خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتقاد از بی توجهی دانشگاهیان به تألیف کتب علوم انسانی

مهر | دین و اندیشه | سه شنبه، 30 بهمن 1397 - 16:04
رئیس هیئت موسس و هیئت امنا دانشگاه آزاد گفت: علوم انسانی اسلامی از علوم انسانی غربی ها جلوتر است اما فارغ التحصیلان دانشگاه های ما به دلیل توجه به کتب غربی از این موضوع بی اطلاع هستند.
اسلامي،دانشگاه،تاليف،آزاد،كتب،ولايتي،تمدن،انساني،علوم،انقلاب ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، علی‌اکبر ولایتی در همایش رونمایی از ۴۰ اثر فاخر در حوزه مطالعات انقلاب اسلامی گفت: مقام معظم رهبری به‌خوبی در پیام تاریخی خویش «گام دوم» انقلاب را تدوین کردند و به‌حق مردم نیز با مشارکت پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن، پاسخ ارزشمندی به دشمنان نظام اسلامی دادند.
وی افزود: انقلاب اسلامی به‌رغم مشکلاتی که مردم در چند سال گذشته تحمل کرده‌اند با حمایت و پشتیبانی ملت بزرگ ایران همچنان با عظمت پابرجا مانده است.
رئیس هیئت‌ موسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ۶۰ شهید مدافع حرم که از اعضای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی هستند، این شهدا را رویش‌های انقلاب اسلامی دانست.
ولایتی به نقش کتاب و موضوع تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و افزود: نتیجه به‌بار نشستن هر تمدنی ازجمله تمدن اسلامی، تالیف کتاب بود.
وی با بیان اینکه در مسیر تمدن اسلامی عصر ترجمه و سپس عصر تالیف وجود دارد که در تاریخ بی‌نظیر است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حوزه‌های علمیه در زمینه تالیف کتاب، موثر و مثمرثمر و پربار هستند اما آنچه که بنده از سال ۴۳ تاکنون در دانشگاه مشاهده کرده‌ام این است که در گذشته، وضعیت تالیف کتاب نسبت به مقطع کنونی بهتر بود.
رئیس هیئت‌موسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از توجه زیاد به کتب ترجمه‌ای با وجود ظرفیت‌های بسیار در بین دانشمندان کشور گفت: متاسفانه امروزه در کشور نگاه به کتب ترجمه‌ای دارند و به‌واسطه اینکه معیارهای هیئت‌ممیزه دانشگاه‌ها ناقص است، تالیف کتب با کاهش روبه‌رو است.
ولایتی با اشاره به اینکه استادان دانشگاه باید تالیف داشته باشند درحالی‌که ارزش تالیف کم شده است، گفت: شرایط بومی ایران با کشورهای دیگر متفاوت است.
به‌عنوان مثال در حوزه پزشکی محیط بهداشتی ایران با محیط بهداشتی کشورهایی همچون فرانسه، انگلیس و ...
تفاوت دارد، در علوم انسانی نیز اینگونه است.
وی با بیان اینکه در علوم انسانی نیز دانشجویان و دانشگاهیان روی به کتب ترجمه‌ای آورده‌اند، خاطرنشان کرد: علوم انسانی اسلامی به مراتب از علوم انسانی غربی ها جلوتر است اما فارغ التحصیلان دانشگاه های ما به دلیل توجه به کتب غربی از این موضوع بی اطلاع هستند.
رئیس هیئت‌موسس و هیئت‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: اگر معیارهای رشد استادان براساس مقالات ISI باشد، در عصر ترجمه تمدن نوین اسلامی، درجا خواهیم زد.
ولایتی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور گفت: امیدواریم این دانشگاه با ظرفیت عظیمی که دارد در حوزه کتاب‌های تالیفی، پیشرو و پیشگام باشد.