خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کارگران ناچار به کارند

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 28 اسفند 1398 - 00:49
اگرچه شعار این روزهای کشور «در خانه بمانیم» است، اما برخی اقشار جامعه از جمله کارمندان و کارگران ناچار به رفتن سر کار هستند، از سوی دیگر اگر کارگران در خانه بمانند، در پایان ماه پولی برای گذران زندگی خود نخواهند داشت، بنابراین ناچارند با وجود ترس از کرونا، در خانه نمانند.
كرونا،كارگران،شرايط،كارگري،شيوع،ناچار،ويروس،كشور،خانه،تأكيد، ...

ایسنا/اصفهان اگرچه شعار این روزهای کشور «در خانه بمانیم» است، اما برخی اقشار جامعه از جمله کارمندان و کارگران ناچار به رفتن سر کار هستند، از سوی دیگر اگر کارگران در خانه بمانند، در پایان ماه پولی برای گذران زندگی خود نخواهند داشت، بنابراین ناچارند با وجود ترس از کرونا، در خانه نمانند.
طی یک ماه گذشته شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از مشاغل را به رکود و خواب برده و برخی را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده و در این بین موجب بیکاری تعدادی از کارگران روزمزد شده و آن‌ها را خانه‌نشین کرده است، همچنین بخشی از جامعه کارگری نگران تمدید قراردادهای سال آینده خود هستند، چراکه به دلیل بی‌توجهی بخش زیادی از مردم نسبت به قدرت شیوع کرونا، به گفته مسئولان وزارت بهداشت اگر مردم رعایت نکنند تا خرداد درگیر این ویروس خواهیم بود.
از سوی دیگر بسیاری از کارگران علاوه بر خود نگران خانواده‌هایشان هستند که این روزها در خانه مانده‌اند، اما آن‌ها ناچارند در این شرایط به دلیل تأمین معیشت خود بر سر کار حاضر شوند.
محمد که در یک مجموعه خدماتی فعال است به ایسنا، می‌گوید: در پی شیوع کرونا، کارفرما اعلام کرده که اگر نگران مبتلا شدن کرونا هستید می‌توانید بدون حقوق تا پایان سال در مرخصی بمانید، اما در این شرایط برای گذران زندگی خود و خانواده‌ام ناچار به کار هستم و خطر کار در این فضا را به جان خریده‌ام.
هادی نیز به ایسنا می‌گوید: متأسفانه تست کرونای یکی از کارگران این مجموعه مثبت اعلام شده، ما نیز با توجه به اینکه با او در ارتباط بودیم نگران هستیم و از سوی دیگر این دغدغه را دارم که به‌عنوان ناقل این ویروس خانواده‌ام درگیر کرونا نشوند اما متاسفانه اگر کار نکنم در پایان ماه حقوقی ندارم تا بتوانیم معیشت خود را تأمین کنم، بنابراین ناچار هستم کار کنم؛ از سوی دیگر خرید ماسک و دستکش نیز به هزینه‌هایم اضافه شده و حداقل در این محیط کارفرما این تجهیزات را در اختیار کارگرانش قرار نداده است.
البته کارفرما می‌گوید کشور در تأمین این تجهیزات دچار مشکل است و نمی‌تواند وقت خود را درگیر تأمین این وسایل کند.
مرتضی که در یک کارگاه طلاسازی کار می‌کرده به ایسنا، می‌گوید: کارفرمایم بعد از شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد که به دلیل رکود بازار و اینکه بازار طلا خرید و فروشی ندارد، این کارگاه تا پایان فروردین سال آینده تعطیل است و در عمل من به عنوان کارگری روزمرد و ساعتی، اکنون بیکار هستم و درآمدی ندارم.
علی نیز که به گفته خودش ناراحتی قلبی دارد و شاغل در یک مجموعه صنعتی خصوصی است، به ایسنا، می‌گوید: کارگران همیشه ناچار هستند کار کنند در غیر این صورت درآمدی ندارند، از سوی دیگر اکنون پایان سال است و اگر به دلیل شیوع کرونا مرخصی بگیرم احتمال دارد سال آینده کارفرما قراردادم را تمدید نکند و مشکل بیکاری به دیگر مشکلاتم اضافه شود، بنابراین با وجود ترس از کرونا ناچار به کار هستم.
به گفته فعالان کارگری، محیط‌های کارگری قطعاً آلوده‌تر از محیط‌های کارمندی است و باید نکات ایمنی و بهداشتی جهت مقابله با شیوع کرونا در بین کارگران رعایت شود و تجهیزات لازم همچون دستکش و ماسک نیز در اختیار خانه‌های بهداشت کارگری قرار گیرد.
کارگران بدون اندوخته مالی نمی‌توانند قرنطینه شوند
از سوی دیگر رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان معتقد است که موضوعاتی مانند قرنطینه، هزینه‌های خاص خود را دارد و با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور، کارگران به ویژه در بخش صنعت و معدن، بدون اندوخته قبلی و با درآمد روزانه، در گذران زندگی خود دچار مشکل خواهند شد.
عبدالوهاب سهل آبادی می‌گوید: متأسفانه برخی از کارگران برای کار ناچار به خارج شدن از منزل و حتی تردد از شهری به شهر دیگر هستند که این موجب افزایش شیوع ویروس کرونا خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه مهم‌ترین موضوع در این شرایط، حفظ جان و سلامت فعالان حوزه کار و تولید است، اضافه می‌کند: کارگران فعال در این بخش با وجود رعایت شرایط بهداشتی در معرض خطر هستند، از سوی دیگر جابجایی متعدد روزانه کارگران در استان صنعتی مانند اصفهان، می تواند تعداد مبتلایان به این بیماری را افزایش دهد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان تأکید می‌کند؛ سلامت جامعه کارگری بسیار اهمیت دارد و هر واحد تولیدی، جمعیت بالایی کارگر دارد که در پی شیوع ویروس کرونا، مسئولان کشور باید تدبیری جهت سلامت و بهداشت آنها و واحد تولیدی داشته باشند.
او با تأکید بر اینکه در همین شرایط سخت شیوع ویروس کرونا تولیدکنندگان به فکر هستند تا جامعه کارگری کمتر دچار آسیب شود، درباره آمار کارگران مبتلا به ویروس کرونا، گفت: هنوز آمار دقیقی از شیوع کرونا در بین کارگران ارائه نشده اما همچنان توصیه به افزایش مراقبت‌ها می شود تا بار درمانی کم شود.
سهل آبادی البته می‌گوید: برای کارگرانی که ناچار به قرنطینه خانگی هستند، به دنبال تأمین بسته‌های حمایتی‌ هستیم.
قشر کارگری با وجود کرونا نمی‌تواند خانه نشین شود
همچنین رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار اصفهان به ایسنا، می‌گوید: در خانه‌های بهداشت کارگری، پرونده کارگران موجود است و اگر کارگری دچار بیماری قبلی و یا زمینه‌ای باشد باید با حمایت، شرایط قرنطینه خانگی آن‌ها فراهم شود.
احمدرضا معینی با تأکید بر اینکه در شرایط موجود، قشر کارگری نمی‌تواند خانه‌نشین شوند چرا که ناچار به گذران زندگی خود است، ادامه می دهد: متأسفانه کارگران به دلیل مسائل معیشتی ناچار هستند سلامت خود را به خطر بیندازند، اما این قشر نیازمند توجه ویژه برای گذر از این شرایط هستند.
او می‌افزاید: کارگران دارای شناسنامه بهداشتی هستند و با مراجعه به شناسنامه آن‌ها، کارگران بیمار قابل شناسایی هستند.
در این شرایط دولت باید برای شکستن چرخه انتقال کرونا شرایط معیشت را برای این قشر مهیا کند تا آنها با ورود به محیط‌های کاری که به طور قطع عاملی در انتقال کروناست، نیازمند هزینه‌های سنگین درمانی برای بستری شدن و تحمیل هزینه به دولت نشوند.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار اصفهان با تأکید بر ضرورت تامین مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز محیطهای کار و کارگری، می‌گوید: در پی شیوع کرونا تاکنون خود کارگران تمام مواد ضدعفونی کننده را برای حفظ سلامتشان در محیط‌های کاری تهیه کرده‌اند و امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده از بحران کرونا عبور کنیم.
او با اشاره به قراردادهای کارگران با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، اظهار می‌کند: دولت برای عبور از این شرایط و تبعات اقتصادی آن باید با برنامه‌ریزی درست به کمک کارفرمایان، صنعتگران و تولیدکنندگان بیاید.
معینی تأکید می‌کند؛ در این شرایط بسیاری از کارفرمایان حتی تا خرداد ریزش نیرو خواهند داشت، چراکه رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا در کشور موجب شده اجناس آنها در بازار فروخته نشود و در این شرایط در تأمین و پرداخت حقوق کارگران شان دچار مشکل خواهند شد.
اگرچه امروز کادر درمانی کشور به دنبال گسترش ویروس کرونا تأکید بر ماندن افراد در خانه دارند، اما باید برنامه‌ریزان کشور در این شرایط چاره‌ای برای قشر آسیب پذیر کارگری بیندیشند چراکه در شرایط تورم بالای امروز، به طور قطع آنها بدون اندوخته‌ای از قبل ناچار به کار هستند و در این فضا بیشتر در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند.
انتهای پیام