خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

IEA: نخستین کاهش تقاضا برای نفت در جهان از سال 2009

فارس | اقتصادی | سه شنبه، 20 اسفند 1398 - 16:27
آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: تقاضا برای نفت در جهان در سال 2020، برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته، کاهش می یابد، زیرا فعالیت‌های اقتصادی جهان به علت شیوع ویورس کرونا متوقف شده است.
نفت،كاهش،بشكه،تقاضا،روز،كرونا،جهان،بيرول،2020،شيوع

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: تقاضا برای نفت در جهان در سال 2020، برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته، کاهش می یابد، زیرا فعالیت‌های اقتصادی جهان به علت شیوع ویورس کرونا متوقف شده است.
به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: تقاضا برای نفت در جهان در سال 2020، برای نخستین بار در بیش از یک دهه گذشته، کاهش می‌یابد، زیرا فعالیت‌های اقتصادی جهان به علت شیوع ویورس کرونا متوقف شده است.
این بازبینی کاهشی با افت قیمت نفت به یک سوم در بیشترین کاهش یک روزه از سال 1991 جنگ خلیج فارس صورت گرفت.
این نهاد بین المللی اعلام کرد: انتظار می‌رود تقاضا برای نفت در سال 2020 روزانه 99.9 میلیون در روز بشکه باشد که نسبت به پیش بینی قبلی خود تقریبا یک میلیون بشکه در روز کاهش داشته است؛ همچنین این رقم در مقایسه با سال گذشته میلادی 90 هزار بشکه در روز کمتر است و نخستین کاهش تقاضا برای نفت از سال 2009 به شمار می‌رود.
بر اساس برآورد IEA، با کاهش مسافرت و فعالیت های اقتصادی، تقاضای جهانی نفت طی سه ماهه نخست سال جاری، 2.5 میلیون بشکه یا حدود 2.5 درصد کاهش یافته است.
حدود 1.8 میلیون بشکه در روز از این رقم در چین بوده است.
بر اساس گزارش چشم انداز میان مدت IEA، بدترین سناریو یعنی دولت ها نتوانند شیوع را کنترل کنند و مصرف می‌تواند بیش از 730 هزار بشکه در روز کاهش یابد.
ویروس کرونا در فعالیت های صنعتی به ویژه در چین و کشورهای دیگر آسیا و بعلاوه ایتالیا کاهش شدیدی ایجاد کرده است.
این ویروس به رکود در تقاضا برای حمل نقل زمینی و هوایی منجر شده است.
فاتح بیرول، مدیر ارشد اجرایی این آژانس هشدار داد تولیدکنندگان در مواجه با بحران ویروس کرونا مسئولیت پذیر باشند.
بیرول به خبرنگاران گفت: «در چنین زمانی از بی ثباتی و آسیب پذیری اقتصاد جهانی، خطر کردن در بازارهای نفت ممکن است عواقب وخیمی به همراه داشته باشد.»
بیرول گفت قیمت نفت پایین می‌تواند بسیاری از کشورهای تولیدکننده نفت نظیر عراق، آنگولا و نیجریه را تحت فشار مالی شدید قرار دهد.
انتهای پیام/ب