نوع اندیشه ورزی سیاست و حکومت در تاریخ ایران کمتر مورد نقد قرار گرفته است
نویسنده کتاب «شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری» گفت: تاکنون کتابهای بسیار خوبی در مورد اندیشه سیاست ورزان غربی و اسلامی نگارش و منتشر شده اما نوع اندیشهورزی سیاست و حکومت در تاریخ ایران کمتر مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

ایسنا/خراسان رضوی نویسنده کتاب «شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری» گفت: تاکنون کتابهای بسیار خوبی در مورد اندیشه سیاست ورزان غربی و اسلامی نگارش و منتشر شده اما نوع اندیشهورزی سیاست و حکومت در تاریخ ایران کمتر مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
دکتر روح الله اسلامی، در نشست رونمایی و بررسی کتاب «شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری» که در کانون فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در کتاب "شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری" سعی شده است عوامل مرتبط با زمان انحطاط یا اقبال به سیاست و حکومت داری در تاریخ گذشته ایران و دورههای میانه و معاصر مورد تحلیل قرار گیرد.
در این کتاب اندیشه «ایرانشهری» و مؤلفههایی که دچار تغییر شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
وی افزود: این کتاب روایت اندیشه سیاسی تداومی ایران در بستر حکومتمندی ایرانشهری است.
مدلها و شاخصهای شکوه و فرود حکومتمندی از عهد باستان تا دوره جدید با تأکید بر اندیشمندان، رسالههای فنی مملکتداری و نیز تحلیل و گزارههای آنها برای آبادانی کشور بررسی میشوند.
نویسنده کتاب «شکوه و زوال سیاست در اندیشه ایرانشهری»، تصریح کرد: در بخش دیگری از کتاب، هزارمین سال تولد خواجهنظامالملک نوشته شده و دو فصل کتاب به اندیشههای نظامساز و هنر حکومت او اشاره دارد.
در این کتاب ابتدا از منظر فیلسوف عقلگرای آلمان، یعنی هگل، اندیشه ایران در دوره باستان بررسی میشود و سپس از این شکوه به انحطاط پایان عصر ساسانیان، قدم میگذارد، جایی که ارداویرافنامهها مشروعیت نظام سیاسی را نابود کردند.
اسلامی اضافه کرد: در ادامه به تداوم خرد سیاسی ایران در دوره میانه میپردازیم و در این بخش سعی شده است زوایای کار نشده اندیشمندان مهمی مانند ابنمقفع، فردوسی، مسکویه و خواجهنظامالملک تحلیل شود و در پایان نیز ارتباط استراتژیک آنها با زمانه معاصر، به خصوص با محوریت حفظ ایران بررسی میشود.
انتهای پیام