آزمایشگاههای یزد برای تست کرونا استاندارد است/ فوت بیمار کرونا در یزد شایعه است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد از بستری شدن هشت مورد مشکوک به کرونا در یزد خبر داد و گفت: هیچ آزمایشی تاکنون مثبت نبوده است و زمان توزیع بستههای بهداشتی رایگان حاوی ماسک برای اعضای خانوار پس از توزیع کشوری و ورود به یزد به اطلاع مردم میرسد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد از بستری شدن هشت مورد مشکوک به کرونا در یزد خبر داد و گفت: هیچ آزمایشی تاکنون مثبت نبوده است و زمان توزیع بستههای بهداشتی رایگان حاوی ماسک برای اعضای خانوار پس از توزیع کشوری و ورود به یزد به اطلاع مردم میرسد.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، محمدرضا دهقانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد که با حضور نوری شادکام معاون درمان این دانشگاه برگزار شد اظهار کرد: هشت مورد نمونه آزمایش از بیماران بستری مشکوک به کرونا برای پایلوت اولیه در استان و انجام تست کرونا ارسال شده است و منتظر جواب آن هستیم و تا امروز هیچ تستی مثبت اعلام نشده است.
*ورود کیت آزمایش کرونا از یک هفته قبل به کشور
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که چرا ورود کرونا به کشور با فوت دو نفر در قم اعلامشده است؛ اذعان کرد: کیت تشخیصی کرونا ویروس یک هفته وارد ایران شده و به آزمایشگاه مرجع رسیده است و نمونههای آنان قبلاً گرفتهشده بود.
دهقانی تصریح کرد: از زمانی که در ووهان چین مشکل اپیدمی بیولوژیک و اورژانس بهداشت جهانی اعلام شد تیم ویژه ما همه چینیهای مسافر یزد را رصد کردند و مبادی ورودی کشور اعم از هوایی، زمینی و دریایی از سوی وزارت بهداشت کنترلشده است و دستگاهی در مبادی ورودی کشور وجود دارد تا علائم را با حضور تیم بهداشتی کنترل میکند.
*یزد از نظر تجهیزات آزمایشگاهی کرونا استاندارهای لازم را دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پاسخ به این سؤال که آیا تجهیزات لازم برای نمونهبرداری در استان هست؟
اظهار کرد: اگر فرد بیماری نوع «ساری» و دارای عفونت حاد تنفسی شامل تب، سرفههای خشک و تنگی نفس مراجعه کرد ابتدا یک متخصص اولیه حدس میزند و سپس توسط متخصص عفونی دوم تشخیص نهایی برای انجام تست کرونا داده میشود و اگر او تأیید کرد ازاینجا مورد مشکوک است و باید نمونهبرداری شود.
دهقانی افزود: کیتهای نمونهبردار هر دو آزمایش راداریم و کیت تشخیصی در اختیار انستیتو پاستور و وارداتی است و در مرکز ملی آنفولانزا انجام میشود و حداکثر زمانی برای رفتوآمد آن و اعلام نتایج آن 48 ساعت است.
وی ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور را به دودسته تقسیم کردند و برخی قبلاً تست آنفولانزا را انجام میدادند و یک بحث فنی و استاندارد و شرایط خاصی در این آزمایش وجود دارد که باید بهصورت موازی دو آزمایش همزمان در دو آزمایشگاه انجام شود و اگر نتایج هر دو آزمایش 95 درصد نزدیک به هم بود جواب آن مثبت اعلام میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد تشریح کرد: آزمایش «تیپ یک» یک تعدادی از آزمایشگاههای کشور هستند و یزد جزء «تیپ دوم» است که اعلام کردهایم در یزد تجهیزات آن راداریم و با بازدید از سوی وزارت بهداشت تأیید میشود.
دهقانی افزود: هم ما و هم تهران این دو آزمایش موازی انجام و نتایج باهم منطبق میشود و نمیتوانیم یک تستی را تنها با یک آزمایش مثبت یا منفی اعلام کنیم زیرابه ضرر بیمار است و چنانچه تست ما منفی باشد و بهسرعت به بیمار اعلام شود و نتیجه نهایی مثبت شده باشد بیمار در جامعه رها و ناقل بیماری میشود و چنانچه نتیجه نهایی مثبت باشد فرد بیمار و یا افراد خانواده باید ارتباطات خود را محدود کنند.
*فوت بیمار کرونا در یزد یک شایعه است
وی با اشاره به وجود هشت بیمار مشکوک بستری در یزد به کرونا گفت: دو سبک ازلحاظ مشکوک داریم که هشت نمونه فعلی هیچکدام علائم آنها به کرونا نمیخورد و فوتشدگان تنها یک شایعه است و حتی آزمایش آنان ارسالشده است و یک فرد فوتی مشکل قلبی داشت و کودک هشتماههای که فوتشده ربطی به کرونا ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: تا این لحظه در دنیا مورد مبتلای به کرونای زیر 9 سال نداشتیم و بچههای زیر 9 سال بسیار خفیف است و مبتلا نمیکند و اینکه بگوییم اصلاً کودکان مبتلا نمیشوند نباید دلیلی برعدم حمایت از کودکان و یا عدم پیشگیری از بیماری کرونا در این سنین باشد.
دهقانی خاطرنشان کرد: داروی موردنیاز این بیماری که «کلرکین» نام دارد در استان وجود دارد و برای بیماران بستری حاد استفاده میشود و ثابتشده که تأثیر دارد و درمان قطعی نیست ولی کمکحال است.
*از چه زمانی علائم بیماری ظاهر میشود؟
وی در خصوص اینکه از چه زمانی علائم بیماری ظاهر میشود گفت: از زمانی که ویروس وارد بدن میشود از دو روز تا 14 روز بر اساس مقاومت بدن علائم آن از خفیف تا حاد ظاهر خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره علل تعطیلی زودهنگام مدارس و مراکز آموزشی استان یزد اذعان کرد: براثر فشار مردمی ناشی از جوّ روانی بیماری کرونا در کشور، مدارس و دانشگاهها تعطیل شدند و با توجه جمعبندی نظرات با تعطیلی مدارس و یا مرکز آموزشی، سرویسها و محیط مدارس در حال ضدعفونی است و فرصتی برای بهسازی مدارس برای پیشگیری از کرونا ایجاد شد.
دهقانی در خصوص ضدعفونی دیگر اماکن عمومی هم گفت: یک ستاد در استان تشکیل شد که وظایف هر یک از دستگاهها در خصوصاً اقدامات پیشگیرانه و کنترل این بیماری ابلاغشده است و دانشگاه علوم پزشکی موظف شد پروتکل ضدعفونی کردن را رصد کند و به استانداری گزارش دهد.
وی تصریح کرد: به بهانه کرونا کارهای خوبی در حال انجام است و تیم ها ما از شنبه بسیج شدند برای حفظ سلامت مردم همه اماکن عمومی، حسینیهها و مساجد ضدعفونی انجامشده است و اتوبوسهای عمومی ضدعفونی خواهد شد و هر دستگاه متولی انجام وظایف خاصی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: سرویسهای بهداشتی عمومی در سطح استان باید دارای شوینده باشد و شهرداری، اتوبوسرانی و...
وظایفشان مشخصشده است.
*اطلاعرسانی اخبار بیماری کرونا در یزد
دهقانی گفت: برای اطلاع عموم از اخبار کرونا هرروز در بخشهای خبری و آمار نهایی تست های مثبت یا منفی هرروز ساعت 13 اعلام میشود و زودتر از این ساعت هیچ آماری اعلام نخواهد شد.
وی در خصوص نحوه انتقال بیماری هم اظهار کرد: سگ، گربه و خفاش از سوی سازمان بهداشت جهانی بهعنوان ناقلان احتمالی این بیماری اعلامشده است و اگر افراد با این حیوانات تماس دارند حتماً بهداشت فردی را رعایت کنند.
*تغذیه مناسب برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در خصوص تغذیه مناسب برای پیشگیری و یا درمان این بیماری بیان کرد: ازلحاظ طب ایرانی مواد غذایی با طبع گرم مصرف شود و مصرف میوههای تازه حاوی ویتامین ث و سبزی و مصرف سوپ بهخصوص شولی یزدی مناسب است.
دهقانی در خصوص غذاهایی که نباید مصرف کرد گفت: غذاهای پرچرب، غذاهای سرخکردنی، کبابی و فست فود را در این مدت مصرف نکنیم و از پخت کامل انواع گوشت و یا حتی تخممرغ مطمئن شویم و خوردن زیاد ادویههایی همچون دارچین و زنجبیل بیشازحد توصیه نمیشود.
*توزیع بسته های رایگان ماسک در یزد بزودی
وی درباره پیامک توزیع بسته رایگان بهداشتی شامل ماسک برای سرپرستان خانوار گفت: این پیامک نباید ارسال میشده است و در شهر قم این بسته بهداشتی شامل بروشورهای آموزشی و ماسک رایگان در حال توزیع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد اظهار کرد: وزیر بهداشت توزیع ماسک از سوی کارخانهها را ممنوع کرد و تمام این ماسک را وزارت بهداشت خریداری و در اختیار مردم قرار میدهد.
دهقانی اضافه کرد: برای هر خانواده یک بسته بهداشتی شامل تعدادی ماسک و پکیجهای آموزشی در مورد نحوه استفاده و ضدعفونیکنندهها در اختیار مراکز جامع سلامت گذاشتهشده است و دانشگاههای علوم پزشکی سامانهای دارند که برای همه مردم پرونده الکترونیک تشکیل دادهاند و با تمهیداتی که اندیشیده میشود در مراکزی که خانوارها عضوند این بسته بااطلاع رسانی قبلی به آنان توزیع میشود.
وی تأکید کرد: هنوز بسته بهداشتی وارد یزد نشده است و بهمحض ارسال به استان از طریق صداوسیما و مراکز جامع سلامت به مردم اطلاع داده میشود و افرادی که هنوز پرونده الکترونیکی ندارند برای تشکیل پرونده مراجعه نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد توصیه کرد: ماسکها را دو گروه کارکنان مراقبتکننده بیماران در بیمارستانها و یا افراد خانواده بیمار در منزل و نیز بیماران دارای علائم سرماخوردگی و تنفسی استفاده کنند.
انتهای پیام/90030