خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 06 مرداد 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۸۳ درصد مبتلایان به ایدز را آقایان تشکیل می‌دهند/ سال آینده؛ نرم افزار طرح پزشک خانواده اجرا می‌شود

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 01 اسفند 1397 - 15:36
رییسی گفت: در طرح پزشک خانواده نرم افزاری برای کنترل خود مراقبتی افراد میانسال در نظر گرفته شده است و در ۶ ماه اول سال آینده اجرا می‌شود.
مردان،سلامت،بهداشت،آقايان،زنان،وزارت،نظام،درصد،مراقبتي،درمان ...

به گزارش، علیرضا رییسی معاون درمان وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم سومین کنگره سلامت مردان اظهار کرد: براساس پیچیدگی‌ها در هر دو جنس زن و مرد در نظام سلامت طراحی‌هایی وجود دارد و از نظر طراحی در نظام سلامت دست ما پر است، در نظام شبکه برنامه‌های خوبی در همه گروه‌های سنی انجام داده‌ایم.
وی افزود: زنان در امر پیشگیری و بهداشت مشارکت بهتری با ما دارند، پس تا زمانی که مردان تحت نظر زنان باشند، مشکلی از نظر کنترل وضعیت و سلامت آنها نداریم؛ در سال ۲۰۰۷ با همکاری انجمن‌های علمی برای گروه‌های سنی و برای مردان برنامه خاصی تدوین و انجام شده است و در حوزه سلامت آقایان این برنامه از سال ۸۴ شروع شده است.
بیش از ۹۳ درصد از زنان تحت پوشش بیمه قرار دارند در حالی که تنها ۹۱ درصد مردان به خدمات بیمه‌ای دسترسی دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد:
رئیسی در باره سلامت مردان، افزود: چاقی شکمی آقایان بیشتر از زنان است و مردان بیشتر از زنان فست فود مصرف می‌کنند به همین دلیل سلامتی آن‌ها نسبت به زنان بیشتر دچار مشکل می‌شود.
وی ادامه داد: خودکشی موفق در بین آقایان نسبت به زنان بیشتر است؛ در سوانح ترافیکی، سرطان‌ها، مردان بیشتر از زنان آسیب می‌بینند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه علی‌رغم به کارگیری کارشناسان بهداشت روان در سیستم شبکه، مراجعه آقایان به پزشک در مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت کمتر از زنان است، افزود: یکی از اقدامات وزارت بهداشت در زمینه حفظ و ارتقاء سلامت مردان، ایجاد تعامل و آموزش آقایان است تا سبک زندگی آن‌ها اصلاح شود.
رئیسی اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم در حفظ سلامت مردان، اقدامات خود مراقبتی و تغییر سبک زندگی است.
وی ادامه داد: در خانه‌های سلامت کارشناسان بهداشت حضوری فعال دارند تا هنگام مراجعه مردم به ویژه آقایان، کار‌های غربالگری و چکاپ آن‌ها به بهترین نحو انجام شود.
معاون درمان وزارت بهداشت تأکید کرد: یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت تمرکز بر سلامت مردان است و در این راستا مدل بین‌المللی و ابزار‌های استاندارد را در زمینه خود مراقبتی در سیستم نظام شبکه در اختیار داریم و در شبکه بهداشت ابزار‌های مناسبی برای خودارزیابی سلامت مردان ایجاد کرده‌ایم.
رئیسی گفت: سامانه خودارزیابی سلامت مردان در دسترس پزشکان قرار دارد و در پرونده الکترونیکی سلامت مردان نیز به ثبت می‌رسد.
استفاده از نرم‌افزار‌های خود مراقبتی برای بهبود وضعیت سلامت مردان
وی ادامه داد: برای حفظ و ارتقاء سلامت مردان طرح افزایش فعالیت بدنی اجرا می‌شود و متأسفانه باید بگویم که مردان در مقایسه با زنان کمتر به پزشکان مراجعه می‌کنند؛ همچنین ۵۰ درصد آقایان ترجیح می‌دهند که مراقب سلامتشان باشند و ۱۸ درصد مردان درخواست اجرای رنامه‌های غربالگری‌ در محل کار دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت اضافه کرد: مردان یا باید به شبکه بهداشتی درمانی مراجعه کنند و یا ما برای غربالگری نزد آن‌ها برویم، اما راه حل سوم این است که خود مراقبتی را به روش‌های مختلف به نظام سلامت وصل کنیم که در این میان می‌توان از نرم‌افزار‌های خود مراقبتی استفاده کرد تا جامعه و مردم به نظام سلامت متصل شوند، به طور مثال اتصال جامعه به نظام سلامت در اهواز و کردکوی گلستان و حوزه علمی قم انجام شده است.
تمرکز بر مراقبت مردان از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت
رییسی افزود: یکی از برنامه‌های جدی وزارت بهداشت تمرکز بر مراقبت آقایان است.
وی افزود: ۴۲ درصد از مردان پزشکان عمومی مراکز دولتی را برای غربالگری انتخاب می‌کنند، در طرح پزشک خانواده نرم افزاری برای کنترل خود مراقبتی افراد میانسال در نظر گرفته شده است و در ۶ ماه اول سال آینده اجرا می‌شود، ما با همکاری پیشکسوتان حوزه سلامت در سطح یک سعی داریم خدمات را به تمام گروه‌های سنی به درستی ارائه دهیم.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: مردان در سن ۳۰ تا ۷۰ سال به دلیل بیماری قلبی و عروقی و تصادفات فوت می‌کنند و همچنین ۸۳ درصد مبتلایان به ایدز را آقایان تشکیل می‌دهند، حدود ۹۷ درصد آقایان با یک عامل خطر برای بیماری قلبی مانند استعمال دخانیات، فعالیت فیزیکی‌کم، استرس و اضافه وزن درگیر هستند.
انتهای پیام/