خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 15 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پارلمان شرق لیبی: هرگز اجازه تأسیس پایگاه آمریکایی در لیبی را نمی‌دهیم

فارس | بین‌الملل | دوشنبه، 05 اسفند 1398 - 09:47
رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان شرق لیبی تأکید کرد که درخواست وزیر کشور دولت وفاق ملی (غرب لیبی) درباره تأسیس پایگاه نظامی آمریکا مردود است.
ليبي،دولت،وفاق،ملي،آمريكايي،آمريكا،پايگاه،درخواست،تأسيس

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «یوسف العقوری» رئیس کمیسیون امور خارجه پارلمان شرق لیبی (طُبرق) گفت که درخواست دولت وفاق ملی برای تأسیس پایگاه نظامی آمریکا در خاک لیبی مردود است.
العقوری در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «هرگز اجازه تأسیس هیچ پایگاه آمریکایی یا هر گونه دخالت خارجی در لیبی را نخواهیم داد».
او افزود: «دولت وفاق ملی غیرقانونی است و یکجانبه عمل می‌کند و هر گونه اقدامی در این زمینه بایستی با رجوع به مجلس نمایندگان صورت گیرد».
العقوری اضافه کرد که طرف آمریکایی هرگز به این درخواست پاسخ نخواهد داد اما وزیر کشور دولت وفاق ملی با این درخواست سعی کرد رضایت دولت آمریکا و افکار عمومی آن را جلب کند.
او همچنین جامعه جهانی را مسئول رفتارهای دولت وفاق ملی برشمرد و گفت: «نباید لیبی صحنه درگیری و حضور نیروهای بیگانه باشد».
«فتحی پاشاغا» وزیر کشور دولت وفاق ملی (غرب لیبی) که از سوی جامعه جهانی نیز به رسمیت شناخته شده است، روز یکشنبه از آمریکا برای تأسیس پایگاه نظامی در لیبی به منظور مقابله با نفوذ روزافزون کشورهای خارجی در آفریقا درخواست کرد.
پاشاغا در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» گفت که در پی ارائه طرح «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در خصوص کاهش حضور نظامیان آمریکایی در آفریقا و بازاستقرار این نیروها با هدف تمرکز بر روی مقابله با گسترش نفوذ روسیه و چین، دولت وفاق ملی پیشنهاد میزبانی پایگاه آمریکایی در لیبی را داد.
او گفت: «مفهوم بازاستقرار (نظامیان آمریکا) برای ما روشن نیست اما امیدوار هستیم که لیبی را نیز دربرگیرد تا این کشور به صحنه سوء استفاده دیگر کشورهای بیگانه تبدیل نشود».
پاشاغا تصریح کرد که «حمایت روسیه از حفتر بخشی از استراتژی گسترده است و روس‌ها تنها برای دفاع از حفتر در لیبی حضور ندارند بلکه استراتژی آن‌ها در لیبی و آفریقا گسترده است».
انتهای پیام/م