عزم یک دهه هشتادی در بحبوحه خبرهای تلخ/ این خانواده برای محرومان ماسک میدوزند+ فیلم
این خانواده برای محرومان ماسک میدوزند و رایگان بین روستاییان توزیع میکنند؛ پدر خانواده میگوید: فرزند نوجوانش مشوق آنها برای این اقدام خیرخواهانه بوده و امیدوار است با همراهی مردم، کرونا بهزودی از بین برود.

این خانواده برای محرومان ماسک میدوزند و رایگان بین روستاییان توزیع میکنند؛ پدر خانواده میگوید: فرزند نوجوانش مشوق آنها برای این اقدام خیرخواهانه بوده و امیدوار است با همراهی مردم، کرونا بهزودی از بین برود.
خبرگزاری فارس سمنان- گروه اجتماعی: همزمان با اوایل اسفندماه و اعلام خبر فوت دو تن از هموطنانمان بر اثر ویروس کرونا، موجی از نگرانی در جامعه حاکم شد؛ به دنبال انتشار این خبر، توصیههای ممتد پزشکان برای رعایت نکات بهداشتی، مردم را بر آن داشت تا با اقدامات پیشگیرانه و تهیه اقلام بهداشتی از پیشروی این مهاجم تیزپا جلوگیری کنند.
قاعدتاً نخستین قدم برای تقابل و مبارزه با این ویروس، تهیه ملزومات بهداشتی از مراکز عرضه همچون داروخانههای شهرها بود؛ اما در کمال ناباوری از همان ساعات ابتدایی انعکاس خبر شیوع کرونا، برگههای پشت شیشه داروخانهها با این مضمون که «ماسک نداریم سؤال نکنید»، مردم را غافلگیر کرد.
هضم این مطلب در آن برهه حساس بسیار دشوار بود؛ اما از آنجایی که مردم کشورمان در شرایط حاد با انواع غفلتها و کوتاهیها کنار آمدهاند و در مواقع بحران، شاهد حرکات مدبرانه منسجم از سوی برخی مسؤولان نبودهاند، از بدو ورود ویروس کرونا هم خودشان لباس رزم بر تن کردند و با متوسل شدن به راهکارهای متعدد بر آن شدند تا این بحران را همانند سیل و زلزله و دهها بحران دیگر مدیریت کنند.
روایت آتش به اختیاری نسل چهارمیها
در بحبوحه خبرهای تلخ همهگیر شدن کرونا، اخبار احتکار ماسک و اقلام بهداشتی توسط افراد سودجو که به ویروس طمع و منفعتطلبی دچار شده بودند، نیز کام هموطنانمان را تلختر و آنان را با یک چالش جدی مواجه کرد.
در مقابل این افراد سودجو و در روزهای اوج گرفتن تب کرونایی که قرنطینه بهعنوان آخرین راهبرد برای قطع زنجیره مرگومیر اعلام میشود، افرادی هم بهصورت خودجوش و آتش به اختیار، به تولید و توزیع اقلام بهداشتی و ضروری این روزها یعنی ماسک اقدام کردند.
تعداد این افراد نیکاندیش که پشت سر مدافعان سلامت و کادر درمانی در سنگر مبارزه با این ویروس منحوس نقشآفرینی میکنند، کم نیست؛ افرادی که نسبت به سلامت مردم دغدغه دارند؛ یکی از اینها، خانواده «صادقی» در سمنان است.
نکته جالب توجه در حرکت جهادی این خانواده، تلاش پسر ۱۲ سالهای به نام «ابوالفضل صادقی» برای پای کار آوردن پدر، مادر و خواهر خیاطشان است.
جالبتر عرق وطنپرستی این نوجوان دهه هشتادی است که به خانواده پیشنهاد میدهد ماسکهای تولیدی را بین اهالی روستایشان توزیع کنند که این روزها، عزیمتشان به شهر برای تهیه این ملزومات بهداشتی کمی دشوار است؛ از مقدمه کوتاه میکنیم و گفتوگو با این خانواده را میخوانیم.
فارس: عرض سلام و ادب.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
- عرض سلام و ادب متقابل.
«اسحاقعلی صادقی».
متولد 1357.
ساکن سمنان.
کارگر و اصالتاً روستازاده هستم.
فارس: درباره پاسخ مثبت به پیشنهاد «ابوالفضل» برای تولید و توزیع رایگان ماسک بگویید؟
صادقی: واقعیت امر، دغدغهمندی و نگرانی نسبت به هممحلیهایمان همیشگی است و در این روزها هم البته بیتفاوت نبودیم و سعی کردیم تا ضمن انتقال وخامت اوضاع از طریق فضای مجازی، درباره رعایت نکات بهداشتی هم بهطور مستمر هشدار دهیم.
از طرفی، ابوالفضل هم پیشنهاد تولید و توزیع ماسک بین اهالی روستا را مطرح کرد و مصرانه، همه را پای کار آورد که ما هم استقبال کردیم.
طبیعتاً مردم روستا هم این روزها در معرض آسیب هستند و باید برای مصون ماندن آنان تدبیری شود که بعید میدانم اقدامی شده باشد.
از طرفی، روستائیان هم به داروخانه و ملزومات بهداشتی دسترسی ندارند و این پیشنهاد را با جان و دل پذیرفتیم.
فارس: راغب نبودید که این اقدام شما رسانهای شود؛ اما انعکاس همین حرکات خیرخواهانه در این روزها، افراد دیگری را هم پای کار میآورد.
آنطور که شنیدهایم در روزهای اخیر، روستایتان را بهطور کامل و رایگان ضدعفونی هم کردید؟
صادقی: بله.
بههرحال کمک به همنوع محدود به زمان خاصی نیست و در حال حاضر، سلامت جسم و روان مردم از هر چیزی مهمتر است.
همیشه از خداوند متعال طلب خدمت صادقانه داشتم و از روزی هم که خبر شیوع این ویروس را شنیدیم، تنها نگران خانوادهام نبودم؛ این نگرانی برای همه اهالی و هموطنانم است.
در حد وسع، ایفای نقش میکنم و آرزو دارم هر چه سریعتر از شر این ویروس مهلک نجات پیدا کنیم.
فارس: چه توصیهای به شهروندان سمنانی دارید؟
همانطور که مستحضرید آمار مبتلایان رو به افزایش است و کادر درمانی بیمارستانها و فعالان علوم پزشکی استان سمنان نسبت به وضع ابراز نگرانی کردهاند.
صادقی: مردم فهیم و شهروندان سمنانی باید به توصیه پزشکان و پرستاران توجه بیشتری کنند.
کلیپهای زیادی طی چند روز اخیر از سوی مبارزان خط مقدم با این ویروس منتشر شده که ملتمسانه از مردم خواستهاند تا در خانه بمانند و برای امور غیرضروری به مراکز خرید و خیابان نروند.
مردم هم باید حساسیت موضوع را درک کنند.
طی روزهای اخیر شاهد از دست دادن رزیدنتها و کادر درمانی زیادی بودیم که این بسیار نگرانکننده است.
خادمان عرصه سلامت خودشان باید ایمن و سالم باشند تا بتوانند به بیماران خدمت کنند؛ مردم توصیه و هشدارها را جدی بگیرند و از منزل خارج نشوند.
فارس: یقیناً درآمد اندک کارگری با توجه به تورمی که وجود دارد، کفاف دخل و خرج و روزمرگیها را نمیدهد؛ اما با این حال و در این شرایط شما بیکار ننشستید و برای ادای دین به هموطنان وارد کارزار شدید.
توصیه شما برای نقشآفرینی افرادی که از توانمندی مالی برخوردارند، در این شرایط چیست؟
صادقی: همه میدانیم که این روزها به اتمام میرسد و خاطرات تلخ و شیرینش باقی میماند؛ باید سعی کنیم در این روزهایی که ویروس یأس بر مردم چیره شده، با اقدام خیرخواهانهمان بذر امیدواری در دل مردم بکاریم؛ این حرکات امیدوارکننده در ذهن همنوعان ثبت میشود.
ما اینجا و در روزهای قرنطینه، با حداقل امکانات که یک چرخ خیاطی و پارچه و کش است، سعی کردیم قدمی برای سلامتی همنوعان برداریم.
فارس: اقدام شما مؤثر هم بود، الحمدلله.
صادقی: در این ایام، پیشپاافتادهترین ابزار پیشگیرانه مقابله با کرونا که ماسک باشد، نایاب شده است.
هر کسی که از توانمندی مالی برخوردار است، میتواند در این اقدام سهیم شود.
قطعاً بانوان خیاط زیادی هستند که آنها هم دغدغه سلامتی همنوعان خود را دارند و با افراد توانمند مالی همکاری میکنند.
فارس: اگر خیر و مسؤولی امکانات اولیه را در اختیار شما بگذارد، تا چه حد میتوانید پاسخگوی نیاز شهروندان باشید؟
صادقی: در حال حاضر که روزانه و به تعداد اهالی محل، ماسک تهیه و توزیع میشود.
اگر درخواست بیشتر باشد، با توجه به اینکه دخترم خیاط است، با هزینه کمتر میتوانیم بخش اعظمی از نیاز شهروندان در بحث ماسک را پوشش دهیم.
فارس: تهیه ماسک در شرایط ایزوله و بهداشتی از شروط لازم است، شما نکات بهداشتی را برای تهیه ماسک رعایت میکنید؟
صادقی: همانطور که میبینید، این ماسکها قابل شستوشو است و پارچه آن تمیز و بهداشتی بوده و در فرایند دوخت و دوز نیز موارد لازم رعایت میشود.
فارس: بهعنوان کلام آخر، اگر صحبتی دارید در خدمت شما هستیم.
صادقی: امیدوارم بساط این بیماری هر چه زودتر از کشورمان برچیده شود و برای همه هموطنان آرزوی عاقبتبهخیری دارم.
از این فرصت استفاده میکنم و از مسؤولان میخواهم پس از جمع شدن این ویروس، برای تعیین تکلیف زباله دپو شده در مرز سمنان و مازندران تدبیر کنند.
این روزها، زبالههای بیمارستانی ویروس کرونا هم در این محل تجمیع و دپو میشود و کنار آمدن با این قضیه برای بنده که تا امروز دغدغهای جز سلامت مردم و بهویژه اهالی روستایمان نداشتم، سخت است.
همه به میدان بیایند
بههرحال امروز همه باید به میدان بیایند تا ویروس کرونا از کشورمان رخت بربندد؛ عدهای با دارایی و اموالشان، عدهای با بخشش، برخی با حضور میدانی و بعضی نیز با مهارت و هنرشان در حال کمک هستند تا ریشه این ویروس خشکانده شود.
حداقل انتظاری که این روزها از مسؤولان امر میرود، توجه به اصول مدیریت بحران و رفع نیازمندیهای ضروری مردم است تا مشکلات این بخش به حداقل برسد.
از مردم هم باید توقع داشت تا این روزها در خانهها بمانند و جز در مواقع ضروری از منازلشان خارج نشوند؛ این کمترین کاری است که میتواند در زنجیره مبارزه با کرونا انجام داد.
این ویدئو را ببینید:
انتهای پیام/۷۴۰۰۰/م/و