تبانی دلالان برای تضییع حقوق باغداران خلیلآبادی
رئیس جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: به دلیل عدم صادرات کشمش منطقه در یک ماه اخیر برخی دلالان و واسطهها تبانی کردند و حقوق کشاورزان و باغداران را تضییع میکنند.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: به دلیل عدم صادرات کشمش منطقه در یک ماه اخیر برخی دلالان و واسطهها تبانی کردند و حقوق کشاورزان و باغداران را تضییع میکنند.
محمود شبان در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: به رغم افزایش قیمت دلار و درهم که متناسب با قیمت کشمش است باید قیمت این محصول هم افزایش یابد ولی متاسفانه با توجه به مشکلاتی که برای صادرات کشمش به وجود آمده تقاضا برای کشمش کاهش یافته است.
وی ادامه داد: طی هماهنگیهای به عمل آمده تلاش میشود همانگونه که سازمان تعاون روستایی در خرید توافقی زعفران وارد شد برای جلوگیری از کاهش قیمت کشمش نیز وارد شود.
رئیس جهاد کشاورزی خلیلآباد اظهار کرد: به دلیل مشکلاتی که طی یک ماه اخیر برای صادرات محصول کشمش به وجود آمده یک سری دلالان و واسطهها تبانی کردند و حقوق کشاورزان و باغداران را تضییع کنند.
با توجه به حجم کشمشی که در شهرستان داریم قبل از پایان سال خرید توافقی کشمش را خواهیم داشت تا از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری کنیم.
شبان با امتناع از بیان میزان مانده کشمش در انبارها افزود: اگرچه از ابتدای امسال میزان صادرات کشمش به نسبت مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته ولی مشکلی که در شهرستان داریم این است که محصول به صورت مستقیم صادر نمیشود و با واسطه است.
وی مطرح کرد: چون اکثر کشمشهای طلایی شهرستان صادراتی هستند، پیشبینی میشود تا کنون از 10 تا 12 هزار تن کشمش طلایی که در شهرستان تولید داریم 10 هزار تن آن صادر شده باشد.
رئیس جهاد کشاورزی خلیلآباد گفت: به رغم اینکه سالهای قبل مردم شهرستان برای فروش زعفران باید به کاشمر میرفتند اما امسال برای اولین بار مرکز خرید توافقی زعفران در شهرستان راه اندازی شد.
اگرچه آخرین مهلت خرید زعفران تا 30 آذرماه بود اما با توجه به اینکه خلیلآباد آخرین شهرستان در استان بود که شروع به خرید توافقی زعفران کرد و از سویی چون برداشت این محصول در منطقه دیرتر انجام میشود هر چه برای تمدید طرح خرید محصول به صورت توافقی تلاش کردیم، با آن موافقت نشد.
شبان عنوان کرد: چون بعد از اجرای طرح خرید توافقی زعفران همچنان برداشت محصول ادامه داشت به همین علت میزان خرید کم بود، در مجموع 112 محموله زعفران به میزان 380 کیلو تائید و خریداری شد.
وی ادامه داد: اگرچه زعفران خریداری شده حدود 3 میلیارد تومان بوده اما اکثر زعفرانکاران هنوز پولی دریافت نکردند که تلاش میشود تا پایان سال پرداخت شود.
شبان با اشاره به خسارتهای وارد شده به کشاورزان بر اثر سیلاب امسال اظهار کرد: برآورد خسارت امکانپذیر نیست اما اعتباری که دولت پیشبینی کرده بود اگر به 100 درصد باغ خسارت وارد شود 5 میلیون تومان به صورت بلاعوض و 5 میلیون تومان به صورت تسهیلات پرداخت گردد.
وی گفت: با توجه به اینکه یک هکتار باغ پسته 300 میلیون تومان قیمت دارد مبالغ پرداختی از سوی دولت موجب اعتراض باغداران شده و آن چنان جبران خسارتی انجام نشد.
رئیس جهاد کشاورزی خلیلآباد اظهار کرد: اگرچه بر اساس برآورد اولیه خسارت وارد شده 50 میلیارد تومان بود اما مبلغ پرداختی خسارت به کشاورزان بین دو تا سه میلیارد تومان بیشتر نخواهد بود.
انتهای پیام