههای ما مثل جشنواره فجر به حد انتظار کار ارزشی بیرون نمیآید که این موضوع به هنرمند ما بازمیگردد و هنرمندی را میخواهیم که اندیشهاش از اندیشههای زلال دینی سرچشمه بگیرد که این نیاز به تربیت نیرو دارد وگرنه ما اگر بخواهیم بر اساس فراخوان جشنوارهها را برگزار کنیم ما را به هدفمان نمیرساند.
اگرچه در شرایط فعلی کارهای خوب ساخته میشود اما در حد انتظار نیست.
*منابع فرهنگی ما مطابق مأموریتهای فرهنگی ما نیست
منتخب مردم گرگان در مجلس یازدهم اظهار داشت: با توجه به پیشینه و تاریخ درخشان ایران موضوع فرهنگ جزو مزیتهای نسبی ایران اسلامی است که بسیاری از کشورها این مزیت نسبی را ندارند و لذا باید در حوزه فرهنگ به جنبه اقتصادی آن توجه کرد.
منتظری خاطرنشان کرد: منابع فرهنگی ما مطابق مأموریتهای فرهنگی ما نیست.
ما از فرهنگ خیلی صحبت میکنیم اما زمان تخصیص اعتبار و بودجه که میشود مسائل فرهنگی به حاشیه میرود.
وی افزود: ما در این کشور برای مردم سرانه بهداشتی، آموزشی و غیره داریم اما سرانه فرهنگی برای هر ایرانی تعریف نشده.اگر این سرانه فرهنگی با همکاری مجلس و دولت شکل بگیرد مدیران ما از حالت روزمرگی خارج میشوند و سلیقه دولتها فرهنگ را تحت الشعاع خود قرار نمیدهد.
تا آنجا که من به خاطر دارم مقام معظم رهبری از کارنامه فرهنگی دولتها راضی نبودند.
انتهای پیام/