والدین یاری گر کودکان در مقابله استرس ویروس کرونا باشند
متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، با اشاره به استرس کودکان در مقابل ویروس کرونا، گفت: این حالت ممکن است تبدیل به استرس پایدار و سمج شود تحت عنوان "استرس پس از سانحه" تبدیل شود.

ایسنا/کردستان متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، با اشاره به استرس کودکان در مقابل ویروس کرونا، گفت: این حالت ممکن است تبدیل به استرس پایدار و سمج شود تحت عنوان "استرس پس از سانحه" تبدیل شود.
این روزها در همه جا فقط بحث شیوع ویروس کرونا، انتقال آن و تعداد مبتلایان در کشور و استان بوده که موجب ترس و وحشت افراد زیادی شده است.
در این حاشیه باید به کودکانمان بیش از پیش توجه کنیم؛ کودکان ممکن است با روشهای مختلفی نسبت به وحشت این ویروس، واکنش نشان بدهند و بیشتر به والدین بچسبند، گوشهگیر و یا عصبانی و آشفته و حتی دچار شب ادراری شوند.
به خاطر بسپارید که در این شرایط سخت باید به حرفهای کودکتان گوش کنید و با مهربانی از این ویروس با آنها حرف بزنید که اطمینان کنند و از همین دوران کودکی دچار استرس بیماری نشوند.
در این راستا باید واقعیتها را در مورد اتفاقات اخیر به کودکان گفت، البته با کلماتی که برای سن کودکتان قابل درک باشد، برایش توضیح دهید که چه اتفاقی افتاده و اطلاعات واضحی درباره راههای کاهش خطر ابتلا به بیماری به او بدهید.
مختار ویسانی، متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، در گفتوگو با ایسنا، این شرایط فعلی را این گونه توضیح میدهد: با توجه به اینکه تخیلات کودک خیلی قوی تر از افراد بزرگسال است معمولا در صورتی که واکنش های افراطی در مقابل ویروس کرونا نشان دهیم ممکن است کودکان زیر شش سال، در ذهن خودش از کرونا، یک هیولا، جن، دزد و یا دایناسور تجسم کنند.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در هنگام شب ترس و وحشت به سمت کودک بیاید، افزود: این حالت ممکن است تبدیل به استرس پایدار و سمج شود تحت عنوان "استرس پس از سانحه" تبدیل شود.
متخصص روانشناسی کودک و نوجوان در کردستان، بیان کرد: هیچ لزومی ندارد والدین یا بستگان زمانی که کودک در کنارشان حضور دارد از تعداد کشتهها، مبتلایان، از خطرناک بودن ویروس، از فقدان ماسک و غیر حرف بزنند.
ویسانی خاطرنشان کرد: همچنین جلو چشم کودک پشت تلفن با دوستانتان در این زمینه نیازی نیست دائم گوشی به دست صحبت کنید.
وی در پایان یادآور شد: فقط شیوه صحیح شستن دست را به کودک آموزش دهید و بگوید "یک نوع سرماخوردگی وجود دارد که انتقال ویروس آن زیاد است پس بهتره فعلا خونه بمونیم و مدرسه و مهدکودک نریم".
انتهای پیام