4 هزار واحد جدید در استان اردبیل احداث میشود
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: 4 هزار واحد جدید در استان اردبیل احداث میشود.

محبوب حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، درباره آخرین وضعیت پرونده مسکن مهر در اردبیل گفت: سهمیه استان اردبیل 41 هزار و 150 واحد مسکن بود که از این تعداد 40 هزار و 230 واحد به اتمام رسیده و تحویل مردم شده است.
وی با بیان اینکه 524 واحد مسکن مهر در اردبیل دچار مشکلاتی بود، افزود: 3 سال اختلاف با پیمانکار به درازا کشید و در نهایت با خلع ید وی پیمانکار جدید مشغول به کار شد که باز به دلیل افزایش قیمتها پیمانکار دوم نیز کنارهگیری کرد.
در نهایت با برگزاری مجدد مناقصه 192 واحد به اتمام رسید و مابقی نیز 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اضافه کرد: 500 واحد مسکن مهر در پارس آباد نیز رو به اتمام است و عملیات محوطه سازی خاتمه یافته است.
از سویی پیمانکار متعهد به نصب آسانسور است که درنهایت با نصب آن تا عید سال 99 میتوانیم این پروژه را تحویل دهیم.
حیدری با تاکید به اینکه گره کور مسکن مهر اردبیل در مسکنهای تعاونی است، ادامه داد: امیدواریم مشکل حقوقی مسکنهای تعاونی نیز حل و فصل شود و تا پایان سال جاری و عید سال 99 پرونده مسکن مهر را ببندیم.
وی با اشاره به عملکرد مطلوب بنیاد مسکن استان در مسکن مهر افزود: راه و شهرسازی نیز به تعهدات خود عمل کرده و امید میرود مسکن مهر تا پایان سال به اتمام برسد.
طرح اقدام ملی به معنی شهرک سازی نیست
وی در خصوص طرح جدید دولت برای خانه دار کردن مردم اضافه کرد: در قالب طرح اقدام ملی با تامین زمین به دنبال خانه دار کردن متقاضیان هستیم که در فاز نخست 4 هزار واحد احداث میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تصریح کرد: به همین منظور 5 قطعه زمین در شهر اردبیل انتخاب شده که میتوان در این قطعات در مجموع 540 واحد مسکونی احداث کرد.
به گفته حیدری این طرح به معنی شهرک سازی و یا ساخت مسکن در حاشیه شهها نیست در مقابل زمینهای انتخابی در جایی واقع شده که تمامی زیرساختهای لازم فراهم است و زمین در محدوده شهر واقع شده است.
وی با بیان اینکه برای اردبیل 500 واحد دیگر نیز پیشبینی شده که در حال آمادهسازی زمین هستیم و در فراخوان دوم زمینهای جدید معرفی میشود، افزود: به جز سه شهر نیر، سرعین و مشگین شهر در مابقی شهرها زمین در اختیار داشتیم که در حال رایزنی برای اختصاص زمین در این سه شهر هستیم.
وی با بیان اینکه مطابق توافقنامه با ستاد اجرایی حضرت امام(ره)، پیمانکار انتخاب شده است و در سفر رئیس جمهور کلنگ زنی 540 واحد در اردبیل انجام شد، ادامه داد: هزینه ساخت هر متر مربع 2 تا 2.5 میلیون برآورد شده که برای 2 میلیون تومان آورده مردم باید 100 میلیون باشد و 30 میلیون تومان از آن را در ابتدا به صورت کامل پرداخت کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه در این طرح عنوان شده زمین یک سوم قیمت ساخت است، گفت: در صورتی که این بند حذف شود زمینهای مناسب دیگری را نیز برای اجرا پیشبینی کردهایم.
به گفته حیدری ثبت نام فاز نخست مسکن ملی در اردبیل تنها در نیم ساعت انجام شد اما بررسیها نشان میدهد 70 درصد متقاضیان واجد شرایط نیستند که بیشک غربال میشوند و سیاست ما این است این طرح تا پایان سال آینده به اتمام برسد.
هزار متقاضی احداث مسکن در بافت فرسوده
حیدری با تاکید به اینکه در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت از بنیاد مسکن برای اختصاص زمین مدد خواهیم گرفت، ادامه داد: برای این شهرها حدود 700 واحد پیشبینی شده است.
وی به احداث 330 واحد مسکن مشارکتی نیز اشاره کرد و گفت: از این تعداد 120 واحد در مشگین شهر و 210 واحد در اردبیل احداث میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان در خصوص اقدامات انجام شده برای ساماندهی بافت فرسوده نیز گفت: ما در بافت فرسوده و بافت میانی شهری برای 3600 واحد ظرفیت اعطای تسهیلات داریم.
به گفته حیدری تاکنون هزار نفر متقاضی از تسهیلات بهره مند شدند و آماده ارائه تسهیلات برای افراد متقاضی دیگر نیز هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مسکن ملی در بافت فرسوده احداث میشود یا نه، افزود: راه و شهرسازی در اجرای مسکن ملی باید زمین مناسب در اختیار متقاضی قرار دهد و ما در بافت فرسوده و سکونتگاهها زمین نداریم.اما دستگاههایی که در این بخشها زمین در اختیار دارند موظف به اختصاص زمین هستند.
حیدری ادامه داد: اگر سایر دستگاهها در اعطای زمین مشارکت کنند میتوانیم مسکن ملی را در زمین اعطایی نیز احداث کنیم.
بازآفرینی مسئولیت یک دستگاه اجرایی نیست
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در خصوص طرح دیگر ساماندهی بافت شهری گفت: مهمترین طرحی که صرفا پروژه محور نیست، طرح بازآفرینی شهری است.
وی افزود: در سال 97 صورت جلسهای امضا شد ما بین استاندار، معاون وزیر و راه و شهرسازی استان و مقرر شد 39 میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یابد و پروژهها نیز مشخص شد.
حیدری بیان کرد: این طرح باید با مشارکت تمامی دستگاهها عملیاتی شود و این تصور که مربوط به حیطه وظایف راه و شهرسازی شمرده میشود،صحیح نیست.
وی با تاکید به اینکه بازآفرینی باید با مشارکت دستگاهها انجام شود افزود: در بازآفرینی ما نیازمند نقشه و مختصات بودیم که یک سال زمان سپری شد تا بتوانیم نقشه و مختصات را از دستگاههای مختلف از جمله علوم پزشکی، نوسازی مدارس، شهرداریها و آب و فاضلاب دریافت کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تاکید کرد: با احصا نقشه بالای 95 درصد از طرح قطعی شده و پیمانکار نیز انتخاب شده است.قرار است 20 درصد از اعتبار نیز اختصاص یابد تا طرحها اجرا شود.
به گفته حیدری این طرح صرفا پروژه محور نیست و آموزش و جلب مشارکت مردم را نیز دنبال میکند.
وی متذکر شد: از سویی در قانون آماده است که هر دستگاه اجرایی موظف است 30 درصد از منابع عمرانی خود را به بازآفرینی اختصاص دهد و انتظار ما حمایت دستگاهها در اجرای این طرح مهم و موثر است.
انتهای پیام/136