منزلمان را برای گذران زندگی «چهارنفرهمان» به اقامتگاه تبدیل کردم
یکی از مهمترین راهکارهای توسعه در مناطق مختلف از جمله استان سمنان ترویج و توجه بیشازپیش به صنعتی به نام «گردشگری» است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، این استان ظرفیتهای بیشماری در حوزه گردشگری در استانهای مختلفش نهفته است که نیاز است این ظرفیتها علاوه بر احصا و شناسایی تقویت و توسعه یابند و راهکارهای عملی و عاجل برای معرفی آنها به مردم دیگر استانهای کشور در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد تا بتوانیم امیدوار باشیم که از این ظرفیت میشود برای توسعه استان در بخشهای مختلف بهویژه در حوزه اقتصادی، اشتغالزایی و رونق کسبوکار و تولید به نحو مطلوبی بهره برد.
ساخت جادههای مناسب، ساخت اقامتگاههای مناسب روستایی متناسب با جمعیت گردشگران و برگزاری دورههای آموزشی برای میزبانی اهالی روستا و جذب سرمایهگذاران از جمله راهکارهای تقویت صنعت گردشگری در استان سمنان است.
ربابه کیقبادی بانوی 41 ساله اهل روستای قلعه بالا از توابع بیارجمند شهرستان شاهرود است.
این بانوی کارآفرین اظهار میکند: اتفاق ناگواری برای همسرم افتاد و این اتفاق سبب قطع هر دو دستش شد و دیگر کار کردن برایش مقدور نبود به همین دلیل تصمیم گرفتم آستین همت را بالا بزنم و به دنبال کاری بروم که بتوانم از پس هزینه زندگی چهارنفرهمان برآیم.
مسئولان توجه بیشتری به اماکن تفریحی و گردشگری داشته باشند
ربابه خانم میگوید: ازآنجاکه روستای قلعه بالا از روستاهای خوش آبوهوا و گردشگر پذیر است؛ با خود گفتم چهکاری بهتر از اینکه منزلمان را به یک اقامتگاه بومگردی یا همان اقامتگاهی زیبا برای گردشگران تبدیل کنم.
وی بیان میکند: با کمک و مساعدت مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) «بیارجمند» توانستم منزل شخصیمان را به اقامتگاه تبدیل کنم.
این بانوی پرتلاش میگوید: خوشبختانه از زمانی که این اقامتگاه را راهاندازی کردهام، مورد استقبال بسیار خوب گردشگران واقعشده است و اکنون بسیار خوشحالم که توانستهام نهتنها نانی بر سر سفره خانواده آورم، بلکه میزبان گردشگران از اقصی نقاط کشور نیز هستم.
راهاندازی اقامتگاه بومگردی برای معرفی ظرفیت گردشگری هر منطقه ضروری است
ربابه خانم از آدابورسوم دلنشین و گرم روستای قلعه بالا میگوید و راهاندازی چنین اقامتگاههایی را برای معرفی ظرفیتهای گردشگری در هر منطقه را لازم میداند.
وی بیان میکند: درست است که مشکلات اقتصادی بسیار زیاد است و یافتن شغلی مناسب واقعاً سخت است؛ اما باید برای گذران زندگی حرکت کرد؛ چراکه از یکجا نشستن نانوآب نمیشود و میشود درآمد حلال کسب کرد و به قول بزرگترهای ما که به ما میگفتند «از تو حرکت، از خدابرکت» و واقعاً من اثر این ضربالمثل را در کار و زندگی خودم به عینه شاهدم.
این بانوی پرتلاش اهل روستای قلعه بالا میگوید: وقتی تصمیم گرفتن منزلمان را به یک اقامتگاه بوم گردی تبدیل کنم، هیچ سرمایهای نداشتم و با کمک و لطف کمیته امداد بیارجمند و گرفتن وام توانستم این اقامتگاه را راهاندازی کنم.
ربابه خانم اضافه میکند: ازآنجاکه این اقامتگاه چشمانداز بسیار زیبایی دارد و در محیطی بسیار سرسبز، بانشاط و دنج در دل کویر قرار دارد، موردتوجه گردشگران نیز قرارگرفته است.
وی میگوید: اکنون در کنار اداره امورات این اقامتگاه به کار کشاورزی نیز مشغول هستم.
این بانوی کارآفرین با اشاره به همراهی فرزندانش در انجام کارهای اقامتگاه میگوید: هرکدام از فرزندانم بخشی از کارهای مربوط به اقامتگاه از جمله رزرو اقامتگاه برای گردشگران در سایت و امور دیگر را انجام میدهند.
ربابه خانم بیان میکند: با توجه به اینکه حضور گردشگران در روستای قلعه بالا در روزهای گرم سال کم است؛ اما بنده از درآمدی که از این اقامتگاه گردشگری کسب کردهام تاکنون رضایت کامل دارم.
قصد دارم تبلیغات بیشتری برای جذب گردشگران به روستای قلعه بالا انجام دهم
وی میگوید: تصمیم دارم با کمک فرزندانم تبلیغات بیشتری برای جذب گردشگران به روستای قلعه بالا و این اقامتگاه انجام دهیم.
این بانوی کارآفرین خطاب به مسئولان بیان میکند: توجه بیشتری به اماکن تفریحی و گردشگری داشته باشند و امکانات و شرایط لازم را برای حضور گردشگران در استان فراهم کنند.
ربابه خانم اضافه میکند: یکی از مشکلاتی که در ابتدای راه با آن مواجه بودم این بود که وقتی گردشگران میخواستند این اقامتگاه را رزرو کنند و متوجه میشدند که مدیریت آن با یک خانم است، رزروشان را کنسل میکردند و خوشبختانه در ادامه راه وقتی توانستیم خود را ثابت کنیم که یک بانو میتواند از پس این کار برآید، نظرات تغییر کرد و اکنون میتوانم بگویم این اقامتگاه یکی از اقامتگاههای پربازدید است.
وی جذابیتهای این اقامتگاه بوم گردی را اینگونه بیان میکند که؛ یکی از ویژگیهایی که بهمحض ورود به روستا توجه هر فردی را جلب میکند ساختار پلکانی روستا و طراحی آن است، در مناطق کویری همه خانهها کاهگلی و سقفها چوبی است.
این بانوی کارآفرین اضافه میکند: در اقامتگاه سعی کردهایم با انجام تزئینات سنتی، استفاده از کرسیهای چوبی، قرار دادن میز و صندلی چوبی و ساخت آلاچیق در پشتبام، سرو غذاهای محلی، لباس محلی و صنایعدستی تداعیکننده ویژگیهای فرهنگی روستایمان باشیم.
به گزارش تسنیم، روستای قلعه بالا 24 کیلومتر با روستای بیارجمند فاصله دارد و در 140 کیلومتری جنوب شاهرود قرارگرفته است.
روستا در منطقهای کوهپایهای بنا نهاده شده است که این امر موجب شده تا در ساخت خانههای آن از معماری پلکانی استفاده شود.
این معماری خاص در کنار مصالح خاص منطقه و زیبایی کویر تصویری به یادماندنی را ایجاد کرده است.
علاوه بر این ویژگیهای خاص، منطقه حفاظتشده توران نیز در جوار آن قرار دارد که سفر به روستا را دیدنیتر میکند.
مصاحبه از زکیه زکی
انتهای پیام/363/ز