خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

در روزهای کرونایی کمی استرس داشته باشید/ تنفس و تمرکز فراموش نشود

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 25 اسفند 1398 - 11:45
یک روان شناس، وجود کمی استرس در روزهای کرونایی را لازم دانست و افزود: کمی استرس داشتن بد نیست، اما زمانی دچار مشکل می شویم که استرس و اضطراب بیش از حد باشد.
استرس،روان،اضطراب،كرونا،نگراني،شناس،جوانان،كودكان،حقيقي،بدن، ...

ایسنا/گیلان یک روان شناس، وجود کمی استرس در روزهای کرونایی را لازم دانست و افزود: کمی استرس داشتن بد نیست، اما زمانی دچار مشکل می شویم که استرس و اضطراب بیش از حد باشد.
نیما حقیقی در گفت وگو با ایسنا، شرایط حاکم بر جامعه به واسطه شیوع ویروس کرونا را استرس زا دانست و اظهار کرد: استرس یکی از واکنش های طبیعی بدن انسان است که ما را از خطرات حفظ می کند و اگر استرس نداشته باشیم، ممکن است حوادث مختلف ما را تهدید کند.
وی وجود کمی استرس در روزهای کرونایی را لازم دانست و افزود: افرادی که نسبت به کرونا نگرانی ندارند، رعایت توصیه های بهداشت فردی و عمومی را جدی نمی گیرند، زیرا خطر کرونا را احساس نمی کنند.
از طرف دیگر افرادی نیز هستند که نگرانی ها و اضطراب های بیمارگونه دارند و استرس به شکل افراطی در آنان بروز پیدا می کند.
چنین افرادی مکررا دست ها را می شویند و علائم بیماری را در خودشان حس می کنند و تمام فکرشان درگیر کروناست.
این روان شناس، با بیان اینکه اضطراب و استرس بیش از حد به شکل بیماری خودش را نشان می دهد، گفت: کمی استرس داشتن بد نیست، اما زمانی دچار مشکل می شویم که استرس و اضطراب بیش از حد باشد.
وقتی مضطرب می شویم، تعادل هورمونی بدن ما به هم می ریزد و با فعال شدن اعصاب و غدد درون ریز، غدد فوق کلیوی هورمون کورتیزول را به مقدار زیاد ترشح می کنند و ترشح زیاد این هورمون موجب سرکوب سیستم ایمنی بدن می شود و شانس ما را برای ابتلا به بیماری های ویروسی مختلف از جمله کرونا بالا می برد.
حقیقی، از افراد با درجه اضطراب بالا خواست در این روزها از اخبار فضای مجازی فاصله بگیرند و عنوان کرد: برنامه های لذت بخش را جایگزین فضای مجازی کنید و به کتابخوانی و گوش دادن موسیقی و آشپزی کردن و...
بپردازید.
وی تهدید کرونا را یک فرصت برای رسیدگی به کارهای مورد علاقه در خانه دانست و خاطرنشان کرد: زمانی که دچار اضطراب می شوید به فضای مجازی پناه نبرید، بلکه با دوستان و آشنایانی که از آنان حس خوب می گیرید، تماس تلفنی برقرار کنید.
نایب رئیس مجمع سازمان های مردم نهاد جوانان در گیلان، انتقال حس حمایت شدن و حمایت کردن را موجب کاهش اضطراب و نگرانی دانست و متذکر شد: صحبت کردن با دیگران کمک می کند از آنان راهنمایی بگیریم و بدانیم که هنگام مشکلات تنها نیستیم.
والدین اخبار ناگوار کرونایی را به کودکان منتقل نکنند
وی با تاکید بر لزوم تقویت جسم از طریق خواب، تغذیه و ورزش، اضافه کرد: باید خواب شب کافی و منظم داشته باشیم، زیرا خواب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و افراد به خاطر خستگی توان مقابله با استرس را نخواهند داشت.
حقیقی، با بیان اینکه احساس گرسنگی آستانه تحمل ما را پایین آورده و موجب برافروختگی می شود، گفت: باید برنامه غذایی سالم و دقیقی داشته باشیم و از غذاهای مقوی استفاده کنیم و در این روزها نوشیدنی های کافئین دار را کنار بگذاریم، زیرا کافئین به فرایند استرس کمک می کند.
این روان شناس، با اشاره به نقش ورزش در ترشح هورمون اندورفین، اظهار کرد: باید ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانیم، زیرا احساس سرزندگی و شادابی به ما می بخشد و موجب افزایش توانمندی بدن و تنظیم هیجانات می شود.
وی با بیان اینکه والدین نباید اخبار ناگوار کرونایی را به کودکان منتقل کنند، یادآور شد: کودکان ممکن است اضطراب و نگرانی های خودشان را در نقاشی، بازی و صحبت های مکرر در رابطه با بیماری و...
بروز دهند لذا والدین به حرف ها و نگرانی های کودکانشان گوش دهند و با آنان همدلی کنند.
در واقع باید به کودکان اطمینان دهیم که کرونا یک تهدید نیست و با رعایت نکات بهداشتی می توانیم از کرونا دور بمانیم.
آموزش مستقیم نکات بهداشتی و یا آموزش غیر مستقیم در قالب قصه و بازی بهترین روش برای برطرف کردن نگرانی کودکان است.
حقیقی، شرایط قرنطینه خانگی و حضور طولانی مدت اعضای خانواده در کنار هم را گاها موجب ایجاد تعارض والد و فرزند یا زن و شوهر دانست و گفت: پدر و مادر خانواده به جای برخورد با اضطراب همسر و فرزندان، با آنان همدلی کند.
کنترل خشم، درک یکدیگر و احترام به نگرانی ها نیز لازمه کاهش اصطحاک در خانه است.
همچنین مشخص کردن قوانین و مقرراتی مناسب در خانه می تواند به کاهش تنش ها کمک کند.
وی با بیان اینکه فعالیت های دست جمعی و بازی های خانوادگی علاوه بر ایجاد شادی و نشاط ارتباط والدین و فرزندان را تقویت می کند، ادامه داد: ساعاتی از روزهایی که در خانه هستید را برای خود خلوت کنید و به کارهای مورد علاقه تان بپردازید.
این روان شناس، تنفس عمیق و شکمی و تقویت تمرکز از طریق یوگا و مدیتیشن را موجب کاهش اضطراب دانست و خاطرنشان کرد: افراد در این روزها که اکثر مطب ها تعطیل است، سعی کنند با روان شناسان خود ارتباط تلفنی و آنلاین برقرار کنند و از حالات روحی و روانی و ترس ها و نگرانی ها خودشان بگویند و راه حل بگیرند.
راه اندازی پویش «قصه های مقوی؛ بچه های قوی» ویژه کودک و نوجوان
حقیقی، در ادامه از راه اندازی خط ارتباطی مشاوره رایگان ویژه کادر درمان خبر داد و بیان کرد: موسسه مردم نهاد «رویش بهار زندگی جوان» زیر نظر اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان و استانداری در حوزه سلامت روانی و اجتماعی فعالیت می کند.
وی برگزاری کارگاه های مشاوره پیش از ازدواج، مقابله با اعتیاد و خودکشی، مدیریت خشم و اضطراب و...
را از جمله اقدامات این موسسه در راستای ارتقای سلامت روانی و اجتماعی جامعه به ویژه جوانان دانست و گفت: مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوانان کشور، ستاد مقابله با کرونا را در استان ها تشکیل داده و لذا موسسه «رویش بهار زندگی جوان» با توجه به سابقه فعالیتش، به عنوان مسئول واحد روان شناختی ستاد مذکور انتخاب شده است.
وی خدمات مشاوره را ویژه کادر درمان و کانال های تلگرامی و اینستاگرامی را ویژه سوالات پزشکی و روان شناسی عموم مردم دانست و یادآور شد: راه اندازی این خط مشاوره از هجوم مردم به مراکز بهداشتی درمانی می کاهد.
نایب رئیس مجمع سازمان های مردم نهاد جوانان در گیلان، با بیان اینکه در حال حاضر سه پزشک و ۱۰ روان شناس پاسخگوی مردم هستند، اظهار کرد: روان شناسان این موسسه دوره های متناسب با بحران را گذرانده اند.
همچنین در قالب پویش «مشارکت همدلانه» به منظور یادگیری و یاددهی در اپیدمی بیماری ها، روان شناسان و متخصصین اعصاب و روان و روان پزشکی به صورت داوطلبانه ستاد مبارزه با کرونای مجمع سمن های جوانان استان گیلان را همراهی می کنند.
این روان شناس، همچنین از راه اندازی پویش «قصه های مقوی؛ بچه های قوی» ویژه کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: همچنین تولید محتوای درمانی لازم در روزهای کرونایی جهت تبیین چرایی لزوم رعایت نکات بهداشتی و ماندن در خانه انجام می شود.
انتهای پیام