پنج پایگاه مشاوره بیماریهاری رفتاری در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شد
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت:با توجه به برنامهریزیهای انجام شده پنج پایگاه مشاوره بیماریهای رفتاری در شهرستانهای مختلف استان راه اندازی شد.

ابراهیم نعیمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: پنج پایگاه مشاوره بیماریهای رفتاری در شهرستانهای چرام، دنا، لنده، باشت و بهمئی با هدف ارائه خدمات به بیماران نیازمند راه اندازی شده است.
وی با اشاره به ادغام برنامه ایراپن در تمام سطوح مراقبتی نظام سلامت و ارایه خدمت به مردم عنوان کرد: تاکنون 56 هزار و 500 نفر خطر سنجی بیماریهای قلبی و عروقی برای افراد 10 ساله انجام شده است و هر 6 ماه 40 هزار نفر برای فشارخون و 14 هزار نفر برای دیابت چک شود.
نعیمی با اشاره به تدوین سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر کهگیلویه و بویراحمد برای سالهای 1404 – 1395، ابراز کرد: سامانه جدید ثبت سرطان و مراقبت و پیگیری سه سرطان شامل روده بزرگ، دهانه رحم و سینه راه اندازی و فعال شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: شناسایی و درمان به موقع طرح غربالگری برنامه هیپوتیروئید نوزادان که هر ساله حدود 14 هزار تولد غربال و سال گذشته تعدادی نوزاد مبتلا به بیماری هیپوتیروئید نوزادی بودند که به موقع شناسایی و هم اکنون تحت درمان هستند.
نعیمی بیان کرد: انجام طرحهای مداخلهای کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر از جمله کمپینهای افزایش تحرک و کاهش مصرف دخانیات و کمپین تغذیه سالم و تحقق 100 درصدی فعالیتهای سامانه برنامه عملیاتی استانی اجرایی شده است.
وی از راه اندازی مرکز مشاوره ازدواج در شهرستانهای لنده و چرام خبر داد و افزود: برنامه پیشگیری از انتقال اچ.
ای.
وی از مادر به نوزاد در تمام نقاط شهری و روستایی استان، طرح مکان یابی جغرافیایی و برآورد جمعیت معتادان تزریقی در شهرستان گچساران، اجرای طرح بیماریابی هپاتیت و ایدز در تمام زندانها و اجرای برنامه واکسیناسیون هپاتیت B برای زندانیان 25 تا 40 سال و اتباع بیگانه اجرایی شده است.
نعیمی ادامه داد: 38 مورد طغیان بیماریهای منتقله از بیماریهای آب و غذا در استان شناسایی و کنترل شده است.
انتهای پیام/ن