نماینده اصفهان در مجلس: بسیاری از سوالات درباره قیمتها برای نمایندگان هم بی جواب مانده است
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: من هم دل پری از قیمتگذاریها دارم و بسیاری از سوالها برای من نماینده مجلس بیجواب مانده که چرا این وضعیت رها شده است و همین موارد از رئیس جمهور نیز پرسیده شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حمیدرضا فولادگر ظهر امروز در آیین بزرگداشت روز مهندس و تبیین نقش و انتظارات جامعه و نظام از مهندسان اظهار داشت: سال 93 در تهران چنین جمعی راهاندازی و مقدمات تشکیل مجمع مهندسان در دیدار با مقام معظم رهبری شکل گرفت و اصفهانیها در این مسیر پیشتاز شدند که میتواند الگویی برای دیگر استانها باشد.
وی افزود: مشکلاتی که امروز برای ما رخ داد بهای استقلال است که در طول 40 سال دوران انقلاب اسلامی با وجود دشمنیهای بسیار خواسته و آن را دنبال کردهایم و در این مدت دستاوردهایی داشتیم که واقعیتهای انکار نشدنی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کارهای انجام نشده بسیار زیاد است و باید از ظرفیتهای استفاده نشده بهرهمند شد، در منابع مختلف نفت و گاز جزو رتبههای اول جهان قرار داریم.
وی افزود: بیش از 60 ماده معدنی در ایران وجود دارد که در بین 10 کشور رتبه نخست را داریم اما در تولید ناخالص ملی زیر یک درصد سهم داریم، همچنین چند هزار کیلومتر صنایع دریایی و شیلات، میراث فرهنگی و گردشگری، توان فنی و مهندسی و نیروی انسانی ماهر و نخبه پروری نیز از ظرفیتهای استفاده نشده ماست.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی تصریح کرد: وجود هر کدام از این ظرفیتها به تنهایی میتواند یک کشور 80 میلیونی با مساحت کنونی ایران را توسعه دهد و علیرغم وجود همه این بسترها در کشور ما، مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی افزود: اگر از تحریمها و مشکلاتی که برای کشور ماست و برای دیگر کشورها نیست بگذریم، باید تحلیل کرد چقدر از مشکلات ما ناشی از تحریمها و فشارهای خارجی است و چقدر داخلی است.
فولادگر با بیان اینکه مشکلات اقتصادی ما ناشی از 3 بخش است، گفت: ساختار، مدیریت و تحریمها دلایل مشکلات ماست و باید از ظرفیتها و امکانات نهایت استفاده را برد تا بهرهوری بالایی داشت.
وی ادامه داد: مشکل ما در حوزه صنعت و تولیدات، نرمافزار، سختافزاری، فناروری و نیروی انسانی نیست بلکه مصائب اقتصادی و ساختاری و مدیریتی است، بهترین نیروی انسانی در حوزه تولیدات را داریم و امکانات زیاد است اما استفاده درست نمیشود.
سایه شوم اقتصاد بر صنعت
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: فناوری در دنیا قابل انتقال است اما مسائل اقتصادی سایه سنگین خود را روی بخش مهندسی و تولید و صنعت گذاشته که شاهد آن در اقتصاد خرد و کلان هستیم.
وی بیان کرد: در اقتصاد خرد موضوع قیمت تمام شده، بهرهوری و مدیریت تولیدکنندگان و مالیات و بیمه و در اقتصاد کلان سیاست پولی و مالی کشور، بازار سرمایه و سیاستهای ارزی و واردات و صادرات و گمرکی تاثیرات زیادی داشتهاند.
فولادگر افزود: سال آینده در اقتصاد کشور سال خوبی پیشبینی نشده است و رشد اقتصادی منفی و تورم خواهیم داشت و کار سختتر میشود که مهندسی بیشتری لازم است.
وی با بیان اینکه در سال تولید کالای ایرانی در مجلس سعی شده فقط ایراد و انتقاد گرفته نشود، گفت: بخشی از کار مجلس نظارت و ارائه گزارش است و آسیب شناسی باید مدنظر باشد و بخشی دیگر اصلاح قوانین موجود است.
ثبت نیازمندیهای دولتی در سامانه وزارت صنعت، معدن، تجارت
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر به قانونگذاری نیاز نداریم و به نظارت بر عدم اجرای قوانین قبلی نیاز داریم و امسال اقدامات نظارتی خوبی در تولیدات بود که حداکثر استفاده از توان تولید داخل و حمایت از کالای ایرانی نتیجه آن بود.
وی ادامه داد: از این به بعد همه شرکتها توانمندیها و نیازهای خود را در سامانه وزارت صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی ثبت میشود و همه دستگاهها مربوطه و بخش خصوصی که از امکانات دولتی استفاده میکنند، باید نیازمندیهای خود را در سامانه ذکر کنند تا بتوانند در صورت عدم وجود کالا در داخل وارد کنند و اگر تولید داخلی داشت قادر به واردات نیست.
فولادگر تصریح کرد: امروزه خلاء نظام مهندسی صنعت در کشور احساس میشود و دیگر حوزههای مهندسی تقریباً امور خود را انجام میدهند و در مجلس چندین بار این موضوع مطرح شده و باید پیشنهاد آن ارائه شود.
وی درباره بهبود فضای کسب و کار گفت: حوزه تخصصی و کمیسیون ویژه تولید کالای داخلی راهاندازی شده و در رتبهبندی جهانی که بانک جهانی انجام میدهد تحت عنوان «دویینگ بیزینس» طبقهبندی میکند و امسال رتبه ایران چند پله کاهش داشت.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شاخص مجوزهای ساخت و ساز یکی از موارد بررسی شده در بانک جهانی است که در دوران تصدیگری قلیباف به خاطر برخی اقدامات ایشان در این حوزه رتبه ایران از 156 به 20 رسید و امسال با اضافه شدن یک مانع با یک دستورالعمل در سال گذشته باعث شد این رتبه مجدد افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اقدامات حوزه فناوری اطلاعات گفت: اجرای طرح دولت الکترونیک در شفافسازی، بهبود کسب و کار و رفع موانع سرمایهگذاری بسیار کمک کننده است.
فولادگر تصریح کرد: یکی از ملزومات مقابله با فساد و شفافیت اجرای همین طرح است چرا که منجر به شفافتر شدن عملکرد سیستمهای اداری میشود برای مثال استارتاپها سازمانی در تهران تشکیل دادهاند که تشکل مستقل داشته باشند و اصفهان هم میتواند چنینی ظرفیتی داشته باشد.
وی در مورد اجرای اصل 44 قانون اساسی بیان کرد: در اجرای اصل 44 مشکل داشتیم و هنوز عرصه فعالیتی دولت نسبت به بخش خصوصی بیشتر است، اجرای این طرح خوب شروع شد اما بد ادامه دادیم؛ مهمتر از واگذاری، سرمایهگذاری است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی افزود: تا زمانی که مشکلات اقتصادی جامعه را برطرف نکنیم به بسیاری از آرمانهای کشور نرسیدهایم و باید تحریمها را پذیرفت و بیشتر تلاش کرد.
وی افزود: کشاورزی در اقتصاد مقاومتی نقش بهسزایی دارد و بهرهوری، الگوی کشت و اقتصاد کشاورزی و آب از مهمترین مسئلههاست، کم آبی معضل بزرگ امروز ماست که باید مورد بررسی قرار گیرند.
دل پر مجلس شورای اسلامی از قیمتگذاریها
فولادگر با بیان اینکه ما هم دل پری از قیمتگذاریها داریم، گفت: بسیاری از سوالها برای من نماینده مجلس بیجواب مانده که چرا این وضعیت رها شده است.
وی ادامه داد: پایش عوامل محیطی کسب و کار 28 مولفه محیطی را رصد میکنند که در اوایل امسال نوسانات شدید قیمتها و بیثباتی مقررات و آییننامهها در صدر این لیست قرار داشت و همین موارد از رئیس جمهور نیز پرسیده شد.
نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تبعیض حقوق جامعه مهندسی دست ما نیست، آن بخش از حقوق دولتی در قانون خدمات کشوری در حال اصلاح است و باید مسائل تسهیلاتی، بیمهای و مالیاتی نیز مورد اصلاح قرار گیرد.
وی ادامه داد: روز گذشته در مجلس 2 مصوبه درباره مالیات پزشکی مطرح شد که بسیار ناراحت کننده بود که یک صنف به دلیل فرار مالیاتی این گونه مجبور به استفاده از سیستم مکانیزه پرداخت شود.
فولادگر با بیان اینکه امروزه تولید مهندس داریم، گفت: جامعه دانشگاهی رو به افزایش است و قصد داریم دغدغه کنکور حذف شود که در نتیجه تعداد فارغالتحصیلان افزایش یافته و به تناسب آنها شغل وجود ندارد.
وی افزود: باید گروه برنامهریزی آموزشی در این مجمع تشکیل شود و این موضوعات بررسی شوند، اکنون هم در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده تا به نتیجه مطلوب برسیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه به دورههای مهارتی بها داده نمیشود، مهندس شدن تنها به 4 سال درس خواندن در دانشگاه نیست و باید مهارتها را افزایش دهند و بهازای یک مهندس 4 تکنسین تربیت شود.
وی بیان کرد: قوانین مخل کسب و کار در هیئت ماده 57 قانون رفع موانع تولیدات داخلی پیشبینی شده و دبیرخانه آن در اتاق بازرگانی با اسم هیئت شناسایی قوانین مخل کسب و کار فعالیت میکند.
فولادگر افزود: همچنین شورای گفتوگو در استان به دبیری اتاق بازرگانی و ریاست استاندار ماهی یک بار تشکیل شده که به این مهم توجه میکنند و مشکلات فعالان اقتصادی با دستگاههای اجرایی مطرح و برطرف میشود.
انتهای پیام/ح