رشد ۱۲۰ درصدی صادرات برق در تابستان
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در تابستان امسال صادرات برق ۱۲۰ درصد رشد داشته است.

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت توانیر گفت: در تابستان امسال صادرات برق ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
محمدحسن متولیزاده صبح امروز (۲۱ بهمن) در مراسم افتتاح پروژه مرکز دیسپاچینگ منطقهای زنجان، ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر، اظهار کرد: طی چهل سال گذشته افتخارات زیادی توسط وزارت نیرو رقم خورد و به جرأت میتوان گفت که صنعت برق در ارائه خدمات به مردم پیشتاز بوده و این در حالی است که پیش از انقلاب، ایجاد زیرساختهای صنعت برق توسط مشاوران و پیمانکاران خارجی انجام میشود.
این مسئول با بیان اینکه صنعت برق ایران به خودکفایی کامل رسیده و در صدور این خدمات حوزه برق نیز اقدامات مهمی داشته است، ادامه داد: ایران کشوری است که در بحث صدور برق در منطقه پیشتاز است و در تامین تجهیزات برقی نیز زنجان جزو استانهای برتر است.
وی افزود: صنعت برق در اجرای سیاستها و اهداف انقلاب اسلامی پیشتاز است؛ چراکه در بخش محرومیتزدایی به خوبی پیشرفت داشته، به طوری که میتوان گفت پوشش برقرسانی در مناطق روستایی تقریبا به صددرصد رسیده و ممکن است تعدادی آبادی و یا روستای زیر ۱۰ خانوار که به صورت فصلی زندگی میکنند، پوشش برق نداشته باشند.
متولیزاده تصریح کرد: در حال حاضر ۱.۲ میلیارد نفر از ساکنان کره زمین محروم از نعمت برق هستند و جهان برای برقرسانی همگانی سال ۲۰۵۰ را در نظر گرفته که این اتفاق ۳۰ سال زودتر در ایران محقق شده و این ادعای صحیحی است که صنعت برق در اجرای سیاستهای اقتصادمقاومتی نیز موفق بوده است.
متولیزاده با اشاره پیشبینیهای انجام شده برای تابستان امسال، یادآور شد: با وجود پیشبینیهایی که اتفاق افتاد، تابستان امسال، خاموشی اتفاق نیفتاد ولی با این وجود ۱۲۰ درصد صادرات برق در کشور افزایش یافت و با توجه به سیاستهای تشویقی انجام شده، مشترکان برق ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش دریافت کردند که با اعمال این سیاستهای تشویقی از هزینهکرد ۷۰۰۰ میلیارد تومان جلوگیری شد و برابر با ۲۰۰۰ میلیارد تومان صادرات نیز انجام شد.
وی صنعت برق را صنعتی با فرآیندی از تولید به مصرف توصیف کرد و گفت: در صنعت برق باید همواره همه بخشهای توزیع و انتقال بهروز و فعال باشد و لازم به ذکر است که استان زنجان صنعت برق فعال و پایدار دارد و امروز نیز با افتتاح مرکز دیسپاچینگ منطقهای زنجان، این استان کنترل و مدیریت شبکه خود و استان قزوین را عهدهدار میشود.
این مسئول با بیان اینکه زنجان استانی در حال توسعه است، اظهار کرد: در استان زنجان ۷۰ درصد انرژی در بخش مولد مصرف میشود و میانگین مصرف انرژی در بخش مولد کشور ۵۰ درصد است که نشان میدهد استان زنجان تاثیر بالایی در ثروتآفرینی کشور دارد.
متولیزاده خاطرنشان کرد: صنعت برق همواره در حال رشد و توسعه بوده و همواره حجم سرمایهگذاری صنعت برق همواره ۸ برابر رشد جمعیت بوده است.
در ادامه، مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان زنجان نیز بیان اینکه تعداد ۱۶ مشترک با ۲۹۹.۲۶۶ مگاوات قدرت قراردادی با شرکت برق منطقهای ارتباط دارند، اظهار کرد: این نوع قرارداد در سال ۱۳۵۷ وجود نداشت.
بهمن اللهمرادی ادامه داد: هماکنون نیروگاههای گازی با ظرفیت ۶۴۸ مگاوات، سه نیروگاه بادی با ظرفیت ۱۶۳.۷۲ مگاوات، ۲۵ نیروگاه مقایس کوچک با ظرفیت ۱۲۲.۶۶۱ مگاوات و چهار نیروگاه خروشیدی با ظرفیت ۱۰.۱ مگاوات در حوزه برق منطقهای زنجان فعال است و این در حالی است که از پیش از انقلاب هیچ یک از این نیروگاهها دایر نبود.
وی افزود: نیروگاههای ۳۶۹۵ مگاواتی بادی، ۳ هزار و ۴ مگاواتی نیروگاه خورشیدی و ۲۶.۹ مگاواتی نیروگاه زیست توده نیز نیروگاههای دارای قابلیت احداث در برق منطقهای زنجان است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان زنجان خاطرنشان کرد: در مجموع ۲ میلیون ۴۰۷ هزار و ۹۱۵ نفر جمعیت تحت پوشش برق منطقهای زنجان است و ۳۷ هزار و ۷۹۰ کیلومتر مربع مساحت زیر پوشش شرکت برق منطقهای زنجان است.
انتهای پیام