خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بیشترین فعالیت ما پیگیری احیای «زاینده رود» و «گاوخونی» بوده است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 24 دی 1397 - 16:50
اصفهان - سرپرست معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان اصفهان گفت: بیشترین حجم فعالیت ما پیگیری احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی بوده است و امیدواریم با اراده جمعی از وضعیت کنونی خارج شویم.
خشكسالي،پايش،زيست،ابراز،حيات،وحش،مناطق،اصفهان،استان،حفاظت،تا ...

به گزارش خبرنگار مهر، حسین اکبری ظهر دوشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه استان اصفهان ده و نیم میلون هکتار وسعت دارد، اظهار داشت: یک میلیون و ۳۰۰ هکتار در از این مساحت در قالب ۹ منطقه حفاظت شده و ۷۵۰ هزار هکتار نیز شامل۱۲ منطقه شکار ممنوع است.
وی افزود: ۹ منطقه مستعد محیط زیستی در استان داریم که برای مدیریت مشارکتی حیات وحش پیشنهاد داده ایم که این مناطق حدود یک میلیون هکتار وسعت دارد.
سرپرست معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه ۴۸۴ گونه مهره دار شامل ۶۲ پستاندار، ۲۹۶ پرنده، ۴۲ خزنده، هشت گونه دوزیست و ۴۱ گونه ماهی در اصفهان وجود دارد و هر سال تعدادی گونه جدید نیز شناسایی می‌شود، ابراز داشت: ذخایر ژنتیکی گیاهان استان اصفهان نیز شامل دو هزار گونه گیاهی است.
وی با اشاره به وظایف بخش نظارت و پایش استان اصفهان ابراز داشت:‌ مسایل مربوط به محیط طبیعی، معادن، پروژه های عمرامی، دام، تخریب و تصرفات، اصلاح و معرفی مرزهای مناطق، بیماری‌ها، خشکسالی، تغییرات، اقلیم، جاده و راه رودخانه، تالاب، حفاظت، ارتقای مناطق حفاظت شده، مراکز تکثیر و پرورش حیات وحش، پروانه شکار و صید، بازدید مناطق حفاظت شده، ذخایر ژنتیکی، سرشماری حیات وحش، پروژه های پژوهشی، مباحث آموزشی و مدیریت خشکسالی به این بخش مربوط می شود.
اکبری ابراز داشت: مهم ترین مشکل در مناطق حفاظت شده موضوع خشکسالی و حفاظت از کریدورهای حیات وحش است، بر این اساس ساخت آبشخور و علوفه رسانی به مناطق دارای بحران به منظور حفاظت از حیات وحش بارها در طول سال گذشته انجام شده است.
وی تبعات خشکسالی گاوخونی را جدی برشمرد وبیان داشت: بیشترین حجم فعالیت ما پیگیری احیای رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی بوده است و امید داریم از این وضعیت کنونی با یک اراده جمعی در کشور و استان خارج شویم.
انتخاب تالاب گاوخونی برای اجرای فعالیتهای زیست بومی
سرپرست معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان اصفهان با اشاره به تدوین سند مدیریت زیست بومی تالاب گاوخونی ابراز داشت: سه تالاب منتخب برای اجرای فعالیتهای زیست بومی در کشور انتخاب شده است که گاوخونی از آن جمله است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۹ پژوهش هدفمند راجع به تالاب گاوخونی انجام شده است، ابراز داشت: از این تعداد سه پروژه مربوط به پایش و ۹ پروژه به شکل اجرایی در ارتباط با لایروبی گاوخونی و ساماندهی مسیر رودخانه تا تالاب بوده است.