تبعات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای علوم پزشکی
دبیر رفاهی شورای مرکزی صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور به تبعات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشته های علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: طرح افزایش ظرفیت رشتههای علوم پزشکی در سال جاری، در حالی از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده که بسیاری از متخصصان معتقدند زیرساختهای اجرای آن در کشور وجود ندارد.

دبیر رفاهی شورای مرکزی صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور به تبعات افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در رشته های علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: طرح افزایش ظرفیت رشتههای علوم پزشکی در سال جاری، در حالی از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده که بسیاری از متخصصان معتقدند زیرساختهای اجرای آن در کشور وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، علی تیموری ضمن با بیان این مطلب ادامه داد: متاسفانه همین افزایش نصف و نیمه افزایش ظرفیت دانشجویان علوم پزشکی میتواند به کیفیت آموزشی لطمه وارد کرده و سلامت مردمان آینده ایران زمین را در خطر جدی قرار دهد.
در این مورد نامهنگاریهای متعددی با معاونان وزیر بهداشت و مقام عالی وزارت انجام گرفته که متاسفانه هنوز جوابگوی این خیل عظیم از مشکلات نبوده و همچنین دبیران شوراهای صنفی سراسر کشور دیدارهای متعددی را با نمایندگان مجلس داشتهاند اما این نشستها نتوانسته دردی از مشکلات دوا کند و مرحمی بر زخم شدیدی که بر بدنه قشر دانشجویی زده شده، ایجاد نکرده است.
وی به دیدار اخیر خود با وزیر بهداشت در خضوص وضعیت ظرفیتهای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: به عنوان دبیر رفاهی شورای مرکزی دانشجویان علوم پزشکی با وزیر بهداشت دیدار کردم که در این دیدار در خصوص کمبود بودجه رفاهی دانشجویان و همچنین افزایش ظرفیت دانشجویان علوم پزشکی صحبتهایی انجام شد که ایشان قول پیگیری امور را دادند.
امیدوارم این دیدار بتواند دستاوردهای خوبی برای احقاق حقوق دانشجویان و رفع مطالبات و نیازهای صنفی و رفاهی آنها داشته باشد.
این فعال دانشجویی گفت: اخیرا دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در خصوص مشکلات و مطالبات صنفی و رفاهی، نامهای تهیه و آن را به وزیر بهداشت دادند که در متن این نامه اعلام شد که باید برای حل مشکلات و تحقق مطالبت صنفی و رفاهی دانشجویان، تعامل دو سویه از جانب دانشجویان و مسؤولان صورت گیرد.
همچنین التزام و پایبندی دانشگاههای کشور به چند اصل کلیدی از جمله رعایت حاکمیت قانون، قانون اساسی، شفافیت، پاسخگویی، رعایت حقوق ذینفعان و رفتار اخلاقی باید بیش از پیش مورد تاکید قرار گیرد.
به گفته وی، در این نامه آورده شده که « افزایش غیرکارشناسی ظرفیت پذیرش دانشجویان علوم پزشکی بدون فراهم کردن زیرساختها موجب کاهش شدید سرانههای آموزشی، خوابگاهی، ورزشی و تعداد مشاوران خواهد شد و قطعا این تصمیم نارضایتی شدید جامعه علوم پزشکی را به همراه داشته و زمینه ساز بحرانهای مختلفی در آینده نه چندان دور خواهد بود» که امیدوارم این نامه بتواند دستاوردها و بازخوردهای مثبتی به همراه داشته باشد.
این دانشجوی علوم پزشکی با اشاره به اینکه قول افزوده شدن منابع مختلف اختصاصی در حوزه دانشجویی و رفاهی برای سال جدید برای دانشگاههای علوم پزشکی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: وزارت بهداشت به دنبال سوق دادن خیرین و نیکوکاران به این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت تغذیه دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی با شروع فاز دوم تحریمها وخیم شد و متاسفانه دانشگاهها با کمبود اقلام اساسی مواجه شدند، خاطرنشان کرد: در برههای از زمان بسیاری از دانشگاه در تهیه گوشت قرمز و گوشت ماهی و برنج با مشکل اساسی رو به رو شدند که با تدابیر مسؤولان مربوطه وزارت بهداشت این مشکلات تا حدی حل شده و با واردات وسیع اقلام اساسی و توزیع در بین دانشگاهها، هم خرجی دانشگاهها کم تر شده و هم مواد اولیه در اختیارشان قرار گرفت.
دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزود: اما چندین مشکل بزرگ وجود دارد که شورای مرکزی دوره پیش و این دوره سعی کرده با اصلاح آییننامه تغذیه این مشکلات را مرتفع کند .
به عنوان مثال چالش تعیین نرخ صبحانه و تعیین حداقل خرجی دانشگاهها برای حداقل هزینه برای هر پرس دانشجویی و همچنین تجهیز سلفها و آشپزخانهها و موضوع ژتونهای فراموشی و بسیاری از موارد دیگر که در پیشنویس آیین نامه که به دست دبیران کارگروه تغذیه شورای صنفی اصلاح شده و به وزارت ارسال شده است .
اما چالش بزرگی که دانشجویان و دانشگاههای کشور با آن به صورت گسترده برخورد دارند موضوع «سلیقهای بودن تغذیه» است.
تیموری در ادامه افزود: برخی دانشگاههای اکثرا تیپ یک، امکانات خوبی را برای دانشجویان فراهم میکنند در حالی که دانشجویان دانشگاههای تیپ سه با کم کیفیتی و کم کمیتی شدید وعدههای غذایی رو به رو هستند .
به نظر بنده باید در آییننامه روشی در نظر گرفت که پایه هر دانشگاه در حد مطلوبی باشد و البته نباید سقفی در نظر گرفت تا دانشگاهی که به هر دلیل امکانات و منابع بیشتری دارد به دانشجویان خود سخت نگیرد.
وی ادامه داد: به طور مثال همه دانشجویان سراسر کشور برای هر پرس غذای ۱۵۵۰ تومان و هر پرس صبحانه ۸۰۰ تومان پرداخت میکنند و طبق آیین نامه تغذیه، این مقدار باید ۱۰ درصد هزینهای باشد که دانشگاه برای وعدههای غذایی پرداخت میکند اما با توجه به پرس و جوهای بنده، میانگین هزینههای دانشگاهها برای وعده ناهار و شام حداکثر حدود ۱۲ تا ۱۶ تومان است که میشود میانگین حداکثر ۱۴ تومان یعنی هر دانشجو باید ۱۰ درصد این مقدار (۱۴۰۰ تومان حداکثر) و برای وعده صبحانه این وضعیت به صورت وحشتناکی نزول میکند و میزان خرج دانشگاههای کشور برای وعده صبحانه به صورت میانگین کمتر از چهار هزارتومان است که این یعنی باید قیمت هر پرس صبحانه به جای ۸۰۰ تومان ۴۰۰ تومان باشد و یا دانشگاهها مقدار بیشتری هزینه کنند و هم کمیت و هم کیفیت وعدههای غذایی را بالاتر ببرند
به گزارش مفدا، این فعال دانشجویی یادآور شد: همچنین در جلسه اخیری که با دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت داشتیم در مورد کیفیت فوق العاده پایین برنج هندی که توسط وزارت بهداشت برای دانشگاههای علوم پزشکی تهیه و در میان دانشگاهها توزیع میشود، اعتراض کرده و خواستار بهبود کیفیت برنج وارداتی شدم که البته دکتر اظهار کردند که از کیفیت پایین برنج اطلاع نداشته و انشاءالله این موضوع را پیگیری میکنند.
انتهای پیام