غفلت از سد سازی در حوزه کشکان/۸۰ کیلومتر از رودخانهها لایروبی شد
خرمآباد- مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، گفت: در حوزه رودخانه «کشکان» که حوزه بزرگی بوده و در واقع وحشیترین سرشاخه حوزه کرخه محسوب میشود سدی برای کنترل و مهار سیلاب نداریم.

رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از ظرفیت آب سدهای لرستان خالی است، اظهار داشت: در این راستا بخشی از سیلاب محتمل را میتوانیم در مخزن و ظرفیت خالی همین سدها کنترل و مهار کنیم.
غفلت از سد سازی در حوزه رودخانه «کشکان»
وی، عنوان کرد: اما در حوزه رودخانه «کشکان» که حوزه بزرگی است و بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع مساحت آن است و در واقع وحشیترین سرشاخه حوزه کرخه محسوب میشود و بیشترین سیلاب را دارد فقط سد «ایوشان» را داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، تصریح کرد: سد «ایوشان» یک سد کوچک است و حجم مخزن آن حدود ۵۲ میلیون متر مکعب است و ۵۰ درصد آن هم که خالی باشد، در واقع میزان ذخیره آن ۲۶ میلیون متر مکعب میشود.
میرزایی، بیان داشت: ما پیش بینی کرده ایم که حجم سیلابی که از رودخانه کشکان در آخرین روز بارندگیهای سامانه بارشی اخیر عبور کرده در مجموع به ۳۱۲ میلیون متر مکعب رسیده است و بنابر این این ۲۶ میلیون متر مکعب ذخیره آب در سد «ایوشان» تغییر محسوسی در آن ایجاد نخواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه راهکار اصلی مهار و کنترل سیلاب رودخانه «کشکان» و شهرستانهای پلدختر و چگنی ساخت سدهای «معشوره»، «مخملکوه»، «سراب تلخ»، «چولهول»، «بن لار» است، افزود: راهکار اصلی ما در این رابطه احداث این سدها است و سپس کارهای ساماندهی و لایروبی رودخانه را باید انجام دهیم.
آغاز ساماندهی و لایروبی رودخانهها
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به اینکه در سیلاب ۱۲ فروردین ماه افرادی اطلاع رسانی غلط برای مردم انجام دادند، گفت: اعلام کردند که وقوع سیلاب به دلیل باز کردن دریچههای سد «ایوشان» بوده است.
میرزایی، ادامه داد: اولاً سد «ایوشان» یک سد کوچک و در حد ذخیره آب ۵۲ میلیون متر مکعب است و هیچ گونه تأثیری بر سیلاب گذشته نداشته است، دوماً، مشکل ما این است که سد نداریم، بنابر این نیاز است که سد بسازیم و بتوانیم سیلابها را در فصول بارندگی در آنها مهار کنیم و در فصول آبیاری از آنها بهره برداری کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بعد از وقوع سیلاب فروردین ماه که خسارت زیادی به استان وارد شد اعتباری در اختیار شرکت آب منطقهای قرار گرفت، گفت: حدود ۴۵ میلیارد تومان از این اعتبار را برای کارهای ساماندهی، مهندسی و لایروبی رودخانهها هزینه کردیم.
۸۰ کیلومتر از رودخانهها لایروبی شد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، تصریح کرد: در حال حاضر در ۱۴۱ بازه کاری در سطح استان مشغول فعالیتهای ساماندهی، لایروبی، اصلاح مسیر، بازسازی تأسیسات آبی و ایستگاههای هیدرومتری هستیم.
میرزایی، گفت: حدود ۷۹ بازه کاری آن مربوط به لایروبی رودخانهها و ساماندهی رودخانهها است و تا کنون توانسته ایم حدود ۸۰ کیلومتر از طول رودخانههای استان را لایروبی کنیم و در ۲۴ نقطه دیگر نیز کارهای ساماندهی در حال انجام است.
وی، گفت: در بعضی از روستاهای ما که در جریان سیلاب در معرض تخریب قرار داشتند عملیات ساماندهی رودخانه انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، یادآور شد: همچنین در مسیر جاده آسفالته خرم آباد - پلدختر، در چهار بازه کاری منطقه «چم حسین»، «افرینه»، «جلگه» و «ملاوی» اقدام به احداث دیواره حفاظتی کرده ایم.