سگ های بلاصاحب شناسنامه دار می شوند
سگ های بلاصاحب در شهر پرسه می زنند. شهرداری آنها را جمع آوری و عقیم می کند. قرار است این سگ ها شناسنامه دار شوند و اگر کسی شرایطش را داشت سرپرستی این حیوان را برعهده بگیرد.

سگ های بلاصاحب در شهر پرسه می زنند.
شهرداری آنها را جمع آوری و عقیم می کند.
قرار است این سگ ها شناسنامه دار شوند و اگر کسی شرایطش را داشت سرپرستی این حیوان را برعهده بگیرد.
گروه اجتماعی خبرگزاری فارس اینجا تهران است، به راحتی هر جا سر بچرخانی آنها را میبینی البته در حاشیه و نقاط کوهستانی بیشتر به چشم میآیند.
برخی از شهروندان ناخواسته از آنها میترسند اما برخی هم به آنها غذامیکنند.
اینها سگ های بلاصاحب پایتخت هستند.
همان سگهایی که وقتی به آنها نگاه میکنیم با چشمان براقشان به ما زل میزنند.
این بخشی از داستان است.
داستان دیگر حکایت از وجود مشکلات بهداشت محیطی و ایمنی و خطرات هجوم سگهای گرسنه در سطح شهر دارد.
وجود سگهای ولگرد و بلا صاحب در سطح شهر و حاشیه از جمله مشکلات کلان شهر تهران است.
شیب کوچه بسیار زیاد است زنی بچه به بغل در حال رفتن به خانه است، سگی را می بیند که در حال پارس کردن است، صاحبی هم ندارد از ترس غالب تهی می کند یاد حمله سگی در لواسان می افتد به کنج دیوار می رود تا برای فرار فکری کند.
مردی در حال گذر است و رو به زن می کند می گوید خانم نترس کاری ندارد فقط گرسنه است مرد به سمت سگ می رود تا زن بتواند از آن محل عبور کند.
حدودا 40 سال دارد بازاری است می گوید ما پارکینگ نداریم و ماشینم را بیرون پارک می کنیم در روزهای سردزمستان این سگ ها مدام زیر ماشین ها می خوابند وقتی نزدیک ماشین می شویم به سمت ما حمله می کند.
وی لباسش را مرتب می کند و می گوید: فکر نکنید از سگ می ترسم خیر؛ ولی خوب خیلی هم دوست ندارم نزدیکم شود.
وی ادامه می دهد: با فلفل و آب اسپری درست کردم هر وقت سمتتم می آیند به سمتشان می پاشم.
در برخی از شبکه های مجازی شاهد گزارشهایی مبنی بر حمله سگ های بلاصاحب در ساعات ابتدایی شب و ایجاد ترس و وحشت برای مردم هستیم.
با وجود پیگیرهای مستمری و بیان مشکلات انها و باز تاب رها کردن این سگها حتی در شبکههای مجازی همچنان شاهد خطرات ناشی از حمله و هجوم این سگهای ولگرد هستیم.
همچنین محتوای اکثر مخازن زبالهها توسط سگهای که به دنبال تهیه غذا هستند در محیط پراکنده شده هستیم داستانی که روزانه تکرار می شود.
ادامه این وضعیت برای بهداشت عمومی و حفظ ایمنی شهر، اصلاً مناسب نیست و با توجه به تعداد زیاد آنها در سطح شهرها و حاشیه شهرها، تردد شهروندان مردم به خصوص سالمندان و کودکان و...جلوگیری از بروز خطرات احتمالی از سوی مسؤولین لازم و ضروری است.
اینجا جنوب تهران است، پر است از سگ های بلاصاحب.
برای خودشان پرسه می زنند.روی تپه ای لم داده و از جایش تکان نمی خورد.
با نگهش ما را بدرقه می کند.
یکی از محلی ها می گوید اینجا به دلیل برخی فعل و انفعالات زمین، گرم است و سگ ها در این مکان می مانند.
سگی در حال عبور از خیابان است، موتوری نمی بیندش و با آن برخورد می کند، سگ روی زمین می افتد مردم به سمتش رفتند ناله می کرد.
موتور سوار که پیک رستوران بود گفت ندیدمش یک دفعه پرید وسط خیابان.
مردی می گوید: روزانه سگ های زیادی زیر ماشین می روند اینجا طبیعی است.
سگ ها به سامان می رسند
در جنوب تهران مرکزی برای عقیم سازی سگ هاست به سمتش می رویم.
یکی از افراد آنجا می گوید:در حال حاضر اولویت در عقیمسازی سگها جهت کنترل جمعیت آنها است البته به نظر می رسد که سگ ها بزودی شناسنامه دار شده و به سامان خواهند رسید و چه بسا کسانی باشند که برای سرپرستی این سگهای بلاصاحب تمایل نشان دهند و البته مدیریت شهری برای این اقدام برنامه های در نظر گرفته است.
در 10 الی 15 سال گذشته روش های مختلفی برای جمع آوری سگ ها در نظر گرفته شده است ولی هنوز هم شاهد حضور آنها در شهر هستیم.
برای سگ های محل جگر می خرم/ این حیوان زبان بسته گرسنه است
زن میانسالی در حال خرید چند بسته جگر گوسفند است تعجبم را می بیند و می گوید برای سگ های محل می خرم سوء تغذیه گرفته اند .
با هم همراه شدیم تعریف می کند که این سگ ها به دنبال غذا هستند و در زمستان کمتر قوت پیدا می کنند اما در تابستان هر طور شده شکمشان را سیر می کند.
وی به پارکی که در نزدیکی خانه شان است اشاره می کند و می گوید در تابستان مردم که به پارک می آیند اضافه غذایشان را برای این حیوانات زبون بسته می ریزند اما در زمستان خبری نیست.
وی می گوید اهالی محل از دست من شاکی هستند چرا که معتقدند من باعث جمع شدن سگ ها در این محل شده ام.
در همین هنگام زنی از راه رسید و گفت خانم ما انتهای این کوچه است، این خانم باعث شده شب تا صبح سگ ها در اینجا جمع شوند حتی نمی توانیم به خانه برویم از ترس برخی مواقع سکته می کنم مخصوصا وقت های که خرید کردم این حیوان زبان بسته فکر می کند برای اوست به سمتم می آبد ومن غالب تهی می کنم.
دعوای دو زن در آمد راهم را کشیدم و رفتم .
کمی جلوتر پیرمرد مسنی ایستاده و گفت حق با اون خانم است این خانم با ریختن غذا برای سگ ها برای ما مشکلات ایجاد می کند و همیشه مقابل خانه ما کثیف است بارها هم به 137 زنگ زدیم ولی خبری نشده.
علاوه بر معضل آلودگی هوا و ترافیک یکی دیگر از مشکلات پایتخت نشینان افزایش جمعیت سگهای بلاصاحب است.
شیوع برخی بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و خطر حمله ، سلب آسایش و آلوده کردن محیط از جمله مشکلات است که شهرداری در سال های گذشته بارها روش های مختلفی برای رفع این مشکل در نظر گرفته است.
سگ ها تولید مثل بالایی دارند
سگها تولید مثل بالایی دارند و اگر به معضل سگ های بلاصاحب پرداخته نشود مخاطرات زیادی برای شهر و شهروندان به همراه خواهد داشت.
در کلان شهر تهران مسوولیت مستقیم کاهش و کنترل جمعیت سگ ها بر عهده شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر به نمایندگی از شهرداری تهران است.
از حرکت گله ای تا سگ های خجالتی که دم تکان می دهند
بقال محل است می گوید که همه سگ ها تهاجمی نیستند، ببینید همین سگی که کنج دیوار است بسیار خجالتی است .
وقتی مردم را می بیند دمی تکان می دهد و مردم هم برایش غذا می ریزند اما آن سگ سیاه را می بیند او مدام در حال حمله است و چند بار هم به شهرداری زنگ زده ایم و مشکل را گفته ایم.
وی ادامه می دهد: سگ ها به صورت گله ای حرکت می کنند مدتی نبودند و بعد دوباره سرو کله شان پیدا شد اما با یک پلاک در گوش.مشکلات کم نیست، این سک ها خجالتی را بذارند بماند و وحشی ها را جمع کنند.
کمی جلوتر زنی را دیدم که قلاده سگش را در دست گرفته و حیوان را برای پیاده روی به بیرون آورده بود.
به پای سگ کفش کرده بود و سگ به سختی راه می رفت.
سگ های ولگرد در سر کوچه کمین کرده بود.
خانم جوان بلافاصله سگش را بغل کرد و گفت اینها منتظرن پاپت منو تنها گیر بیارن تا یک لقمه اش کنن.
وی می گوید: چند روز پیش سگم مریض شد یک بیمارستان بردن حدود 400 هزار تومان برای من هزینه داشت.
باید سگ را زیادبرای هواخوری بیاورم اما از این سگ های ولگرد می ترسم.
تعجب می کنم و می پرسم شما از سگ می ترسید، گفت: از سگ ولگرد بله.
شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران به نمایندگی از شهرداری بر اساس ماده 15 قانون شهرداریها که بر جلوگیری از شیوع امراض ساریه انسانی و حیوانی و اعلام اینگونه بیماریها به وزارت بهداری و دامپزشکی و شهرداریهای مجاور هنگام بروز آنها و دور نگهداشتن بیماران مبتلا به امراض ساریه و معالجه و دفع حیواناتی که مبتلا به امراض ساریه بوده و یا در شهر بلاصاحب و مضر هستند تاکید میکند، مسئولیت مستقیم کنترل و مبارزه با سگهای بدون صاحب را در شهر تهران با هدف ارتقای بهداشت عمومی و جلوگیری از سرایت امراض ساریه را برعهده دارند.
زنده گیری سگ های بلاصاحب از اوایل دهه 90
مدتی برای کنترل جمعیت سگ ها از روش های استفاده شد که باعث اعتراض شهروندان و حامیان حقوق حیوانات شد به همین دلیل رویکرد تغییر کرد و براساس دستور العمل ابلاغی از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور از دی 1392 زندهگیری سگهای بدون صاحب آغاز شد.
آلوده ترین مناطق تهران در خصوص سگ
رضا قدیمی مدیر عامل وقت شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در این باره گفت:کشتار سگهای ولگرد در شهر تهران به هیچ عنوان انجام نشده است و در این زمینه نیز ۶۰ نیروی جوان آموزش دیدهاند.
عمده مناطقی که وجود سگ در آنها گزارش شده و براساس بازدید کارشناسان تایید شده است، مناطق 1، 5، 15، 18، 21 و 22 است که این مناطق جزو آلودهترین مناطق شهر از این منظر محسوب میشوند.
وی افزود: شهرهای اطراف تهران در خصوص جمع آوری سگهای رهاشده اقدامی انجام نمیدهند و پایتخت در محاصره ورود سگها از روستاها و شهرهای اطراف است.
به طوری که میتوان گفت تهران میزبان سگهای ولگرد است.
شهرداری تهران کلینیک سگهای بدون صاحب را راه اندازی کرد
قدیمی با بیان اینکه کلینیک سیار سگهای بدون صاحب برای درمان و واکسیناسیون این سگها راه اندازی شده است، گفت: در اطراف شهر تهران جنگلهای زیادی داریم که محل زندگی سگهای بدون صاحب است که شهرداری تهران با راه اندازی کلینیک سگهای بدون صاحب در این زمینه گام موثری برداشته است.
وی گام نخست در راه حمایت از حقوق حیوانات را آموزشهای صحیح و مناسب به شهروندان میداند و میگوید: فرهنگ سازی لازمه صیانت از حقوق حیوانات است.
حیوانات حقوق اخلاقی و قانونی معینی دارند و هر شهروند باید پیش از برعهده گرفتن سرپرستی سگ یا هر حیوان دیگری مهارتها و شیوه های نگهداری از آن را آموزش ببیند.
حضور سگ های اصیل در بین سگ های ولگرد
وی افزود: در طرح زنده گیری سگهای بدون صاحب به وفور با سگهای نژاد دار و اصیلی روبه رو میشویم که در سطح شهر رها شدهاند؛ این در حالی است که اگر صاحبان آن سگها پیش از قبول سرپرستی حیوان مجهز به کلیه روشها و اطلاعات نگهداری از حیوان خانگی میشدند، دیگر شاهد بروز چنین صحنههایی در سطح شهر نبودیم.
مسوولان شهرداری تهران می گویند که در حال حاضر سگ ها را بعد از زنده گیری عقیم کرده و سگ های سالم را به متقاضیان واجد شرایط و صلاحیت دار با اخذ تعهدنامه و طی مراحل قانونی واگذار میکند.
و اگر سگی هم بیمار باشد به روش مرگ با ترحم از بین می رود.
شعار مدیریت فعلی شهر تهران «تهران شهری برای همه» است و مدیران تاکید دارند که در بحث محیط زیست و سگهای بلاصاحب برنامه های دارند.
شهرداری وظیفه جمع آوری سگ های بلاصاحب را دارد آنها را پس از جمعآوری، سگهای بلاصاحب به مرکز قرنطینه آرادکوه منتقل می کند و بعد از پایش ، واکسن کوبی و در نهایت عقیم و پلاک گذاری آنها را رها می کند.
برخی کارها از جمله جمع آوری سگ چالش برانگیز است
حمیدرضا تحصیلی مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس، گفت: واقعیت این است که در سالهای گذشته کارهای مغفول مانده در زمینه سگ داشتهایم و علت آن این است که انجام برخی از کارها چالشبرانگیز است از جمله جمعآوری سگها.
وی با بیان اینکه میتوانیم بیتفاوت در این زمینه باشیم گفت: اما ما در زمینه ساماندهی سگها در تهران ورود کردهایم هر چند مشکلات زیادی هم وجود دارد.
از حرکت گله ای سگ ها تا جداسازی سگ های بیمار
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران با تأکید بر اینکه سگ در همه جای تهران دیده میشوند و در اطراف و حاشیههای شهر تهران به صورت گلهای حرکت میکنند، گفت: سگها مشکلاتی ایجاد کردهاند و به عنوان شرکت ساماندهی مشاغل و نماینده شهرداری تهران طبق دستورالعمل وزارت کشور در سال 87 این حیوان باید جمعآوری شده، از شهر خارج و در قرنطینه نگهداری کنیم و باید از نظر بیماری پایش شود.
آنها که بیمار هستند به صورت مرگ با ترحم از چرخه حذف میشوند.
البته برای این کار هم دستورالعملی وجود دارد تا حیوان درد نکشد.
برخی حامیان می خواهند در آمدشان را از راه حیوان کسب کنند
تحصیلی ادامه داد: حیوانهای سالم را عقیمسازی و در اطراف تهران رها میکنیم در سالهای گذشته متأسفانه یک مقدار این کار با تنش انجام شده و عدهای با عنوان حامی که کم هم نیستند سعی میکنند درآمدشان را از راه حیوان کسب کنند.
شنیده ایم از خارج از کشور هم برای برخی حامیان پول واریز می شود
وی ادامه داد: برخی از آنها ابتدا سیاهنمایی و اعلام میکنند که شهرداری این حیوانات را کشتار کرده و یا آتش زده و یا با اسید میکشد.
در برخی از سایتها و کانالها هم این موضوعات را مطرح میکنند و حتی در کانالها شماره کارت و شماره حساب دادند تا مردم برایشان پول بریزند.
حتی شنیده شده که از خارج از کشور هم برایشان پول واریز شده است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در خصوص اقدامات شهرداری برای حیوانات گفت: ما حیوانات را در محل نگهداری و بعد عقیمسازی و سپس رها میکنیم اما عدهای از سگ میترسند و مدام شکایت میکنند به همین دلیل ما حیوانات را جمعآوری و عقیمسازی میکنیم.
سگها را واکسیناسیون میکنیم
تحصیلی با تأکید بر این موضوع که ما سگها را واکسیناسیون میکنیم، گفت: اگر سگها در محلهای مسکونی باشند برای مردم مشکل ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: ما حیوانات را نمیکشیم بلکه آنها را جمعآوری و بعد از پایش آنها را عقیمسازی میکنیم.
مردم همکاری کنند/اهل کشتار نیستیم
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران با بیان اینکه باید برای سگهای بیسرپرست فکری کنیم، گفت: مردم باید همکاری کنند و عوامل ما وقتی حیوان را جمعآوری میکند نباید مانع شوند.
تحصیلی بیان داشت: در اتاق ما به روی حامیان باز است و حتی حاضریم مدارک نشان دهیم که ما اهل کشتار نیستیم، ما سگها را شناسایی میکنیم.
وی در خصوص پرسه سگها در آرادکوه افزود: آرادکوه از نظر جغرافیایی در حیطه شهرداری کهریزک است و ما اجازه نداریم سگها را رها کنیم، ما سگها را در مرکز زباله رها نمیکنیم، سگهایی که در حال حاضر در آنجا هستند از قدیم بوده و زادوولد میکنند و وظیفه شهرداری کهریزک است که آنها را جمعآوری کند.
حاضریم سگهای بلاصاحب را واگذار کنیم
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران گفت: تمام دنیا این مسأله را حل کردهاند، عدهای سگ دارند، عدهای ندارند ولی سگ بیسرپرست در هیچ جایی وجود ندارد ما سگهای بلاصاحب را شناسایی میکنیم و جلساتی را هم در این باره گذاشتهایم.
ما حاضریم سگهای بلاصاحب را واگذار کنیم.
نحوه واگذاری سگ های بلاصاحب
وی ادامه داد: افرادی که میخواهند میتوانند اینها را از ما تحویل بگیرند و لوکیشن محل سکونت را چک میکنیم و اگر حیوان در محل گفته شده نبود برخورد میکنیم.
نحوه واگذاری به گونهای است که هر کسی حیوان را میخواهد میتواند به NGOها مراجعه کند و سگ را تحویل بگیرد.
حضور 10 هزار سگ ولگرد در تهران
تحصیلی در خصوص سگهای بلاصاحب گفت: حامیان نباید ارتباطشان را با ما قطع کنند.
بالغ بر 10 هزار قلاده سگ در تهران وجود دارد.
ما سگها را بعد از عقیمسازی دیگر رها نمیکنیم و حامیان میتوانند آنها را از ما تحویل بگیرند.
سگ در هر زایمان 7 الی 8 بچه به دنیا می آورد
وی با بیان اینکه زادولد سگ زیاد است، افزود: سگ در هر زایمان 7 الی 8 بچه به دنیا میآورند و تصاعدی تعدادشان بالا میرود.
ساماندهی سگ های ولگرد با نرم افزارهای هوشمند
مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهر تهران در خصوص نرمافزارهای هوشمندی که برای ساماندهی سگها در نظر گرفته شده گفت: نرمافزار هوشمند است کاربر موظف است از زمانی که سگ را میبیند عکس را انداخته و نژادش را مشخص کند سیکل درمان و عقیمسازی مشخص است، شهروندان این سیکل را میبینند و میبینند که از محل تا قرنطینه به چه شکلی سگ عقیمسازی شده است.
نرمافزار ما آماده است، در حال انعقاد قرارداد هستیم.
سگ های صاحب کد ملی می شوند/تمام سگ ها شناسنامه دار می شوند
وی با بیان اینکه برای هر سگ یک کد ملی ثبت میشود، گفت: سگهای بلاصاحب قابل شناسایی هستند و تمام سگهای تهران شناسنامهدار میشوند.
ما جایی برای رها سازی سگ ها نداریم
تحصیلی با تأکید بر این موضوع که ما سگها را جمعآوری، عقیمسازی و رهاسازی میکنیم، گفت: ما جا برای رهاسازی نداریم در جنوب کهریزک، شمیران، لواسانات جایی برای رهاسازی نیست.
اگر مردم سرپرستی این حیوانات را بر عهده بگیرند خوب است ما حتماً سگ سالم به آنها تحویل میدهیم و اگر این اتفاق رخ ندهد باید برای آن تصمیمگیریهایی صورت گیرد.
طبق قانون شهرداری باید سگ های ولگرد را ساماندهی کند و باید به گونه ای این حیوان کنترل شود که باعث شیوع بیماری نشود.
زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: طبق قانون شهرداری مکلف است برای سگهای ولگرد برنامه داشته باشد و سگهای بلاصاحب را در تهران جمعآوری و نگهداری کند و یا اگر از لحاظ بیماری مشکلاتی داشته آن را برطرف و ساماندهی کنند.
وی با بیان اینکه سگ هم یک موجود از موجودات خداوند است، گفت: وجود سگ برای چرخه طبیعت لازم است و باید کنترل شود و نباید به گونهای باشد که باعث انتقال بیماری شود و همچنین نباید موجب آزار و اذیت شهروندان شود.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که غالباً سگها در مناطق حاشیهای و حریم هستند، گفت: بیشتر در محدوده شهر تهران پخش میشوند و شرکت ساماندهی این سگها را جمعآوری و قرنطینه و در حقیقت واکسینه میکنند و بعد از عقیمسازی آنها را رها میکنند.
نوری با بیان اینکه عدهای علاقهمند هستند این حیوان را نگهداری کنند، گفت: برخی سگها نژاد خوبی دارند و میتوان از آنها در کارهای امدادی، آموزشی و غیره استفاده کرد.
برخی علاقهمند هستند این سگها را بگیرند و آموزش دهند و ما هم استقبال میکنیم و شرکت ساماندهی مشاغل این آمادگی را دارد که این سگها را در اختیار شهروندان قرار دهند.
سگ در هر جایی رها شود عده ای با آن مخالف هستند
وی در پاسخ به این پرسش که گفته میشود مکانی برای رهاسازی این سگها وجود ندارد، گفت: شهر تهران بزرگ است و حاشیه و حریمهای زیادی دارد و در حال حاضر جمعیت زیادی دارد لذا این موجودات در هر جایی که رها شوند عدهای با آنها مخالف هستند اما در محدودههایی که سکونت وجود ندارد میتوان این رهاسازی را انجام داد و تأکید میکنم که مردم در این زمینه همکاری کنند.
بر اساس این گزارش، یکی از مشکلات کلان شهر تهران سگ های ولگرد است.
برخی شهروندان از این حیوان می ترسند.
سگ می تواند ناقل بیماری باشد به همین دلیل شهرداری باید این حیوان را جمع آوری و قرنطینه کند و در صورتی که سالم بود برای ساماندهی آن فکری کند.
در حال حاضر شهرداری معتقد است جایی برای رها سازی ندارد و اعلام آمادگی می کند که هر کسی بخواهد می تواند از این حیوان نگهداری کند البته با شرط و شروط های شهرداری.
انتهای پیام/