4 دهه باشکوه ورزش همدان؛ از توسعه زیرساختها تا پیشرفت ورزش قهرمانی
با مقایسه وضعیت ورزش همدان در دوران پیش و پس از انقلاب میتوان نتیجه گرفت تمام افتخارات و توسعه زیرساختهای ورزشی استان به 4 دهه اخیر ختم میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با مقایسه وضعیت ورزش استان در دوره حکومت منحوس پهلوی با دوران شکوهمند انقلاب اسلامی درمییابیم برگهای دفتر افتخارات ورزش همدان پیش از سال 57 خالی بوده و آنچه در این دفتر ثبت شده است، از برکات پیروزی انقلاب اسلامی است.
همچنین توسعه زیرساختها و سرانه فضای ورزشی استان مربوط به 41 سال اخیر است و پیش از آن وضعیت زیرساختها و سرانه فضای ورزشی استان اسفناک بوده است.
افزایش سرانه ورزشی همدان 7 صدم به 72 صدم متر مربع
سخنگوی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که ورزش همدان پس از پیروزی انقلاب از نظر زیرساختها و عناوین ملی و بین المللی دوران پرغروری را تجربه کرده است اظهار داشت: تمام افتخارات ورزش همدان در 2 بخش آقایان و بانوان در 41 سال گذشته رقم خورده است.
حمدالله چاروسایی افزود: در بخش زیرساختهای ورزشی، وضعیت استان پیش و پس از انقلاب به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست و در این حوزه پس از انقلاب با جهش و توسعه خیرکننده مواجه شدهایم.
وی با بیان این که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سرانه فضای ورزشی استان همدان 7 صدم متر مربع بوده است گفت: در حال حاضر این آمار به 72 صدم متر مربع رسیده است.
سخنگوی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به این که مجموع فضای سرپوشیده و روباز ورزشی استان در دوران منحوس پهلوی کمتر از 50 مورد بوده است عنوان کرد: در حاضر 580 فضای ورزشی روباز و سرپوشیده در استان همدان وجود دارد.
افزایش رشتههای ورزشی در استان همدان
چاروسایی تاکید کرد: در حوزه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای نیز ورزش استان همدان در 41 سال اخیر در سطح ملی و فراملی صاحب جایگاه شده است.
وی با اشاره به این که پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی تنها 15 هیئت ورزشی در همدان فعال بود اظهار داشت: در حال حاضر 48 هیئت ورزشی در حوزه ورزش قهرمانی در سطح استان همدان فعالیت میکنند.
سخنگوی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به افزایش تعداد مربیان و داوران دارای مدرک در استان همدان گفت: پیش از انقلاب تنها 83 مربی و 143 داور در استان همدان فعالیت میکردند، اما در حال حاضر نزدیک به 11 هزار مربی و 5 هزار و 500 داور در استان همدان فعالیت میکنند.
چاروسایی عنوان کرد: تا قبل از سال 57 ورزشکاران همدانی به طور میانگین فقط 19 مدال ملی کسب میکردند اما تنها در سال 97 ورزشکاران همدانی هزار مدال رنگارنگ از مسابقات مختلف کشوری کسب کردند.
ورزش همدان مطرح در کشور و آسیا
آنچه مسلم است تمام افتخارات ورزش استان همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران رقم خورده است و توسعه زیرساختهای ورزشی همدان نیز به این دوره بازمیگردد.
استادیوم 15 هزار نفری شهید مفتح، مجموعه ورزشی شهید حاجی بابایی مریانج، سالن 6 هزار نفری سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ( انقلاب)، پیست اسکی تاریکدره و چندین و چند استخر سرپوشیده تنها بخشی از زیرساختهای مهم ورزشی استان است که در 4 دهه اخیر به بهرهبرداری رسیده است.
ورزش همدان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نه تنها مدالی از بزرگترین آوردگاه ورزش جهان کسب نکرده بود، بلکه نمایندهای نیز در المپیک نداشت، اما پس از انقلاب 4 رشته کشتی، تیراندازی، دو و میدانی و قایقرانی همدان المپیکی شدند و 2 مدال نقره المپیک نیز رهآورد ورزشکاران همدانی ( در رشته کشتی) از این مسابقات بوده است.
درحالی که در دوران منحوس پهلوی ورزش بانوان در استان همدان به نوعی تعطیل بود، در حال حاضر ورزشکاران بانوی همدانی علاوه بر حضور با حجاب اسلامی در مسابقات بین المللی، در کسب عناوین آسیایی و جهانی نیز درخشان ظاهر شدهاند و بخش عمدهای از افتخارات ورزش همدان مرهون افتخارآفرینی ورزشکاران بانوی استان است.
انتهای پیام/747/ ت