واقع بین باشید و در خانه بمانید
حال که کرونا تیتر اول روزهای زندگی ما شده، باید منطقی با این موضوع برخورد کرد و توصیههای بهداشتی را که مهمترین آن ماندن در خانه است با خوش بینی پشت گوش نینداخت.

ایسنا/خراسان جنوبی حال که کرونا تیتر اول روزهای زندگی ما شده، باید منطقی با این موضوع برخورد کرد و توصیههای بهداشتی را که مهمترین آن ماندن در خانه است با خوش بینی پشت گوش نینداخت.
بحران کرونا در ایران پیامدهای متفاوتی از مرگ و بستری شدن مبتلایان تا کمبود و نایاب شدن مواد بهداشتی داشته است.
بسیاری از مراسم رسمی مانند مسابقات ورزشی و سینماها و کنسرتهای موسیقی تعطیل شدهاند و وزارت بهداشت از مردم خواسته تا ضمت رعایت نکات بهداشتی، در خانه بمانند و جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند.
به گزارش ایسنا، این بیماری همچنان میتازد و اگر رعایت نکنیم میتواند عواقب جبران ناپذیری برای ما داشته باشد.
استرس را چگونه مدیریت کنیم؟
رضا دستجردی، مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: استرس در واقع یک واقعه، اتفاق، و رویهای است که میتواند سلامت جسم و روان افراد را تحریک و یا به خطر بیندازد.
وی افزود: افراد در ارتباط و مقابله با استرس ممکن است واکنشهای مثبت که لازم و خوب است و یا گاهی واکنشهایی منفی از خود نشان بدهند، به عنوان مثال یک سری از انسانها، استرس ناشی از رویداد یا واقعه را انکار میکنند، در حالی که انکار واقعیت نه تنها به حل مسأله کمک نمیکند بلکه میتواند مشکل را بیشتر کند.
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر توصیه میشود که بیشتر در منزل بمانید و این یک مراقبت بهداشتی است و نباید بابت آن ترس داشته باشیم، خاطرنشان کرد: با این کار در این برهه از زمان میتوانیم به همکاران خود در عرصه بهداشت و درمان و همچنین سلامت هم نوعان و مردم جامعه کمک کنیم.
عصبی نشوید و واقع بین باشید
دستجردی تصریح کرد: یکی از واکنشهایی که گاهی منفی و مثبت است و در مقابل بعضی از استرسها نشان میدهیم این است که وقتی محدود میشویم مانند وقتی میگویند از رفت و آمدهای غیر ضروری اجتناب کنید، عصبی میشویم و پرخاشگری میکنیم، در حالی که باید به جنبههای مثبت این کار بنگریم که برخی از محدودیتها برای حفظ سلامت خود و اطرافیان ما ضرورت دارد، لذا نباید پرخاشگری کرد.
وی با اشاره به اینکه برخی بسیار بدبین و عدهای زیادی خوشبین هستند، افزود: آنچه که ضرورت دارد واقع بینی است و برای موفقیت در زندگی باید به واقعیتها توجه بیشتری داشت.
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه لازمه گذر موفقیت آمیز از بحرانها، اجتناب از رفتارهای وسواس گونه است، خاطرنشان کرد: رعایت نکات بهداشتی نباید ما را از عملکرد سازنده، درست و هدایتبخش دور کند.
دستجردی با بیان اینکه بعضی از افراد در این تفکر هستند که همیشه دیگران باید مراقب سلامت، آسایش و آرامش آنها باشند، گفت: خود مراقبتی یک اصل مهم و اساسی است و باید این را یاد بگیریم هرفردی از خودش مراقبت کند و حافظ سلامتی، آرامش، خود و خانوادهاش باشد.
وی بیان کرد: بعضی از افراد بی پروا، بی ملاحظه و بدون در نظر گرفتن توان روانی کودکان هر مسألهای را در حضور آنها مطرح و بیان میکنند.
دستجردی گفت: طرح هر مسأله در حضور فرزندان خردسال بدون درنظر گرفتن توان روانی آنها میتواند آسیب رسان باشد و باید این درک را داشته باشیم که فرزندان ما هنوز توان مقابله کافی و درست در مقابل بسیاری از مشکلات را ندارند، آنها رفتارهای ما را مشاهده میکنند که باید بسیار آرام و دور اندیش با مسائل رفتار کنیم.
آموزش جامعه در زمان بروز بحران ضروری است
علی اکبر اسماعیلی، رئیس بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند از الگوی آموزش کرونا در این بیمارستان اظهار کرد: آموزش جامعه در زمان بروز بحران اهمیت بسیاری دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین مسائلی که امروزه در ارتباط با بحث بحران بیماری کرونا در سطح جامعه مطرح میشود، بحث آموزشهای عمومی و تخصصی است.
رئیس بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند با بیان اینکه ارائه آموزشهای پیرامون کرونا ویروس بیشتر از طریق رسانهها و فضای مجازی صورت میپذیرد افزود: با این حال در بعضی از شرایط ناچار هستیم که آموزشها را به صورت چهره به چهره و یا دسته جمعی برای جمعیتهای اختصاصی ارائه کنیم.
اسماعیلی با اشاره به نحوه ارائه آموزش به گروههای هدف مختلف در بیمارستان امام رضا(ع)، خاطرنشان کرد: ارائه آموزشها در این بیمارستان در فضای باز و رعایت فاصله مناسب انجام میشود تا از طرفی خطر شیوع و انتقال کرونا را کاهش بدهیم.
وی یادآور شد: از سوی دیگر نباید آموزشهای چهره به چهره و دسته جمعی لغو شود و امیدواریم این الگو در سایر بیمارستانها، مراکز بهداشتی، درمانی و ادارات استان مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام