انتشار اقدام خیران موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود
یک دکترای ارتباطات اجتماعی تأکید کرد: بهتر است رسانهها افراد خیر و اقدام آنان را برجسته کنند البته نباید از اخبار مجازات محتکران غافل شد ولی انتشار اخبار خوب و اقدام خیران موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود.

ایسنا/قزوین یک دکترای ارتباطات اجتماعی تأکید کرد: بهتر است رسانهها افراد خیر و اقدام آنان را برجسته کنند البته نباید از اخبار مجازات محتکران غافل شد ولی انتشار اخبار خوب و اقدام خیران موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود.
سهیلا چگینی، دکترای ارتباطات اجتماعی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بهتر است مردم به آمار ۹۷ درصد سلامت جامعه توجه کنند چون طرح آمار منفی موجب ترس، افزایش نگرانی، تنش در فرد و درنتیجه تضعیف سیستم ایمنی میشود و همین امر زمینهساز ابتلا به بیماری خواهد بود.
وی ادامه داد: هر اتفاقی که در زندگی افراد رخ میدهد نظم زندگی را دچار اختلال میکند برای مثال صابون زدن مداوم دستها موجب بینظمی در روحیه و ایجاد اختلال در فرد و درنهایت خشم او میشود.
این کارشناس خاطرنشان کرد: اگر افراد یک برنامهریزی قبلی در ذهن داشته باشند میتوانند این بینظمی را مدیریت و کنترل کنند؛ اگر تجزیهوتحلیل کنیم مشخص میشود خودمراقبتی موجب تغییر زندگی و عادتهای روزمره ما شده است؛ برای مثال افراد با خود فکر میکنند اسفندماه برای خرید به بیرون از منزل میرفتند، اما اگر منطقی نگاه کنیم میبینیم که علت عدم حضور در اجتماع جلوگیری از شیوع بیماری است چون ویروس در مکانهای عمومی شیوع بیشتری خواهد داشت.
وی اشاره کرد: افراد خود را مستأصل ندانند و از این موقعیت حضور در منزل استفاده کرده و برنامهریزی مناسب داشته باشند، بهتر است فراغت خود را توسط مرتب کردن خانه و مطالعه کتابهای مفید مدیریت کنند.
خودداری از تذکرات سخت و عصبیکننده نسبت به اعضای خانواده
چگینی با تأکید بر اینکه افراد از تذکرات دائم و عصبیکننده نسبت به کودکان و اعضای خانواده خودداری کنند، خاطرنشان کرد: بهتر است والدین با بچهها بازی کرده و داستانهای آموزنده، مثبت و امیدبخش برای کودکان بیان کنند.
همچنین بهتر است به سالمندان دلداری دهیم و با آنان با احترام برخورد کرده تا بدینوسیله احساس ارزشمندی را در آنان تقویت کنیم.
وی تأکید کرد: به توصیه مدافعان حریم سلامت در رسانه ملی و خبرگزاریهای داخلی توجه کنیم چراکه رسانهها و شبکههای خارجی همیشه مترصد زمینگیر کردن، شکست ملت ایران و ناکارآمد جلوه دادن ارزشهای اسلامی در هر موقعیتی هستند.
رسانههای خارجی در انتخابات اخیر نیز تعداد شرکتکنندگان را ناچیز نشان میدادند تا عدم مردمسالاری را در کشوری با الگوی اسلامی القا کرده و با این ترفند مانع الگو شدن کشور اسلامی ایران برای جهانیان شوند.
کسی که به دیگران رحم نکند خداوند به او رحم نمیکند
این دکترای ارتباطات اجتماعی بیان کرد: جو روانی رسانههای خارجی همراه با فشار بوده که سبب ایجاد اضطراب میشود و همین امر خشم افراد را افزایش میدهد و فرد خشمگین به دیگران رحم نمیکند، در آیات و روایات اشاره شده است کسی که به دیگران رحم نکند خداوند به او رحم نمیکند.
افراد ذهن خود را مدیریت و روحشان را از هیجانات دور کنند
وی تصریح کرد: افراد باید ذهن خود را مدیریت و روحشان را از هیجانات دور کنند چراکه افراد با ذهن کنترلشده آماده ارائه خدمات ایثارگرانه و همبستگی و مشارکت میشوند؛ برای مثال در قم بانوانی اقدام به دوخت لباسهای ایزوله میکنند که دیدن این تصاویر، فعالیت و پشتیبانی بانوان در هشت سال دفاع مقدس را یادآوری میکند، همچنین عدهای نیز با پخش ماسک و دستکش رایگان در این زمینه مشارکت کنند.
چگینی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی رسانهها تأکید بر روشهای پیشگیری است نه اضطراب، تشریح کرد: برخی از افراد باهدف تضعیف روحیه مردم در داخل کشور و در شبکههای اجتماعی که سرور آنها در خارج از کشور قرار دارد شایعات را با اهدافی همچون افزایش دنبال کننده و یا کسب منافع اقتصادی برای جمع وسیعی نشر میدهند.
افراد زودباور و ناآگاه تحت تأثیر شایعات فضای مجازی قرار میگیرند و همین امر موجب تضعیف روحیه و درنتیجه تضعیف سیستم ایمنی آنها میشود.
کرونا نیز از مصادیق آزمایش الهی است
وی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) در روایتی هدف از آفرینش را خوب بودن دانستهاند نه خوش بودن، عنوان کرد: زلزله و دیگر حوادث و بلایای طبیعی و بیماری ازجمله مصادیق امتحان الهی به شمار میروند که امیدواریم با رفتارهای عاقلانه از این آزمایشات سربلند بیرون آییم.
این دکترای ارتباطات اجتماعی گفت: در آیه ۱۴۱ سوره اعراف آمده است «و (یاد آرید) هنگامیکه شما را از چنگ فرعونیان نجات دادیم که شما را سخت به عذاب و شکنجه میداشتند، پسرانتان را کشته و زنان را زنده (به اسارت و خدمتکاری) میداشتند و این شما را از جانب خدا امتحان و تنبیه بزرگی بود» که خداوند متعال در این آیه کشتار پسران به دست فرعون را نیز آزمایش الهی بیان میکند.
وی بیان کرد: در بحارالانوار جلد سه صفحه ۳۳۷ از مرحوم آیتالله حاج سیّد احمد خوانساری نقل شده است که در سالهای دورتر بیماری وبا به ایران و خوانسار آمده بود.
بدین دلیل در شهرستان خوانسار و در اکثر خانهها یک نفر یا بیشتر از دنیا رفتند؛ مگر خانههایی که در هر روز هفت آیه مبارک را بعد از نماز صبح میخواندند.
چگینی افزود: این هفت آیه (آیه ۵۱ سوره توبه) قلْ لَنْ یصِیبَنَا إِلَّا مَا کتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیتَوَکلِ الْمُؤْمِنُونَ، (آیه ۱۰۷ سوره یونس) وإِنْ یمْسَسْک اللَّهُ بِضُرٍّ فَلَا کاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ ۖ وَإِنْ یرِدْک بِخَیرٍ فَلَا رَادَّ لِفَضْلِهِ ۚ یصِیبُ بِهِ مَنْ یشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۚ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ، (آیه ۶ سوره هود) ومَا مِنْ دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ إِلَّا عَلَی اللَّهِ رزقها وَیعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا ۚ کلٌّ فِی کتَابٍ مُبِینٍ، (آیه ۶۰ سوره عنکبوت) وکأَینْ مِنْ دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ یرْزُقُهَا وَإِیاکمْ ۚ وَهُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ، (آیه ۲ سوره فاطر) ما یفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِک لَهَا ۖ وَمَا یمْسِک فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَکیمُ، (آیه ۳۸ سوره زمر) قلْ أَفَرَأَیتُمْ مَا تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِی اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ کاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِی بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِکاتُ رَحْمَتِهِ ۚ قُلْ حَسْبِی اللَّهُ ۖ عَلَیهِ یتَوَکلُ الْمُتَوَکلُونَ و (آیه ۱۲۹ سوره توبه) حسْبِی اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَلَیهِ تَوَکلْتُ ۖ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ است.
وی تأکید کرد: بهتر است رسانهها افراد خیر و اقدام آنان را برجسته کنند البته نباید از اخبار مجازات محتکران غافل شد ولی انتشار اخبار خوب و اقدام خیرانه موجب افزایش همبستگی اجتماعی میشود.
قصههای قرآنی باهدف ارائه الگوی مثبت بیان شده است
این کارشناس اضافه کرد: تمامی قصههای قرآنی باهدف ارائه الگوی مثبت بیان شده است و خوبی مردم موجب جذب تقوا و خیر میشود؛ بیان بدیها مانند داستان قارون و فرعون نیز هشداردهنده است که حذف خداوند از زندگی متعال چه عقوبتی در پی دارد.
چگینی در پایان یادآور شد: قرآن کریم معجزه حضرت محمد (ص) است و میتواند برای هر معضل راهکار ارائه دهد، در حال حاضر باید نقش خداوند متعال و دستور دین را بیان کنیم تا مردم با مراجعه به کلام وحی به خداوند متعال نزدیک شوند و قلوب آنان نرم شود تا سخن حقتعالی در آن بنشیند.
انتهای پیام