خدمتگزاران سلامت، همان رزمندگان دفاع مقدس هستند / اکنون وقت انسجام است، نه تسویهحساب سیاسی
رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی مورد تاکید پزشکان، بر ضرورت حفظ انسجام، پرهیز از ترس و اعتماد به لطف خدا، برای غلبه بر مساله بیماری منتشر شده در جامعه تاکید کرد.

ایسنا/خوزستان رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی مورد تاکید پزشکان، بر ضرورت حفظ انسجام، پرهیز از ترس و اعتماد به لطف خدا، برای غلبه بر مساله بیماری منتشر شده در جامعه تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مساله شیوع ویروس کرونا در جامعه، اظهار کرد: در ارتباط با مسالهای که جدیدا با آن درگیر هستیم، این مهمان ناخوانده که نقل مجالس شده است، چند نکته را عرض میکنم.
نکته اول اینکه این حوادث و مسایل، امتحانهایی هستند که در زندگی برای فرد و جامعه پیش میآید و بنا نیست روزها و ماهها و سالها، همه مثل هم باشند.
زندگی مجموعهای است از حوادث و اتفاقات، گاهی تلخ، گاهی شیرین و گاهی پرهزینه و گاهی کمهزینه و انسان در این دنیا و در این مجموعه هستی، با مسایل متفاوت و گوناگونی مواجه میشود که خیلی اوقات اختیار و اراده این مسایل هم دست انسان نیست و گاهی مساله از جایی یا کسی یا مجموعهای است و انتخابی نبوده که بگوید من راضی نبودهام به این مطلب.
وی افزود: آنچه در این حوادث مهم است، مدیریت حادثه و ماجرا است.
مکرر در گفتوگو با جوانان گفتهام که در انتخاب بین خوب و بد، خوب را انتخاب میکنیم؛ گاهی انتخاب بین خوب و بد نیست، بلکه بین دو بد است و انسان گیر میکند بین دو مشکل و حادثه غیرمطلوب و اینکه انسان در این شرایط چطور عمل کند، مهم است تا از خسارت و ضرر بیشتر، خودداری و از حادثه عبور کند.
در مورد مساله امروز جامعه، اول اینکه در همه سختیها باید به خدا پناه برد و انسان مومن خداپرست در هیچ حادثهای، جا نمیخورد و جا خالی نمیکند، چون انسان اعتقادش این است که تکیهگاهی دارد که هیچ وقت او را تنها نمیگذارد.
شفیعی تصریح کرد: در همه مسایل خدا را داریم، همانطوری که در مسایل شیرین باید خدا را به یاد داشت، در مسایل تلخ و سخت هم همینطور است.
اگر در خوشیها از یاد خدا غافل شویم، در سختیها هم جا خالی میکنیم.
ما به لطف و عنایت الهی ایمان داریم؛ معتقدیم که باید کار کنیم و به وظایف خود عمل کنیم، در عین حال خدا هست و امداد میکند.
نکته دیگر اینکه نباید بترسیم.
ترس، آدم را بیپناه میکند.
اگر مطابق آمارهایی که متخصصان میدهند، این بیماری و هجوم بیرحم، مثلا دو درصد آمار تلفات احتمالیاش است و این حرفی است که متخصصان میزنند، اگر ترس بر جامعه حاکم شود، آن 98 درصد را هم ترس از پا میاندازد.
بنابراین ما همه باید توجه کنیم این یک دشمنی است که حمله کرده، در عین حال متخصصان و دانشمندان هستند و در این سوی میدان نبرد نیز انسجام و آرایشی برای ضدحمله و پایداری در برابر این ویروس صورت گرفته است.
به لطف الهی نیز در کشوری زندگی میکنیم که کادر پزشکی و دانشمندان توانمند در حوزه پزشکی داریم و امروز یک مجموعه خدمتگزار پای کار هستند.
وی ادامه داد: شهید مدرس در جریان یک قرارداد تحمیلی ننگین، گفته بود اگر بنا است برویم بالای دار، چرا خودمان طناب را گردن خود بیاندازیم؟!
این یعنی اینکه نباید جا خورد و ترسید.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب، ویروس منحوسی آمده، باید در برابرش صفآرایی کرد و انسجام داشت و به توصیههای پیشگیرانه عمل کرد.
نظافت، از اصول دین اسلام است و از جمله آثار وضو و غسل، پاگیزگی است؛ در نتیجه لازم است که به توصیهها عمل شود و به صورت مکرر، دستها و صورت شسته شود.
به لطف خدا، در برابر این هجوم مجموعهای از تواناییهای آسمانی و زمینی داریم.
رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان اظهار کرد: ایجاد ترس فزاینده در جامعه، از عوارض سوء فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است و ترساندن جامعه در برابر هجوم حادثه، خیانت است.
ملت ما، ملت امتحانهای بزرگ است، این که مسالهای گذرا است؛ جامعهای که حوادثی را گذرانده که کوچکترین آنها، خیلی از کشورها و دولتها و ملتها را لرزانده است.
اکنون انسجامی شکل گرفته و همه باید تلاش کنند که روحیه ایستادگی در جامعه تزریق شود.
دغدغه و نگرانی باید باشد، ولی آن نگرانی که مقدمه آرایش و انسجام باشد.
بیخیالی در چنین شرایطی اصلا خوب نیست و شرط عقل هم نیست، ولی نباید ترسید و جا خالی کرد و انشاالله بعد از اتکا و اعتماد به خدا، توصیههای جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: نکته دیگری که لازم است تاکید شود این است که امروز جامعه پزشکی و درمانگر، پای کار آمده و این یکی از نکات مثبت است.
خیلی وقتها مسایلی در جامعه است که از آن غافل هستیم.
به عنوان مثال در حادثه پلاسکو، فضای عمومی جامعه متوجه قشری خدمتگزار به نام آتشنشانان شد که پیش از آن جامعه آنگونه که باید این قشر را نمیشناخت و در این حادثه بود که متوجه شد قشری وجود دارد که در برابر حادثه، جان خود را تقدیم میکنند و فضای عمومی جامعه قدردان آتشنشانها شد.
مساله امروز نیز جامعه را متوجه خدمات جامعه پزشکی کرده است.
البته منظور فقط پزشکان نیست، چون جامعه، پزشکان را بیشتر میبیند، ولی جامعه پرستاران و خدمتگزاران حوزه سلامت، کمتر دیده میشوند و این جامعه امروز در برابر این بیماری، منسجم در خط مقدم مبارزه هستند.
اگر میبینیم فلان مسئول پزشکی خود آسیب دیده، به این دلیل است که رزمنده خط مقدم است و در محیط آلوده قرار گرفته و فکر سلامت خود نیست و این همان رزمنده عملیات دفاع مقدس است.
شفیعی گفت: یکی از ملاکهای تاریخ در قضاوت، این است که فرد در لحظهای که باید باشد، بود یا نبود؟
چرا جامعه، حاج قاسم را تحسین میکند؟
چون آنجایی که باید حاضر باشد، حاضر بود.
شاهد بودیم که رهبر معظم انقلاب از جامعه پزشکی تقدیر کردند.
البته تقدیر اصلی، کار خدا است و این تقدیرها، وظایف انسانی ما است.
میبینیم که جامعه پزشکی باوجود همه مشکلات و کمبودها و سختیها، به صورت منسجم سوار بر کار شده است و آرایش لازم برای عملیات را دارد و انشاالله از این مرحله نیز عبور خواهیم کرد و شاهد سربلندی جامعه پزشکی خواهیم بود.
وی با تاکید بر ضرورت انسجام عمومی، ادامه داد: نکته مهم دیگر اینکه انسان جای مسایل را اشتباه نگیرد و مسالهای که در زندگی، اصل است، در حاشیه نرود و حاشیه، جای اصل را نگیرد.
اگر جای مسایل عوض شد، انسان در محاسباتش اشتباه میکند.
به عنوان مثال برخی جریانات سیاسی بدون توجه به اینکه اکنون کار اصلی حفظ سلامت جامعه است، از فرصتها و تریبونهایی که در اختیار دارند، شروع میکنند فردی را بکوبند و به سمت فرد یا مجموعهای هدفگیری میکنند.
در همه شرایط بحرانی، مرجعی تعیین میشود برای دادن آمار، حال میبینیم کسی در جایی بلند میشود، آماری میدهد و این تاثیر منفی در جامعه ایجاد کرده است و این اشتباه بزرگی است.
رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: وقتی حادثهای پیش آمده و سلامت و امنیت جانی جامعه را هدف گرفته است، اکنون وقت تسویه حساب سیاسی نیست؛ مثل حادثه قم که فردی میآید و میگوید در فلان شهر، 50 نفر جان باختهاند و مسئول مربوطه میگوید این نیست و این تبعاتی دارد و بخشی از جامعه را متلاطم میکند.
در حوادث نگاهها باید به مجموعهای باشد که مسئول است.
اکنون وزیر بهداشت و مسئولان، آمار روزانه میدهند و یکی در جایی که مسئولیتی ندارد، آماری میدهد و این کارها بهجز ایجاد خسارت و هزینه و نگرانی عمومی فایدهای ندارد.
از مسایل حاشیهای باید پرهیز کرد و به حرف مسئولان اعتماد کنیم.
وزارت بهداشت پای کار است و وزیر محترم بهداشت و روسای دانشگاههای علوم پزشکی و برخی کادر درمانی خودشان هم در این حادثه دچار مشکل شدند؛ وقتی کسی خودش دچار مشکل میشود، پیدا است در اتاق عافیت ننشسته و وسط میدان است و به خط دشمن زده است.
وی ادامه داد: صدا و سیما هم در این مساله قوی عمل میکند و باید به مسئولان اعتماد کرد.
ما در معرض دشمنیهایی هستیم از سوی دشمنانی که قسم خوردهاند.
دشمن قسمخورده یعنی کسی که کمربند را بسته و تصمیم گرفته از هیچ ذرهای فروگذار نکند.
در این مسایل، قم را هدف گرفتهاند، مرجعیت، دین، دعا، حرم، هیات، مسجد و نماز جمعه و جماعت را هدف گرفتهاند.
آنها که به حرم و معصوم تعرض میکنند، سلطنتطلبهایی خبیث هستند که میبینیم در این مساله، حرفهای دلشان را میزنند.
سلطنتطلبها، برادرخواندههای داعشیها هستند و اکنون فرصتی یافتهاند تا با امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س) و نماز جماعت، عقدهگشایی کنند و کسانی هم از روی غفلت، دامن میزنند.
شفیعی گفت: همزمان با کرونا، با جریانهایی قسمخورده نیز مواجه هستیم.
یک مرجع تقلید بزرگواری میآید توصیه میکند که به خدا اعتماد داشته باشید و این یک سرمایه است، ولی میبینیم به این مرجع حمله میکنند.
کسانی که این حرفها را میزنند، به اساس دین اعتقاد ندارند و فرصتی پیدا کردهاند که عقدههایشان را با خدا و پیغمبر و دین رونمایی کنند.
بعضی از شبکههای اجتماعی را میبینیم که حوزه علمیه را بیشتر میکوبند و امروز هم باب حرفهای بیسند باز است و همزمان که حرفی در شبکههای اجتماعی آمد، درجا منتشر میشود به سرعت بر جامعه تاثیر میگذارد.
وی افزود: جامعه مذهبی، باید به توصیههای پزشکی توجه کنند و این موارد باید رعایت شود.
اینکه عدهای دنبال این هستند که حرمها و مساجد را خلوت کنند درست است، ولی به این معنا نیست که مذهبیها هم به توصیههای پزشکی اعتنا نکنند.
اگر متخصصان میگویند روبوسی نکنید، به این توصیه عمل کنید.
بسیاری از پزشکان خودشان متدین و اهل مسجد هستند و میگویند دستها را مکرر بشویید و این کارها باید انجام شود.
یکی از پزشکانی که در زمان حیات امام (ره) با ایشان ملاقات داشت نقل میکند که ایشان گفتند همان طور که در مسایل شرعی شما تابع ما هستید، در مسایل پزشکی نیز ما تابع شما هستیم و این جمله، اهمیت دقت به مسایل پزشکی را نشان میدهد.
رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان گفت: نامهای از امام (ره) خطاب به آقای پسندیده وجود دارد در تاریخ 13/1/65 که ایشان خطاب به آقای پسندیده که برادر بزرگتر امام بود و حق پدری گردن امام داشت، میگویند: "برادر بزرگوارم، قربانت شوم.
شما را به خدای متعال قسم میدهم به حرفهای دکتر ترتیب اثر دهید.
چرا موجب نگرانی همه میشوید؟
خداوند لازم نموده است که در مواقع احتمال ضرر، انسان از آنچه موجب است اجتناب کند، اگرچه ترک حج و صوم و صلوة باشد.
شما میخواهید موافق حکم خدا عمل کنید، کاری نکنید که خداوند نعوذبالله از شما ناراضی باشد.
این احتیاطات شما برخلاف شرع است و لازم است از آن اجتناب فرمایید.
والسلام." این نامه، یک سند است و امروز نیز که عمل به توصیههای پزشکی ضروری است، همه باید به آن عمل کنیم.
شفیعی افزود: اگر پزشکان تاکید کردهاند که روبوسی نکنید، به این کار عمل کنیم و خداوند برای انتقال محبت قدرتی داده و آن، نگاه است انسان میتواند محبت خود به اطرافیان را از طریق نگاه منتقل کند.
با رعایت نکات بهداشتی هم به خودمان کمک کردهایم و هم اینکه در قبال جامعه و دیگران، مسئول هستیم.
اکنون که فشار زیادی بر جامعه پزشکی وارد آمده است، ابتلای یک نفر کمتر هم کمککننده است و فشار را بر جامعه پزشکی کمتر میکند.
امروز احترام به بزرگترها این نیست که دست آنها را ببوسید، امروز احترام این است که فعلا این کار را انجام ندهید، زیرا افراد مسن بیشتر در معرض خطر هستند.
وی با اشاره به شکلگیری امپراطوری رسانهای در جهان، ادامه داد: به این نکته توجه کنید که امروز یک ابرقدرت به اسم رسانه در دنیا شکل گرفته است و امروز که 50 کشور دنیا به این ویروس مبتلا شدهاند و خود آمریکا و اروپا نیز درگیر است و در هیچ کشوری، حتی در کشورهای مدعی آزادی، اطلاعرسانی انجام نمیشود، در حالی که در ایران مرتب مسئولان آمار میدهند، در چنین شرایطی امپراطوری رسانهای به گونهای عمل میکند که انگار این بیماری از ایران شروع شده است و در فضای رسانهای تقریبا همزمان با واژه کرونا، واژه ایران به نمایش در میآید.
امپراطوری رسانه، دستگاه عظیمی است که مسالهای مهم را به حاشیه میبرد و مسالهای را از حاشیه به متن میآورد.
این کار به دلیل کینه با انقلاب اسلامی است و راس آن هم انگلیس خیث است و کرونای اصلی، بی.بی.سی است که متخصص وارونه کردن مسایل است.
شفیعی با تاکید بر اهمیت یاد خدا، کرد: زیارت عاشورا را توصیه کردند و آن بلندگوی خبیث و ملکه خبیث، دروغپراکنی را آغاز کرد.
آیا گفتند دعا بخوانید و به پزشک مراجعه نکنید؟
زیارت عاشورا و بعضی دعاها از معصوم صادر شدهاند برای چنین موارد مشابهای، زیرا دعا خواندن انسان را قدرتمند میکند و انسان با امید به خدا و مناجات با خدا در برابر سختیها ایستادگی میکند.
وی با تاکید بر رعایت مسایل بهداشتی، اظهار کرد: امروز خطر دیگری جامعه را تهدید میکند و آن، دکانی به نام طب سنتی و طب اسلامی است.
قرارگاه مقابله با کرونا، وزارت بهداشت و مسئولان مربوطه است و بعضی آدمهای شیاد یا کلاهبردار و یا ساده، دکان باز میکنند.
امروز که سلامت جامعه در خطر است، روز روغن بنفشه و امثال آن نیست، امروز روز آن است که قرارگاه مقابله با کرونا و وزارت بهداشت میگوید.
انتهای پیام