تولید پوشش خوراکی برای بهبود ماندگاری میوهها
میوهها از جمله غنیترین و ارزشمندترین مواد غذایی هستند که بعد از چیده شدن ماندگاری زیادی ندارند. اما یک پوشش جدید خوراکی میتواند به حل این مشکل کمک کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تک اکسپلوریست، محققان هندی موفق به تولید نوعی پوشش خوراکی شدهاند که در صورت پوشاندن میوهها با آنها، ماندگاری و عمر میوههای چیده شده به میزان چشمگیری افزایش مییابد.
هند بعد از چین از نظر میزان تولید میوه در جهان در رتبه دوم قرار دارد.
این کشور در سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۰۰ میلیون تن میوه و سبزی تولید کرده و بخش زیادی از آن را به بازارهای جهانی صادر کرده است.
۸۰ تا ۹۰ درصد از وزن میوههای مختلف را آب تشکیل میدهد که بعد از چیده شدن میوهها، آب آنها به تدریج تبخیر شده و در نتیجه طعم و مزه آنها تغییر میکند.
مشکلات ناشی از ضعف روشهای نگهداری میوه در هند باعث از دست رفتن ۲۵ تا ۳۰ درصد از آنها میشود.
در نتیجه محققان هندی یک نوع پوشش کامپوزیتی خوراکی و غیر مسموم برای پوشاندن و سالم نگهداشتن طولانی مدت میوهها ابداع کردهاند.
در این پوشش از پلی ساکارید گندم و اسید استئاریک مشتق از پلی ساکارید سبوس جو دوسر استفاده شده است.
استفاده آزمایشی از این پوشش برای افزودن بر ماندگاری میوههایی همچون سیب، گلابی و موز موفقیت آمیز بوده و این کار از کاهش وزن و نرم و فاسد شدن میوهها نیز جلوگیری کرده است.
با استفاده از این پوشش سیب، گلابی و موز به ترتیب به مدت ۳۰ روز، شش تا هشت روز و نه روز بدون کاهش کیفیت سالم باقی ماندهاند.
سهولت تولید پوشش یادشده و هزینه پایین این کار از جمله دیگر مزایای این روش محسوب میشود.