17 کارخانه استان فارس برای تولید مواد ضدعفونیکننده بهکارگیری شدند
ظرفیتهای استان فارس در تولید الکل و مواد ضدعفونیکننده با حداکثر توان به کار گرفته شده و مشکل کمبود مواد اولیه نیز با رایزنی با استان خوزستان برطرف میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، این روزها در همه دنیا صحبت از ویروسی به نام کروناست، ویروس کوچکی که از چین شروع شده و اغلب کشورهای دنیا از جمله ایران را درگیر خود کرده است.
ویروس کرونا یا کووید 19 جزء دسته کروناویروسها است که سارس و مرس نیز در آن دسته قرار دارند اما میزان کشندگی کرونا نسبت به این دو بیماری کمتر بوده و تبعات و اثرات سوء و وخیم بیماری به شدت آنها نیست اما آنچه سبب اهمیت کرونا شده؛ سرعت بالای گسترش بیماری است.
کمبود محلولهای ضدعفونیکننده در شیراز
مراقبتها و بهداشت فردی از جمله مهمترین راهکارهای عدم ابتلا به این بیماری است.
وزارت بهداشت هر روز در پیامکهایی این اصول بهداشتی را یادآوری میکند که از جمله آنها شستشوی دستها، استفاده از ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده است.
نکته مهم این است که از زمان شیوع بیماری در ایران و به ویژه استان فارس کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده به طور چشمگیری دیده میشود.
به هر داروخانهای که مراجعه کنید با یک نوشته روبهرو میشوید که « ماسک، الکل و محلول ضدعفونیکننده نداریم».
هر چند علوم پزشکی شیراز نام و آدرس 80 داروخانه را برای دریافت این موارد اعلام کرده است اما در این داروخانهها نیز وضعیت به همین صورت است یا اینکه متصدیان داروخانه اعلام میکنند که سهمیه تمام شده است.
این موضوع برای مردم بیش از ابتلا به بیماری نگرانی دارد و سبب شده بخش زیادی از مردم از این وضعیت و کمبود موادضدعفونیکننده ناراضی باشند.
ارتقای توان تولید مواد ضدعفونی در اولویت است
در کنار این موضوع مسئولان استان بر ارتقای تولید الکل و مواد ضدعفونی در فارس تاکید دارند، به گونهای که ظفر افشون، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار فارس در بازدید از یکی از این واحدهای تولید اعلام کرده است «با توجه به شیوع و گسترش بیماری کرونا اولویت استان ارتقای توان تولیدی واحدهای تولیدکننده مواد ضدعفونی است».
به گفته معاون استاندار فارس این اولویتبندی با هدف پاسخگویی به نیاز استان فارس در این برهه زمانی به اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونیکننده است.
در همین راستا حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صمت استان فارس در گفتوگو با تسنیم به بیان ظرفیتهای استان در تولید الکل و مواد ضدعفونیکننده پرداخت.
به گفته وی در حال حاضر در استان فارس 2 واحد فعال تولید الکل در شهرهای اقلید و جهرم وجود دارد که هدفگذاری افزایش ظرفیت آنها است.
افزایش ظرفیت و راهاندازی واحدهای تعطیل
آنگونه که ایزدی میگوید: در واحد اقلید افزایش ظرفیت با تمام توان در حال انجام است و برای مواد اولیه نیز مشکلی وجود ندارد، در شهرستان جهرم نیز این افزایش ظرفیت دنبال شده و در حال حاضر مشکلی برای افزایش تولید در این 2 واحد فعال وجود ندارد.
به گفته رئیس سازمان صمت استان فارس 2 واحد تولید الکل نیز در شهرهای سپیدان و فسا وجود دارد که تاکنون تعطیل بوده و تلاش شده این 2 واحد به مدار تولید وارد شوند که در حال حاضر واحد فسا با ورود دادگستری و حل مشکلاتش وارد مدار شده و تولیداتش امروز وارد بازار میشود.
اظهارات ایزدی درباره واحد سپیدان نیز حاکی از این است که تیم فنی از استان برای تعمیرات و تجهیز این واحد به سپیدان اعزام شدند و با ورود استاندار به این موضوع مشکل مواد اولیه آن نیز به زودی برطرف و وارد مدار میشود.
تغییر خط تولید از شوینده به مواد ضدعفونی
تولید مواد ضدعفونیکننده مورد دیگری است که وی در صحبتهایش به آن اشاره میکند و میگوید: برای حل این مشکل با تولیدکنندگان مواد شوینده جلسات متعدد گرفته شده تا این واحدها خط تولید خود را به سمت مواد ضدعفونیکننده تغییر دهند تا این مشکل نیز در استان برطرف شود.
به گفته ایزدی تاکنون 17 کارخانه برای این کار اعلام آمادگی کردند که مجوز تغییر خط تولید 14 کارخانه صادر شده و این واحدها روزانه بیش از 7 تن مواد ضدعفونیکننده تولید میکنند.
رئیس سازمان صمت مشکل اصلی در تولید مواد ضدعفونیکننده را کمبود الکل طبی 96 درصد ذکر میکند چراکه به گفته وی تولید واحدهای اقلید، جهرم و فسا روزانه 14- 15 تن است در حالی که نیاز استان چندین برابر این میزان است.
تامین مواد اولیه از الکل رازی خوزستان
به گفته وی استاندار فارس با هماهنگی با استاندار خوزستان درخواست کرده که از واحد الکل رازی در این استان، سهمیه بیشتری به این واحدها تعلق بگیرد تا مشکل تولید مواد ضدعفونیکننده در فارس برطرف شود.
ایزدی معتقد است که این موضوع ظرف امروز و فردا نهایی میشود و در صورت تحقق واحدهای تولیدی استان با حداکثر توان اقدام به تولید مواد ضدعفونی میکنند و در بازار نیز عرضه میشود.
براساس آخرین وضعیت اعلام شده از سوی علوم پزشکی شیراز تعداد مبتلایان در استان 104 نفر بوده که طی روزهای اخیر این روند صعودی بوده است.
بدون شک تولید و عرضه بیشتر مواد ضدعفونیکننده و الکل طبی در استان در کنار مراقبتهای فردی از سوی مردم میتواند در مهار بیماری کرونا موثر باشد.
گزارش از حلیمه زارع
انتهای پیام/424/ ت