حوزهها و مدارس علمیه رکن محوری تحقق تمدن نوین اسلامی هستند
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی گفت: حوزهها و مدارس علمیه رکن محوری تحقق تمدن نوین اسلامی هستند و باید در مسیر اسوهپروری حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیتالله سید صمصامالدین قوامی ظهر امروز در اجلاس سراسری مدیران مدارس علمیه این حوزه، اصول مدیریت در منظر فقه را در راستای چابکسازی و جلوگیری از دیوانسالاری و خودکفایی مدارس علمیه تبیین کرد.
وی با بیان اینکه هر چه حوزهها آمادهتر باشند، نظام اسلامی سالمتر و بیمهتر خواهد بود گفت: مدیریت جهادی در حوزههای علمیه یعنی با کمترین هزینه بیشترین بهره را ارائه دهیم.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با تاکید بر اینکه مدیریت اسلامی تفویضی است، افزود: قدرت تدبیر و قدرت مالکیت بر خویش و جامعه و کنترل اوضاع همگانی از جمله وظایف اصلی مدیران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ربوبیت خدا میتواند مدل مدیریتی ما باشد، تصریح کرد: عبودیت اکسیری است که عمق آن ربوبیت است لذا ما اول باید فرهنگ عبودیت را نهادینه کنیم.
وی با اشاره به اسماء متبرکه خداوند، افزود: هر کدام از اسماء خداوند صفتی است که میشود انسان به آن متخلق شود و خداوند متعال نیز در قرآن و احادیث قدسی میگوید که همانند من باشید لذا شبیه شدن به اخلاق خدا امکانپذیر است.
امام جمعه پردیسان با بیان اینکه ما خدا را مدبرالامور میدانیم لذا باید از او یاد بگیریم تصریح کرد: ما در تایید و تبیین مطالب در جامعه بهدنبال نظر و تفکر اندیشمندان غربی هستیم اما بهدنبال سخنان خدا در قرآن کریم کمتر رفتهایم.
وی با اشاره به اینکه خداوند در 6 هزار و 666 آیه قرآن کریم، روش مدیریتی خود را ارائه داده است تاکید کرد: با توجه به آیه «هو الذی فی الامیین رسولا منهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین» خداوند متعال پیامبران را برای هدایت بشر مبعوث کرد.
قوامی با بیان اینکه اخلاق، عقاید و احکام برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی لازم است و اساس کار حوزههای علمیه نیز بر آن استوار است گفت: در مراکز مدیریت اول باید کادرسازی کرد و سپس فرایند رهبری و رهبرپروری در مدارس علمیه را ترویج داد.
وی به نامه امام علی(ع) به مالک اشتر اشاره و افزود: امام علی(ع) در این نامه 27 وظیفه از جمله امر به تقوا و اطاعت خدا، مدارا با مردم، نهی از تکبر، نهی از ظلم، نهی عیب جوئی از مردم، جلب رضایت مردم و مشورت صحیح را به مالک اشتر تفویض کرد.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان اینکه مدیر مافوق باید با اطمینان، مسئولیت را به افسران ارشد خود واگذار کند گفت: مدیر نقش تاثیرگذاری در مدرسه دارد و طلاب بهعنوان امانت در درجه اول دست مدیر است لذا مدارس علمیه باید به سمت مدرسه مطلوب پیش روند.
وی با اشاره به اینکه مدرسه مطلوب دارای چهار بعد نظم، رشد، انگیزش و معنویت است، ابراز داشت: مدارس علمیه باید اسوه تربیت کنند و در فرهنگ اسلامی، اسوه به معنای پیروی نیک و سودمند است از این رو مدیران مدارس علمیه نقش کلیدی در اسوهپروری دارند.
قوامی با بیان اینکه ما انقلاب اسلامی کردیم تا ارزشهای اسلامی وارد آموزشهای عالی شوند گفت: اگر نظریه حوزه مدرسهمحور تایید و اجرایی شود به سمت مدرسه مطلوب در حوزههای علمیه خواهیم رفت و تربیت نیروهای اثربخش پیشتر از پیش تحقق مییابد و با سرعت بیشتری به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی پیش خواهیم رفت.
انتهای پیام/281/ح