۲۹ قرارداد سرمایه گذاری در بخش آب و فاضلاب رونمایی میشود
قزوین-مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور گفت: بزودی ۲۹ قرارداد سرمایه گذاری با بخش خصوصی به ارزش ۳,۵۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای تصفیه خانه آب و فاضلاب و آب شیرین کن رونمایی می شود.

حمیدرضا جانباز در حاشیه اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی شرکت آب و فاضلاب در استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر به چند سوال پاسخ داد.
جانباز در خصوص خودگردانی طرحها اظهار داشت: در بخش آب و فاضلاب بخشی از طرحها با فروش آب و درآمد تعرفهها انجام میشود و برخی از محل اعتبار تملک دارایی و سرمایهای انجام میشود اما در حالی که قیمت تمام شده هر مترمکعب آب به طور متوسط ۱,۵۰۰ تومان است اما تعرفههایی که دریافت میشود حدود ۵۰۰ تومان است و ما یک سوم قیمت تمام شده را از مردم دریافت میکنیم.
وی بیان کرد: این وضعیت باعث شده که در برخی از پروژههای زیربنایی است مانند طرحهای آب و فاضلاب و آبرسانی مشکل داشته باشیم لذا دولت جمهوری اسلامی در قالب پیوستهای قانون بودجه نسبت به تأمین اعتبار اقدام میکند لذا در اجرای این طرح خودگردانی پروژهها به طور مستقیم موفقیتی نداشتیم اما آنچه کسب کردیم این بوده که بخش خصوصی اقبال کرده و از پروژههای سرمایه گذاری استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور یادآور شد: از این روش در اجرای تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای محمود آباد نمونه و آبیک و نیز انتقال آب از سد طالقان در استان قزوین استفاده کردیم و موفق بودیم.
وی اضافه کرد: شاید این روش بتواند بخشی از مشکلات را حل کند البته مشکل تعرفه همچنان باقی است و جوابگوی هزینهها نیست و روی آن کار میکنیم و باید این وضعیت اصلاح شود.
رونمایی از ۲۹ قرارداد سرمایه گذاری جدید در کشور
جانباز در خصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوص بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی تصریح کرد: در آینده نزدیک ۲۹ قرارداد سرمایه گذاری به ارزش ۳,۵۰۰ میلیارد تومان آماده امضا میشود که در مراسمی از آن رونمایی خواهیم کرد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور یادآور شد: این طرحها در بخشهای احداث تصفیه خانههای فاضلاب و تصفیه خانههای آب و تعدادی آب شیرین کن در نقاط مختلف کشور اجرایی خواهد شد.
۴۰۰ پروژه نیمه تمام آب و فاضلاب
جانباز در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد پروژههای نیمه تمام آب و فاضلاب در کشور اظهار داشت: در نقاط مختلف کشور در حال حاضر حدود ۴۰۰ پروژه نیمه تمام وجود دارد که شامل طرحهای مختلف است.
وی گفت: ۲۰۰ مورد از طرحهای نیمه تمام شامل تصفیه خانه و خط انتقال آب و حدود ۲۰۰ پروژه مربوط به فاضلاب است که البته در این بخش طرحهای آب و فاضلاب روستایی لحاظ نشده است.
جانباز بیان کرد: در پیوست بودجه برای این طرحها میتوانیم ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار بگیریم در حالی که تکمیل این طرحها در شرایط کنونی بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی سرانه برخورداری آب و فاضلاب در بخش شهری را بیش از ۹۹ درصد اعلام کرد و اظهار داشت: یک درصد باقیمانده به دلیل تغییرات و تقسیمات کشوری است که روستایی به شهر تبدیل شده و در محدوده قرار نداشته است.
جانباز افزود: در بخش فاضلاب هم بیش از ۵۰ درصد شهرهای ما از این شبکه برخوردار شدهاند اما در زمینه فاضلاب روستایی هنوز در ابتدای کار هستیم و باید تلاش کنیم.
رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی هم تصریح کرد: امسال دو ردیف پیشنهادی در مجلس داشتیم و ۱۵۰ میلیون یورو برای اجرای طرحهای آب روستایی تصویب شده که از روز دوشنبه در صحن مطرح میشود.
ساخت ۹۸ درصد تجهیزات صنعت آب در کشور
جانباز یادآور شد: ۹۸ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت آب در داخل کشور ساخته میشود وبا توجه به محدودیت واردات و نقل و انتقالات در این عرصه کوچکترین مشکلی نداریم البته تنها در بخش صنعت شیرین سازی آب یک سری مشکلات جزئی هست که نمونه صنعتی آن ساخته شده ولی چون بازار محلی و تولید آن محدود است صرفه اقتصادی ندارد و به آن ورود نکرده ایم.
وی اظهار داشت: در بخش فاضلاب و تثبیت لجن که یک صنعت «های تک» محسوب میشود کمی به خارج وابستگی داریم اما با اتکا به توان مهندسان داخلی در محور مربوط به دانش و فن آشغال گیر بی نیاز هستیم.
جانباز اضافه کرد: اختصاص اعتباراتی از صندوق توسعه ملی از رویدادهای خوبی بود که طرحهای ما را تسریع کرده است و امیدواریم با ادغام انجام شده هارمونی مناسبی بین شهر و روستا ایجاد شود.
وی یکپارچه سازی را طرح مناسبی دانست و یادآور شد: با این طرح بخش زیادی از دغدغههای همکاران شرکت آبفای روستایی حل میشود که این موضوع در قراردادها دیده شده و از نگاه مردم هم این ادغام ارزشمند است و منجر به خدمات رسانی بهتر میشود زیرا از نیروی انسانی کارآمد به خوبی بهره میگیریم.