خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 17 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت حمایت از قالیبافان متأثر از کرونا/ فرش دستباف وارد لیست حمایتی بانک مرکزی شود

فارس | اقتصادی | دوشنبه، 26 اسفند 1398 - 13:33
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به چالش های پیش آمده ناشی از ویروس کرونا گفت: در این روزهای سخت ، جامعه فرش به خصوص قالیبافان را در یابیم.
فرش،كرونا،دستباف،ويروس،اقتصادي،صنوف،تأمين،خصوصي،مركز،ملي،راف ...

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به چالش های پیش آمده ناشی از ویروس کرونا گفت: در این روزهای سخت ، جامعه فرش به خصوص قالیبافان را در یابیم.
فرحناز رافع در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در رابطه با ضرورت حمایت از بخش خصوصی و ذی‌نفعان فرش دستباف در روزهایی که جامعه با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: شوک کرونایی فعالیت‌های اقتصادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در بخش‌های مختلف به ویژه فرش دستباف بیشتر تحت تأثیر قرار می‌دهد.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران اظهار داشت: مشکل زنجیره تأمین و کاهش دستیابی به بازارهای خارجی و مصرفی داخلی لزوم حمایت‌های بیشتر دولت از این بخش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ طلب می‌کند.
وی با بیان اینکه پیامدهای اقتصادی و مالی شیوع ویروس کرونا در کوتاه‌مدت و بلندمدت در دو سطح کلان و خرد قابل تحلیل است، گفت: لذا تدوین «برنامه جامع بهبود فضای کسب و کار و ارتقاء سرمایه‌پذیری کسب و کارهای حوزه فرش» با مشارکت بخش خصوصی و با هدف ارتقاء تاب‌آوری این بخش از اقتصاد ملی در مقابل تهدیدات ناشی از بحران کرونا در دست اقدام است.
رافع اضافه کرد: ارائه یک برنامه منسجم و جامع برای کاهش اثرات شیوع ویروس کرونا بر روی کسب و کار می‌تواند ضمن به حداقل رساندن آثار زیانبار آن در احیا هرچه سریع‌تر نقش صنوف و بازاریابی جایگاه آنها در رشد اقتصادی کشور مؤثر باشد.
رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران اظهار داشت: با توجه به تأثیر قابل توجه شیوع کرونا بر فعالیت‌های بخش عمده‌ای از فعالان حوزه تولید و فروش فرش دستباف که در قالب واحدهای صنفی فعالیت می‌کنند و همین‌طور تمهیداتی که از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی برای بهره‌مندی صنوف از تعویق تسهیلات و سایر کمک‌های پیش‌بینی‌ شده این مرکز به دنبال آن است که صنوف تولیدی و توزیعی فرش دستباف در بند 10 دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی و بسته‌های حمایتی وزارت لحاظ شود.
وی افزود: با توجه به مباحث مطرح‌شده لازم است تا دولت و بخش خصوصی در پی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری اقدامات حمایتی از بخش خصوصی و واحدهای تولیدی کشور به منظور کاهش آسیب‌ها و چالش‌های ناشی از کرونا از جمله تقسیط و استمهال بدهی‌های ارزی و ریالی و همین‌طور مالیاتی و تأمین اجتماعی به مدت 6 ماه و در ادامه کوتاه کردن مسیر تخصیص ارز و امور گمرکی به منظور تأمین مواد اولیه به منظور تولید فرض دستباف در داخل و صادرات این محصولات به کشورهای درگیر این ویروس که بالطبع می‌تواند ارزآوری مناسبی در کشور ایجاد کند، برنامه‌ریزی کنند.
رافع افزود: از منظر اقتصادی بافندگان فرش دستباف به خصوص بخشی که بیمه نیستند در مقایسه با سایر صنوف آسیب بیشتری متحمل خواهند شد.
از همین رو بیمه تأمین اجتماعی از سوی دولت برای دست‌اندرکاران فرش در نظر گرفته شود تا مشاغل خرد آسیب‌دیده را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از کرونا از بین نروند.
انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌