خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 18 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روند ورودی آب به سدهای خوزستان کاهش داشته است

مهر | اجتماعی و حوادث، اقتصادی، استان‌ها | جمعه، 09 اسفند 1398 - 16:06
اهواز- مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: روند ورودی آب به سدهای خوزستان کاهش داشته است.
مترمكعب،سد،آب،ثانيه،خروجي،دز،سدها،خوزستان،مارون،كرخه

داریوش بهارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی سیلاب اخیر تاکنون یک هزار و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای خوزستان شده که سد دز با دریافت ۵۹۵ میلیون مترمکعب دارای بیشترین حجم ورودی بوده است.
وی افزود: حوضه کارون با ۵۸۴ میلیون، کرخه با ۴۷۶ میلیون مترمکعب، مارون ۳۲ میلیون مترمکعب و سد جره با دریافت فقط ۲ میلیون مترمکعب بعد از سد دز در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: سیلاب اخیر اثر اندکی بر کاهش کسری مخزن سد مارون داشته است.
بهارلویی اضافه کرد: روند ورودی آب به سدهای خوزستان کاهش داشته است و طی ۱۲ ساعت گذشته متوسط ورودی به سد دز معادل یک هزار و ۳۲۳ مترمکعب بر ثانیه، سدهای زنجیره کارون یک هزار و ۳۳۲ مترمکعب بر ثانیه، سد کرخه ۹۶۸ مترمکعب بر ثانیه و مارون معادل ۸۱ مترمکعب بر ثانیه است.
وی ادامه داد: که در مقایسه با روز گذشته در حوضه‌های کارون، کرخه و دز حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه کاهش یافته است.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: از ابتدای سال آبی سیاست به حداقل رساندن ریسک سیلاب در دستور کار برنامه‌ریزی مخازن سدها بوده و حالت‌های مختلف و سناریوهای متعدد شبیه‌سازی و ترازهای مطلوب و حجم متناظر با آنها در راستای کنترل حداکثری سیل تعیین و خروجی سدها تنظیم شده است.
ِ
بهارلویی گفت: در سناریوهای طراحی شده شرایط مشابه با آنچه که هم اکنون واقع شده است، مد نظر از قبل قرار گرفته است و در تمامی این سناریوها خروجی سدها سعی شده است در حد تاب آوری رودخانه‌ها باشد؛ اگر چه عدم قطعیت‌ها و شرایط آب و هوایی نقش مهمی در این زمینه دارد.
وی خبر داد: به‌طور قطع حجم خالی سدها استان در پایان اسفند بیش از سال گذشته بوده و برای رسیدن به این هدف افزایش خروجی طی روزهای آینده از سدها بیشتر خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: لیکن این افزایش خروجی به هیچ‌وجه برای مناطق پایین‌دستی مشکل ایجاد نخواهد کرد بلکه هدف آن فقط تنظیم حجم و تراز مطلوب سدها است.
بهارلویی خبر داد: در حال حاضر حجم خالی سدهای استان ۷.۳ میلیارد مترمکعب بوده که در حوض کارون ۴ میلیارد مترمکعب، در سد دز ۸.۱۳ میلیون مترمکعب، در سد کرخه یک هزار و ۶۶۳ میلیون مترمکعب، در سد مارون ۷۰۲ میلیون مترمکعب و در سد جره ۸۱ میلیون مترمکعب است.
وی افزود: این احجام خالی نسبت به سال گذشته در همین وقت شرایط مطلوبی را برای مهار و کنترل سیلاب‌های بهار ایجاد می‌کنند.
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر خروجی سد کرخه بر مبنای ۳۵۰ مترمکعب بر ثانیه تنظیم شده است تا مشکلی برای پایین دست ایجاد نشود.
بهارلویی تأکید کرد: در سد دز به‌صورت پلکانی افزایش خروجی تا مرز ۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه برنامه‌ریزی شده است که این میزان نیز مشکلی در پایین دست به وجود نمی‌آورد.
وی در پایان گفت: در حوضه کارون خروجی ۲۰۰ مترمکعب بر ثانیه بوده و در سد مارون طی روزهای آینده به منظور تأمین نیازها افزایش رهاسازی صورت خواهد گرفت.