شاخصهای یک مجلس کارآمد از نگاه گیلانیها چیست؟ + فیلم
مردم گیلان با شور و آگاهی بسیار سرنوشت خود را در دوم اسفند رقم میزنند تا نمایندگان متعهدی را راهی بهارستان کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نخستین انتخابات در گام دوم انقلاب، دوم اسفندماه برگزار میشود تا نمادی از مردمسالاری دینی و وفاق ملی ایرانیان را پیشروی چشم جهانیان به تصویر بکشد.
معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: «این مجلس ماحصل خون یک جمعیتی است که وفادار به اسلام بودند و این مجلس عصاره زحمتهای طاقتفرسای این ملت مسلمان بوده است؛ این مجلس فراهم آمده از «الله اکبر» های مردم است؛ اگر بنا باشد که این مجلس فراهم آمده از «الله اکبر» مردم قدمی بر خلاف اسلام بگذارد، این مجلس مجلسی خواهد بود که بر خلاف مسیر مسلمین عمل کرده.
با تمام قدرت، بدون اینکه ملاحظه از احدی و از مقامی بشود، مجلس باید مسائل را طرح بکند و رد و بدل و انتقاد صحیح، بدون جار و جنجال، بدون هیاهو، مسائل را بگویند».
«کسی که مخالف است مخالفت خودش را بدون هیاهو بگوید.
آنکه موافق است موافقت خودش را بدون جار و جنجال بگوید.
و بعد هم رأی بگیرند.
وقتی رای گرفتند، اگر اکثریت رأی داد، و بعد هم برده شد پیش شورای نگهبان و آنها هم صحیح دانستند این رأی را، مخالف اسلام ندانستند و مخالف قانون اساسی ندانستند، اگر بعدها بخواهند شیطنت بکنند، این شیطنتها از مبادی غضب، از مبادی فاسد، بیرون میآید.
باید سر تسلیم به مجلس، یعنی سر تسلیم به اسلام وقتی مخالف اسلام نیست، سر تسلیم به اسلام فرود آورد».
همچنین رهبر معظم انقلاب فرمودند: «مردم با حضور پر شور و انتخاب خوب، مجلس قوی برای ایران قوی بسازند».
رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخابات را خنثیکننده بسیاری از نیتهای شوم آمریکاییها و صهیونیستها و بدل فن مکر و کید آنها دانستند و خاطرنشان کردند: تنها راه مأیوس شدن دشمنان، قوی شدن ایران است و یکی از مصادیق ایرانِ قوی، مجلسِ قوی است، مجلسی که بتواند با تصویب قوانین لازم و با هدایت دولتها به مسیر مطلوب، کشور را مصونیت ببخشد.
مقام معظم رهبری یک رکن قوی بودن مجلس را حضور هرچه بیشتر مردم در پای صندوقهای رأی برشمردند و افزودند: تأثیرات مجلس فقط محدود به 4 سال نیست بلکه مجلس قوی و یا مجلس ضعیف و خودباخته با تصمیمات خود میتوانند تأثیرات بلندمدتی بر کشور بگذارند.
ایشان فرمودند: «انتخابات و رأی دادن، وظیفه شرعی، ملی و انقلابی، جشن ملی و احقاق حق آحاد مردم برای دخالت در سرنوشت کشورشان است».
رهبر معظم انقلاب اسلامی، رکن دوم یک مجلس قوی را کیفیت انتخاب دانستند و در تبیین ویژگیهای نمایندگان شایسته ملت بزرگ ایران تأکید کردند: باید برای مجلس شورای اسلامی، افراد «با ایمان»، «شجاع»، «کارآمد»، «وظیفهشناس»، «پرانگیزه»، «وفادار به اسلام، مردم، انقلاب و کشور»، «سرسخت در مقابل دشمنان» و «دل نبسته به دنیا و مطامع مالی» برگزیده شوند.
مقام معظم رهبری خاطرنشان کردند: مردم باید در انتخاب نمایندگان بسیار مراقبت کنند زیرا ما در همین دوره انقلاب، نمایندگانی در مجلس داشتیم که اکنون نوکر و کلفت امریکا و دشمنان ایران هستند.
ایشان همچنین درباره حضور جوانان و افراد با تجربه در مجلس گفتند: مجلس باید یک ترکیب متناسبی از جوانان و افراد مجرب، دانا و راه بلد باشد؛ جوانگرایی یک ضرورت قطعی برای کشور است و کنشگر اصلی و پیشران حرکت رو به جلو جوانان هستند اما تکیه بر جوانان بهمعنای چشمپوشی از افراد با تجربه نیست.
انتخابات جهاد عمومی، مایه تقویت کشور و آبروی نظام اسلامی است و حضور گسترده و پرشور مردم در پای صندوقهای رأی، به توفیق الهی مایه برکت و تأثیرات تحولآفرین در کشور خواهد شد.
یک میلیون و 958 هزار 473 نفر در گیلان واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند تا 13 نماینده از استان گیلان راهی بهارستان شود و در گام دوم انقلاب پژواک همسویی مردم و نمایندگان در دیار میرزاکوچک جنگلی طنینانداز شود.
به میان مردم صبور و غیور گیلان زمین رفتیم تا از آنان بپرسیم شاخصهای یک مجلس کارآمد چیست و وظیفه امروز نمایندگان منتخب آنان چیست؟
یک رأی اولی با شوق فراوان به خبرنگار تسنیم گفت: من در انتخابات شرکت میکنم و شخصی را انتخاب میکنم که کارنامه عملکردی قابل قبولی داشته باشد و در این اوضاع اقتصادی بهجای منافع شخصی خود به فکر حل مشکلات مردم گیلان باشد.
یکی از بانوان گیلانی با تاکید بر حضور خود پای صندوق رأی عنوان کرد: نمایندهای باید راهی مجلس شود که برنامه کاری مدونی برای اشتغال جوانان گیلان داشته باشد و به داد مستضعفان برسد.
یکی از نانوایان گیلانی با بیان اینکه گیلان مشکلات زیادی دارد و کسی باید راهی مجلس بشود که برای مردم کار کند گفت: نماینده مردم باید به داد ما قشر کارگر که حتی بیمه هم نداریم برسد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
یکی دیگر از جوانان گیلانی با اشاره به ضرورت تصویب شفافیت آرا در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نمایندگان منتخب مردم باید تنها به منافع مردم بیندیشند و از آقازاده بازی جداً بپرهیزند.
پای صحبت تک تک گیلانیان که نشستیم بر حفظ شأن نمایندگی و پرهیز از هرگونه سفارش نمایندگان در راستای منافع شخصی و خانوادگی به شدت تاکید داشتند و بزرگترین مشکل گیلان را اشتغال جوانان میدانستند.
کلید واژههای صحبتهای امروز مردم ایجاد اشتغال، کاهش مشکلات معیشتی مردم، بازگشایی کارخانههای تعطیل شده گیلان و حمایت از فعالیتهای اقتصادی خرد بود.
مردم گیلان دیگر به وعدههای بیپایه و اساس کاندیداها توجهی ندارند و با حضور پرشور خود نمایندگان متخصص و متعهد را منتخب خود میدانند.
از جمله وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونگذاری و نظارت است و هر یک از نمایندگان میتوانند در نطق پیش از دستور خود هرگونه کوتاهی مجریان در اجرای قوانین را بهطور شفاهی تذکر دهد و یا در صورت نقض قانون یا سوء جریان امور در دستگاههای اجرایی، نمایندگان مجلس میتوانند از طریق رئیس مجلس به وزیر مسئول یا رئیس جمهور بهطور کتبی تذکر دهند.
طبق اصل 76 قانون اساسی «مجلس شورای اسلامی حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد».
بر این اساس موضوع تحقیق و تفحص عام است و شامل کلیه بخشهای کشور علاوه بر وزارتخانهها و دولت میشود.
بر اساس اصل نود قانون اساسی «هر کسی شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد میتواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند.
مجلس موظف است به این شکایت رسیدگی کند و پاسخ کافی بدهد.
کاندیداهای مجلس شورای اسلامی بر اساس تخصص خود باید در کمیسیونهای تخصصی مجلس حضور یافته و از منافع مردم استان خود جانانه دفاع کنند و نگذارند حزب و گروه خاصی ثروت یک استان را در تصرف خود داشته باشد.
مردم گیلان دیگر به شعارها و وعدههای توخالی کاندیداها رأی نمیدهند و تنها افرادی را راهی بهارستان میکنند که برنامه عملیاتی و مدونی برای حل معضلات استان داشته باشند و در راستای خط ولایت فقیه، سابقه عملکرد صادقانهای در کارنامه کاری خود برای مردم درج کرده باشند.
انتهای پیام/616/ز