«تبن» نگینی در غرب هرمزگان/ از مشکلات آب آشامیدنی تا راه دسترسی در «بندر تبن» + عکس
وجود روستایی کوچک به نام «تبن» در کرانه ساحل خلیج فارس نشان از روح زندگی در این نقطه دور افتاده از استان هرمزگان داشته اما با گذشت زمان و به روز نشدن بندر و توسعه کشتیرانی، روزهای اوج و عظمت این بندر تاریخی از بین رفت و هماکنون تنها به فعالیتهای صیادی اکتفا کرده است.

وجود روستایی کوچک به نام «تبن» در کرانه ساحل خلیج فارس نشان از روح زندگی در این نقطه دور افتاده از استان هرمزگان داشته اما با گذشت زمان و به روز نشدن بندر و توسعه کشتیرانی، روزهای اوج و عظمت این بندر تاریخی از بین رفت و هماکنون تنها به فعالیتهای صیادی اکتفا کرده است.
خبرگزاری فارس از پارسیان-محمد پاسالاری: استان هرمزگان با برخورداری بیش از 900 کیلومتر نوار ساحلی نقش مهمی در توسعه و رونق اقتصادی کشور داشته است و بنادر استان از بندر «تبن» در غربیترین نقطه استان تا بنادر جاسک بازیگران اصلی تبادل کالا بودهاند.
بندر «تبن» در بخش کوشکنار شهرستان پارسیان یکی از قدیمیترین بنادر استان محسوب میشود که با کشورهای بحرین، قطر و امارات تبادل کالا داشته است.
وجود روستایی کوچک به نام «تبن» در کرانه همین ساحل نشان از روح زندگی در این نقطه دور افتاده از استان داشته اما با گذشت زمان و به روز نشدن بندر و توسعه کشتیرانی، روزهای اوج و عظمت این بندر تاریخی از بین رفت و هماکنون تنها به فعالیتهای صیادی اکتفا کرده است.
وجود کوههای زیبای مریخی در کرانه ساحل تبن و تلاقی امواج خروشان خلیج فارس با سواحل صخرهای، ماسهای و مرجانی، جلوههای زیبایی از خلیج فارس را به نمایش گذاشته است.
امروزه با توسعه صنعت گردشگری، خوشبختانه ساحل بندر تبن توانسته بخشی از عظمت رونق سابق خود را احیا کند و نقش خود را در توسعه صنعت توریست دریامحور ایفا کند.
گردشگری تعریفی دارد که بندر تبن به لحاظ طبیعی برخوردار است اما زیرساختهای لازم در این بندر ایجاد نشده است و آنگونه که باید جامعه محلی از مزایای گردشگری استفاده نمیکنند.
نبود پلاژهای ویژه، نبود اقامتگاه و بومگردی در حاشیه ساحل باعث شده گردشگران از شهرهای مبدأ با این ذهنیت که در این نقطه هیچ امکاناتی وجود ندارد همه مایحتاج خود را خرید کرده و سهم جامعه محلی صنعت توریست به حداقل برسد.
از مشکلات آب آشامیدنی تا راه دسترسی و آنتندهی تلفن همراه در «تبن»
محمد احمدپور رئیس شورای اسلامی شهر کوشکنار در گفتوگو با خبرنگار فارس در پارسیان اظهار کرد: منطقه گردشگری «تبن» سالانه میزبان هزاران گردشگر است که از جاذبههای طبیعی و گردشگری آن استفاده میکنند.
وی افزود: پارک ساحلی «تبن» که میزبان گردشگران است در منطقه حفاظت شده نایبند قرار دارد و زیر نظر استان بوشهر است، لذا مدیران غرب استان هرمزگان نمیتوانند پارک ساحلی را توسعه بدهند.
رئیس شورای اسلامی شهر کوشکنار همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات منطقه «تبن» نبود آب مصرفی و آب آشامیدنی است که علیرغم فعالیتهای صیادی و گردشگری اما جامعه هدف از این نعمت بیبهره هستند و میطلبد لولهکشی آب به این منطقه کشیده شود.
احمدپور ضمن تقدیر از قرارگاه خاتمالانبیا(ص) بابت اتصال فیبر نوری از شهر کوشکنار به بندر تبن گفت: متأسفانه با توجه به اینکه زیرساختها برای ارتباط قوی شبکه تلفن همراه در بندر تبن محیا است اما آنتندهی تلفن همراه در منطقه تبن با اخلال مواجه هست و اگر خدای ناکرده اتفاقی در منطقه رخ بدهد، امکات برقراری ارتباط وجود ندارد.
نماینده مردم شهر کوشکنار در پایان، راه مواصلاتی را یکی از مهمترین ابزار توسعه دانست و اظهار کرد: بندر تبن فقط یک راه دستری باریک و غیر استاندارد به مرکز شهر دارد که میطلبد این راه ایمنسازی شود تا گردشگران بتوانند راحتتر به مناطق گردشگری ساحل کوشکنار از جمله بندر تبن دسترسی پیدا کنند.
گزارش از: محمد پاسالاری
عکس از: عبدالرضا شیبانی
انتهای پیام/3264/ر