خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سد نشاط مردم بیرجند برداشته شد

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 27 بهمن 1398 - 10:38
منطقه نمونه گردشگری بنددره بیرجند یکی از مهم‌ترین بندهای تاریخی و وسیع‌ترین بندهای کوهستانی این شهر به شمار می‌آید که در سال 1294 هـ . ق به فرمان امیر شوکت‌الملک احداث شد و اکنون پس از سال‌ها توجه مردم را جلب کرده است.
بيرجند،بند،توسعه،دره،قرار،منطقه،توجه،شهر،تفرجگاه،تفريحي،استا ...

ایسنا/خراسان جنوبی منطقه نمونه گردشگری بنددره بیرجند یکی از مهم‌ترین بندهای تاریخی و وسیع‌ترین بندهای کوهستانی این شهر به شمار می‌آید که در سال 1294 هـ .
ق به فرمان امیر شوکت‌الملک احداث شد و اکنون پس از سال‌ها توجه مردم را جلب کرده است.
قدمت این اثر تفریحی و تاریخی به اواخر عصر زندیه و اوایل عصر قاجاریه می‌رسد.
این سد همانند شیاهای واقع در کوه، در بهترین موقعیت مکانی دره پایین روی طبقات رسوبی سطح رودخانه ساخته شده است.
در ساخت بند دره از آجر، سنگ و ملات آهک و ساروج استفاده شده و نمای بیرونی آن از آجر تشکیل شده است.
به گزارش ایسنا، دیوار این بند از سطح دره دارای ارتفاع نزدیک به 15 متر طول و 35 متر عرض بوده که بین 3 تا 5 متر متغیر است.
برای استحکام بیشتر دیواره سد، پشت بند بزرگی ساخته شده و در مرکز دیواره، محفظه‌ای چاه مانند وجود دارد که در هر 100 سانتی متر ارتفاع به سمت بند دریچه ای جهت راه یافتن به داخل بند قرار دارد.
این سد در 5 کیلومتری انتهای خیابان مدرس بیرجند در میان رشته کوه باقران قرار گرفته و به علت آن که آب بند از دره بالا و پایین عبور می‌کند به این نام شهرت یافته است.
کوهستانی بودن منطقه موجب شده که بند دره همواره مورد توجه و استقبال کوهنوردان قرار گرفته و چشمه آبی که از دل کوه می‌جوشد نیز توجه گردشگران و حتی مردم شهر را به خود جلب کرده است.
بند دره در سال ۱۳۸۱ از سوی سازمان میراث فرهنگی با شماره ۴۸۱۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
این سد پس از سال‌ها مورد توجه مسئولان قرار گرفته و قرار است تبدیل به تفرجگاهی شود تا مردم به راحتی بتوانند از این مکان تفریحی لذت ببرند.
برنامه‌های اجرایی برای توسعه زیرساخت‌های بنددره
محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت توسعه فضاهای رفاهی و تفریحی در سطح استان و شهر بیرجند اظهار کرد: تفرجگاه بنددره دارای ظرفیت مطلوبی برای توسعه گردشگری و مورد اقبال شهروندان و گردشگران است، اما این محل کاستی‌هایی در بخش زیرساخت‌ها از جمله راه دسترسی، روشنایی و معابر دارد، در همین راستا و به منظور توسعه خدمات و فضاهای رفاهی تفرجگاه بنددره فعالیت‌ها و کلیات برنامه‌های اجرایی برای توسعه زیرساخت‌های آن نیازمند کار کارشناسی است؛ لذا از تکرار و دوباره کاری اقدامات فعلی خودداری شود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر هماهنگی بین دستگاه‌ها و تسریع در اقدامات، افزود: انتظار ما از دستگاه‌های اجرایی این است که با مدیریت زمان و تعامل تلاش کنند فاز اول توسعه زیرساخت‌های تفرجگاه بنددره در ایام نوروز به بهره‌برداری برسد.
معتمدیان گفت: با استفاده از ظرفیت‌های طبیعی اطراف بیرجند، تفرجگاه «بنددره» با الگوی جدید مدیریتی که زیاد متکی به پول نیست و بسیج امکانات استان به زودی ساخته می‌شود.
وی با بیان اینکه این تفرجگاه با نگاه جدید ساخته می‌شود و می‌تواند مورد استفاده همه مردم شهر قرار گیرد، اظهار کرد: فضای تفریحی و رفاهی مناسب برای نشاط مردم از دغدغه‌های مدیران استان است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه با بهسازی و توسعه زیرساخت‌ها در بند دره، شاهد تحول در حوزه گردشگری استان و شهر بیرجند خواهیم بود، افزود: بهسازی زیرساخت‌ها در شرایط موجود و توجه به این منطقه گردشگری، سال‌هاست از مطالبات به حق مردم است.
معتمدیان بیان کرد: در حال حاضر تلاش بر این است که زیرساخت‌های لازم و امکانات تفریحی مناسب در شأن مردم در این مکان فراهم شود.
وی تصریح کرد: مردم علاقه‌مند به استفاده از این جاذبه طبیعی هستند، اما امکانات و زیرساخت‌های در حد صفر، این امکان را فراهم نمی‌کند.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، شرکت توزیع نیروی برق، شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شرکت آب و فاضلاب و سایر ادارات مرتبط هر کدام وظیفه‌ای در این حوزه به عهده گرفته‌اند.
معتمدیان با بیان اینکه با همت مدیران و تلاش شبانه روزی دستگاه‌ها فاز اول کار تا عید نوروز به اتمام خواهد رسید، افزود: ایجاد زیرساخت‌ها و بهبود شرایط موجود در ترغیب سرمایه گذاران برای حضور و سرمایه‌گذاری مؤثر خواهد بود.
وی یادآور شد: اعتبار مورد نیاز اجرای طرح توسعه زیرساخت‌های بند دره تامین و در اختیار دستگاه‌های مرتبط قرار می‌گیرد تا هر کدام بتوانند وظیفه خود را در این طرح عملیاتی کنند.
کم لطفی دستگاه‌های متولی باعث اوضاع کنونی بنددره شد
محمدعلی جاوید، شهردار بیرجند با بیان اینکه با آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه زیرساخت‌ها، بنددره دوباره به آغوش بیرجند برگشت، گفت: انتظار داریم این فعالیت تداوم یابد تا بتوانیم در مدت زمان کوتاهی در این منطقه به مردم خدمات‌رسانی کنیم.
وی اظهار کرد: باغ‌های ایرانی براساس سنتی احداث می‌شدند و طبق بررسی‌های به عمل آمده، بنددره از جمله باغ‌های مطبق است.
وی با بیان اینکه شرایط جوی و کم لطفی دستگاه‌های متولی باعث ایجاد وضعیت کنونی بنددره شده است، افزود: رسیدگی به این منطقه و ساماندهی آن جزء مطالبات عمومی شهروندان بوده است.
شهردار بیرجند بیان کرد: انگیزه در مدیران برای ساماندهی وضعیت بنددره وجود داشت، اما با تدبیر و درایت استاندار این انگیزه رشد یافت و امروز روز ماندگاری در تاریخ بیرجند خواهد بود.
جاوید ادامه داد: قرار است براساس تقسیم بندی کارها، شرکت توزیع برق در مدت زمان کوتاهی روشنایی مسیر جاده و فضاهای اطراف را تامین کرده و اداره کل راهداری نیز از کمربندی پیامبر اعظم(ص) آن بخشی که امکان دارد دوبانده و تعریض کند.
شهردار بیرجند با بیان اینکه میراث فرهنگی نیز وظیفه نصب آلاچیق و تامین خدمات رفاهی را برعهده خواهد داشت، افزود: شهرداری بیرجند نیز نسبت به تهیه طرح این مجموعه اقدام و در راستای احداث عملیات عمرانی اقدام خواهد کرد.
جاوید اظهار کرد: نگاه ما بر این است که فضای بکر و طبیعی این منطقه حفظ شده و با کاشت گونه‌های گیاهی متناسب با آب و هوا این منطقه را ارتقا دهیم.
وی از مردم، سمن‌ها و دستگاه‌ها خواست تا در اقدامات آینده در کنار شهرداری باشند تا این فضا که شناساسنامه شهر است، ساماندهی شود، یادآور شد: تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا بنددره در بلندمدت به اکوپارک تبدیل شود.
امید است با توجه مسئولان به حوزه‌های نشاط و سرگرمی مردم، این فاکتور مهم در زندگی اجتماعی در استان تزریق شود.
انتهای پیام